Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Automatisch Backuppen met MS-Backup

None
6 antwoorden
 • Kan ik in Windows98 mijn back-up-taken automatisch laten plaatsvinden?
  Ik gebruik de MS-Backup van Win98.
 • Ja hoor, de backup-job in een batchbestand zetten en deze toevoegen in de taakplanner.
 • hoe zou zoiets dan komen uit te zien?
 • ik heb alleen de help van ntbackup bij de hand, maar je kan die van ms-backup denk ik ook wel help-file vinden:
  Parameters voor het gebruik van ntbackup op de opdrachtregel
  U kunt back-upbewerkingen uitvoeren vanaf de opdrachtregel of vanuit batch-bestanden met behulp van de opdracht ntbackup, gevolgd door verschillende parameters.

  Syntaxis:

  ntbackup backup [systemstate] "bks-bestandsnaam" /J {"taaknaam"} [/P {"groepnaam"}] [/G {"guid-naam"}] [/T { "tapenaam"}] [/N {"mediumnaam"}] [/F {"bestandsnaam"}] [/D {"setbeschrijving"}] [/DS {"servernaam"}] [/IS {"servernaam"}] [/A] [/V:{yes|no}] [/R:{yes|no}] [/L:{f|s|n}] [/M {type back-up}] [/RS:{yes|no}] [/HC:{on|off}]

  Parameters:

  systemstate

  Hiermee geeft u aan dat u een back-up wilt maken van de systeemstatusgegevens. Wanneer u een back-up maakt van de systeemstatusgegevens, wordt een back-up gemaakt van alle systeemstatusgegevens. De instelling /s is dus niet van toepassing. Bovendien wordt het type back-up ingesteld op normaal of kopiëren.

  bks-bestandsnaam

  Hiermee geeft u de naam op van het selectiebestand voor back-up (.bks-bestand) dat moet worden gebruikt voor deze back-upbewerking. Een selectiebestand voor back-up bevat informatie over de bestanden en mappen die u hebt geselecteerd voor het maken van een back-up. U moet dit bestand maken met behulp van de GUI-versie (grafische gebruikersinterface) van Back-up.

  /J {"taaknaam"}

  Hiermee geeft u de taaknaam op die u wilt gebruiken in het logboekbestand. De taaknaam beschrijft gewoonlijk de bestanden en mappen waarvan u een back-up maakt met de huidige back-uptaak en bevat bovendien meestal de datum en tijd waarop de back-up is gemaakt.

  /P {"groepnaam"}

  Hiermee geeft u de mediagroep op waaruit u media wilt gebruiken. Dit is meestal een subgroep van de backup-mediagroep, zoals 4mm DDS. Als u deze optie selecteert, moet u geen gebruik maken van de volgende instellingen: /A /G /F /T.

  /G {"guid-naam"}

  Hiermee overschrijft u deze tape of voegt u er gegevens aan toe. Gebruik deze instelling niet in combinatie met /P.

  /T {"tapenaam"}

  Hiermee overschrijft u deze tape of voegt u er gegevens aan toe. Gebruik deze instelling niet in combinatie met /P.

  /N {"mediumnaam"}

  Hiermee geeft u de naam van de nieuwe tape op. Gebruik niet /A in combinatie met deze instelling.

  /F {"bestandsnaam"}

  Pad van logische schijf en bestandsnaam. Gebruik de volgende instellingen niet in combinatie met deze instelling: /P /G /T.

  /D {"setbeschrijving"}

  Hiermee geeft u een label op voor elke back-upset.

  /DS {"servernaam"}

  Hiermee wordt een back-up gemaakt van het Active Directory-bestand voor de opgegeven Microsoft Exchange Server.

  /IS {"servernaam"}

  Hiermee wordt een back-up gemaakt van het Information Store-bestand voor de opgegeven Microsoft Exchange Server.

  /A

  Hiermee wordt een toevoegbewerking uitgevoerd. De instelling /G of /T moet worden gebruikt in combinatie met deze instelling. Gebruik deze instelling niet in combinatie met /P.

  /V:{yes|no}

  Hiermee verifieert u de gegevens nadat de back-up is voltooid.

  /R:{yes|no}

  Hiermee beperkt u de toegang tot deze tape tot de eigenaar en leden van de groep Administrators.

  /L:{f|s|n}

  Hiermee geeft u het type logboekbestand op: f=volledig (full), s=overzicht (summary), n=geen (none; er wordt geen logboekbestand gemaakt).

