Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Ontbrekende uitvoer Kernel32

Anoniem
Hein Calis
8 antwoorden
 • Na een halve dag rondsurfen op allerlei help-sites en een rondje langs dit forum leg ik mijn probleem maar hier neer in de hoop dat iemand mij daarbij gaat helpen. Wieweet

  Bij het opstarten van diverse programma's in W98SE krijg ik de foutmelding: "[bestandsnaam] is gekoppeld aan ontbrekende uitvoer Kernel32.dll [volgt een hoop Joe Dalton-taal]". Onmiddellijk gevolgd door de foutmelding: "Een op het systeem aangesloten apparaat werkt niet" Na het wegklikken van beide meldingen is het programma gestopt.

  Het Kernel32.dll-bestand is aanwezig en onbeschadigd, want teruggezet van de installatie CD met SystemFileChecker. Het lijkt erop dat een virus actief is. Inderdaad ben ik onlangs bezocht door een virus van de Win32-varieteit, maar die is (na een update van de virusscanner :oops: ) gefileerd en uitgesneden. Om helemaal zeker te zijn heb ik W98 opnieuw ge"installeerd na een format van de betreffende partitie.
  Maar ook na herinstallatie van de aangehangen programma's blijf ik deze foutmelding krijgen. Outlook 2002 kan ik zlefs niet meer herinstalleren, want de installatiewizard creert dezelfde foutmelding. Helpie :roll:

  Alle Microsoft KB-artikelen over Kernel32-problemen gaan over IPF's. Bij de diverse helpsites (o.a. aumha.org, Henri Leboeuf en Svetlana Belatsjov) kom ik ook niet veel verder.

  Wie heeft een oplossing of goede hint?
 • Probeer eens door te booten van de opstartdiskette. Achter c-prompt tik je in:
  [code:1:de0e3897a3]scanreg
  estore[/code:1:de0e3897a3]
  Je krijgt een overzicht van de 5 laatste backups van register. Probeer er hier eens ééntje van terug te zetten.
 • [quote:90d8afdd12="Hein Calis"]
  Bij het opstarten van diverse programma's in W98SE krijg ik de foutmelding: "[bestandsnaam] is gekoppeld aan ontbrekende uitvoer Kernel32.dll [volgt een hoop Joe Dalton-taal]".[/quote:90d8afdd12]
  Misschien toch maar even de "Joe Dalton" uitspraken hier neer zetten. Wellicht zit er een geheime boodschap achter.[quote:90d8afdd12="Hein Calis"] Onmiddellijk gevolgd door de foutmelding: "Een op het systeem aangesloten apparaat werkt niet" Na het wegklikken van beide meldingen is het programma gestopt.

  Het Kernel32.dll-bestand is aanwezig en onbeschadigd, want teruggezet van de installatie CD met SystemFileChecker. Het lijkt erop dat een virus actief is. Inderdaad ben ik onlangs bezocht door een virus van de Win32-varieteit, maar die is (na een update van de virusscanner :oops: ) gefileerd en uitgesneden.[/quote:90d8afdd12]Om welk virus ging het?

  Dus voor infectie met het virus werkten de programma's nog wel en na het verwijderen van het virus niet meer?[quote:90d8afdd12="Hein Calis"] Om helemaal zeker te zijn heb ik W98 opnieuw ge"installeerd na een format van de betreffende partitie.
  Maar ook na herinstallatie van de aangehangen programma's blijf ik deze foutmelding krijgen. Outlook 2002 kan ik zlefs niet meer herinstalleren, want de installatiewizard creert dezelfde foutmelding. Helpie :roll:

  Alle Microsoft KB-artikelen over Kernel32-problemen gaan over IPF's. Bij de diverse helpsites (o.a. aumha.org, Henri Leboeuf en Svetlana Belatsjov) kom ik ook niet veel verder.

