Vraag & Antwoord

OS Windows

dualboot me xp op twee schijven

Ik wist niet dat het zo eenvoudig was. Ik was al begonnen met de eerste stappen van de installatie maar op welke punt kun je aangeven dat je xp op de slave wil hebben en dat het een dualboot moet worden. Ik had de indruk dat hij ME wilde overschrijven. Er staat voordurend upgrade Sorry ben nog niet zo bedreven met verse installaties en nogal panisch want de masterschijf staat vol met documenten die ik absoluut niet kwijt wil.

Anoniem
bronnie2
2 antwoorden
 • Sorry, voor veel mensen is dit een uitgekauwd onderwerp en ik heb heel wat oude topics doorgenomen maar het is mij nog niet helemaal duidelijk.
  Ik hoop dat iemand kan helpen.

  Wat ik wil is het volgende; ME op de 1e (master) schijf (deze werkt nu,40 MB maar traag) en xp erbij op een erbij geplaatste 2e (slave, 30 mb en snellere) schijf. De schijf zit er inmiddels in en hij wordt herkent. Omdat hij eerst in een andere pc zat is hij al geformateerd en gepartioneerd. De gegevens van de extended partitie kan ik zien vanuit ME, die van de primaire niet. (logisch wegens NTFS)

  Nu wil ik XP pro erop zetten. En dan kunnen kiezen tussen ME of XP
  Nu begrijp ik dat XP bij installatie op de master schijf wil staan. Ik wil hem op de slave hebben, is dat mogelijk?
  Hoe moet je de installatie van XP aanpakken om dit voor elkaar te krijgen?
 • Tja, dat is simpelweg een kwestie van booten van CDROM en kiezen om op de NTFS partitie te installeren. Da's alles. Windows XP zorg verder zelf voor het bootmenu.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.