  /M {type back-up}

  Hiermee geeft u het type back-up op. Dit moet een van van de volgende typen zijn: Normaal, Kopiëren, Differentieel, Incrementeel of Dagelijks.

  /RS:{yes|no}

  Hiermee maakt u een back-up van de database van Verwisselbare opslag.

  /HC:{on|off}

  Hiermee maakt u gebruik van hardwarecompressie, indien beschikbaar, op het tapestation.

  /UM

  Hiermee wordt gezocht naar het eerste beschikbare medium. Dit medium wordt vervolgens geformatteerd en gebruikt voor de huidige back-upbewerking. Gebruik de schakeloptie /P in combinatie met de schakeloptie /UM om een apparaatspecifieke mediagroep aan te wijzen, zodat er naar het juiste type medium wordt gezocht (bijvoorbeeld 4mm DDS). Als u de schakeloptie /UM gebruikt, wordt in de volgende mediagroepen naar beschikbare media gezocht: Beschikbaar, Import, Niet herkend en Back-up. Zodra een beschikbaar medium is gevonden, wordt gestopt met zoeken en wordt het medium geformatteerd en gebruikt zonder dat u verder iets hoeft te doen. Deze opdracht is niet van toepassing op tapeladers en moet alleen worden gebruikt als u een zelfstandig tapeapparaat hebt.

  Opmerkingen

  U kunt geen bestanden terugzetten vanaf de opdrachtregel met behulp van de opdracht ntbackup.
  De volgende instellingen gebruiken de standaardwaarden die u al hebt ingesteld met behulp van de GUI-versie van Back-up, tenzij deze door een instelling op de opdrachtregel zijn gewijzigd: /V /R /L /M /RS /HC. Als bijvoorbeeld hardwarecompressie is ingeschakeld in het dialoogvenster Opties in Back-up, wordt deze instelling gebruikt als /HC niet is opgegeven op de opdrachtregel. Maar als u /HC:off hebt opgegeven op de opdrachtregel, wordt de instelling in het dialoogvenster Opties overschreven en wordt geen compressie gebruikt.
  Zie Back-up maken met Windows Media Services in de on line documentatie bij Windows Media Services als Windows Media Services is geïnstalleerd op uw computer en u wilt een back-up maken van de bestanden die zijn verbonden met deze services. U moet de procedures uitvoeren die worden beschreven in de on line documentatie bij Windows Media Services voordat u een back-up kunt maken van bestanden of bestanden kunt terugzetten die zijn verbonden met Windows Media Services.
  U kunt alleen een back-up maken van de systeemstatusgegevens op een lokale computer. U kunt geen back-up maken van de systeemstatusgegevens op een externe computer.
  Als u Verwisselbare opslag gebruikt om media te beheren of als u de Externe opslag gebruikt voor het opslaan van gegevens, moet u regelmatig een back-up maken van de bestanden die zich in de volgende mappen bevinden:
  Systeemmap\System32\Ntmsdata

  Systeemmap\System32\Remotestorage

  Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat alle gegevens in Verwisselbare opslag en Externe opslag kunnen worden teruggezet.

  Verwante onderwerpen
 • Hoewel echt dankbaar met elke poging tot uitleg mag ik toch een worst zijn als ik iets van deze brij snap. :-? Ik ben dus geen batch-specialist. Die syntaxis alleen al :o .
  Ik kan er niks mee. Misschien kan je een concreet voorbeeld van zo'n batch-bestand geven, zodat me in ieder geval duidelijk is of de { en de [ en de " ook in het script opgenomen moeten worden, of hier alleen maar staan om de verschillende scriptdelen van elkaar te onderscheiden!

  Er bestaat in Win98 een functie die "Tasks" heet, en daar kun je onder andere MS-backup automatisch laten starten. Zover was ik al wel gekomen.
  Ik heb echter een aantal gedefinieerde back-up taken. Die hebben ook een naam gekregen. Er wordt echter niet duidelijk gemaakt hoe je zo'n vooraf gedefinieerde backuptaak automatisch moet laten starten. Ik kan de definitie geeneens vinden op de HD als ik de naam ervan intik in de zoekfunctie. Die definitie wordt dus op een verborgen manier opgeslagen. Er zal wel een parameter bestaan om behalve MS-Backup ook die gedefinieerde taak te laten starten, maar als geeneens duidelijk is waar en hoe die definitie is opgeslagen, is het niet mogelijk om zo'n parameter te plaatsen. Misschien kan ik beter kijken of Tucows een beter programmaatje heeft.
 • dit werkt inderdaad bij xp enzo, maar volgens mij werkt dit niet bij het backup programma van win98

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.