Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeemherstel XP werkt niet meer voor C partitie

Anoniem
pboerman
3 antwoorden
 • Bij de instellingen van systeemherstel wordt mijn C partitie, waarop WIN XP PRO geinstalleerd is, niet meer getoond. Kan zodoende ook niet de systeemherstelfunctie voor C niet aan of uitzetten. Opvallend is dat de eerste primary partitie van mijn tweede harde schijf (slave) de status 'controle' heeft. Alle andere partities hebben bewust de status 'uitgeschakeld'. De partitie met de status 'active' kan niet worden gewijzigd; je krijgt dan de boodschap dat het systeemherstel niet kan worden uitsgechaked voor een systeemstation. Kennelijk is die eerste partitie op mijn tweede harde schijf een zogenaamd 'systeemstation' terwijl die partitie leeg en geformateerd is.
  Wat ik wil is alleen systeemherstel op mijn C, maar die wordt niet getoond, en uitgeschakeld voor alle andere stations.
  Weet iemand hoe ik deze 'foute' situatie in XP kan herstellen?
  E.e.a. is gekomen sinds de installatie van mijn tweede harde schijf waarbij ik mijn eerste schijf met DriveImage 2002 geheel heb gekopieerd naar de nieuwe schijf en vervolgens master en slave heb verwisseld; de nieuwe schijf is dus nu mijn master. De oude schijf (nu slave dus) is daarna geheel opnieuw gepartitioneerd en geformateerd. Op systeemherstel na werkt alles perfect tot dusver.
  Weet iemand raad met dit probleemp(je)?
  Peter Boerman
 • Helaas lukt het mij niet om mijn suggestie hier te plaatsen. Zodoende heb ik pboerman een PB gestuurd.
 • Ik denk dat het probleem zit in de master boot record van BEIDE hd's.
  In de beide mbr's staat iets dat conlicten geeft met elkaar.
  Het onderstaande stukje is een citaat van iets dat ik laatst op een ander forum heb geschreven. Wellicht gaat dit ook voor jou op. De instructie zelf kun je probleemloos toepassen, is mijn ervaring.
  Door dit lastige probleem kon ik met geen enkel programma images meer maken van mijn c partitie. Een verandering met Partition Magic liep steeds op een drama uit: c partitie onleesbaar geworden :evil:

  Citaat van Happy Hour forum: >>Kort samengevat: Door het gebruik van Disk Wizard, een handig progje van Seagate om snel een HD aan je systeem toe te voegen en te partioneren, is er op beide schijven in de MBR het onderdeel DISK MANAGER aangebracht. Leuk om je partities netjes op alfabetische volgorde te zetten. Een ramp als je bovengenoemde programma's wil gebruiken.
  Door aan good old Fdisk de de regel 'Clean Master Boot Record 1 en 2' toe te voegen, de opdracht zegt het al, wordt van beide disks Disk Manager af geveegd en treed de gewenste situatie weer op.
  De syntaxis luidt dus: "A: Fdisk /CMBR 1" waarbij 1 staat voor het nummer van je HD.
  Je kunt dit nalezen op http://www.powerquest.com/support/primus/id1627.cfm en dan begrijp je waarschijnlijk ook hoe ik op dit idee ben gekomen. Lang leve Internet en Google.<<

  Oja, je moet dan wel een opstart diskette van win98 hebben waar fdisk opstaat.

  Mijn hele verhaal kun je nalezen op
  http://www.happyhour-pcforum.nl/index.php?act=ST&f=9&t=384&s=73cde6366bc21804fd98aee1ed58166c

  Vreemd, dit maal wel met alle urls…. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.