  Wie heeft een oplossing of goede hint?[/quote:90d8afdd12]
 • Beste M@rc bedankt voor je tip. Ik heb een registerbestand teruggezet, zoals je beschreef. Helaas zonder het gewenste resultaat. Nu had ik gisteren al een scanreg/fix uitgevoerd, waarin o.a. de system.dat uitgebreid bijgewerkt werd. In scanreg kun je niet zien van welke datum die register-backups zijn, dus ik heb maar de bovenste genomen in de veronderstelling dat dat de jongste is.
  Al met al lijkt het er wel op dat er in het register iets niet deugt, maar daar durf ik niet goed in te werken, van het merendeel snap ik niet waar het over gaat of wat het doet.
  Windows Installer is inmiddels ook verdacht - bij de herinstallatie van Outlook 2002 krijg ik een Invalid Patch Package Error. Heb een update gedownload van de MS-site + Windows Installer CleanUp Utility, waarmee je de bestaande registersleutels voor geinstalleerde progs kunt verwijderen. Alleen kwam Outlook 2002 daar niet in voor, dus dat schiet ook niet echt op. Zucht.
  Ciao, Hein
 • Waarde H4, fijn dat je even over mijn probleem helpt nadenken. De Joe Dalton-taal in de foutmeldingen is telkens anders, dus ik vermoed daar geen logische boodschappen in. Tenzij je hier chocola van kunt maken [quote:a9d14b9ebc][code:1:a9d14b9ebc]WKCALREM.EXE is gekoppeld aan ontbrekende uitvoer KERNEL32.DLL:<p|%r|<@|%B|<D$|<t$|;C}N<iO||@|X|;B|T[/code:1:a9d14b9ebc][/quote:a9d14b9ebc]
  Op de plaats van de | staat een open vierkantje, dus in feite een symbool dat niet kan worden weergegeven, maar met de beperkte tekenset van de editor voor deze berichten kan ik die (en een paar andere tekens) niet correct afbeelden.
  Het Kernel-probleem was in feite de aanleiding om eens de virusscanner te updaten en over alle partities heen te halen, dat was flink schrikken. De scanner identificeerde het als Win32.Parite.b en trof het in zo'n 650 bestanden aan, allemaal .exe- en .scr-files. Dat leek me niet te repareren, ik heb ze allemaal verwijderd, de c-partitie geformatteerd en W98 ge-herinstalleerd. Daarna zou ik alle bestaande programma's opnieuw moeten installeren of repareren, dat leek me een taaie maar niet onoverzienbare klus. Helaas pakte dat geheel anders uit, zie mijn antwoord aan M@rc.
  I don't know what to do next, het lijkt alleen maar :cry: erger te worden.
 • Toch een vraagje voor de zekerheid: heb je de virusscanner nu wel of niet de boel laten opschonen of heb je dat handmatig gedaan ?

  Dat W32/Partite.b virus is nl. memory resident…dus als je alleen een format c:\ hebt gedaan en direct daarna windows hebt geinstalleerd heb je grote kans dat het virus de boel weer verziekt heeft.


  Suc6

  Ruud
 • Nee, ik heb de virusscanner dat laten doen, en ik krijg ook bij herhaalde totale scans geen meldingen meer. Dan mag ik er toch van uitgaan dat het ook uit het geheugen is verwijderd? Er treedt in ieder geval geen nieuwe besmetting meer op.
  Ik heb sterk de indruk dat er desondanks wel sporen zijn achtergebleven in het register, waardoor de aanroep van Kernel32.dll vanuit diverse programma's steeds met een corrupte command-line geschiedt. Maar ik weet te weinig van programmeren en voel me niet thuis in register-operaties. En de MS Knowledge Base geeft geen sjoege.
  Langzamerhand wen ik aan de gedachte dat in deze positie er maar één uitweg openblijft: opnieuw formatteren en vanaf scratch herinstalleren. Maar ik schuif dat nog even bvoor me uit in stille afwachting van een helpende geest met een briljante oplossing…
 • [quote:06f89688bd="Hein Calis"]Waarde H4, fijn dat je even over mijn probleem helpt nadenken.[/quote:06f89688bd]Ok.[quote:06f89688bd="Hein Calis"] De Joe Dalton-taal in de foutmeldingen is telkens anders, dus ik vermoed daar geen logische boodschappen in. Tenzij je hier chocola van kunt maken [quote:06f89688bd][code:1:06f89688bd]WKCALREM.EXE is gekoppeld aan ontbrekende uitvoer KERNEL32.DLL:<p|%r|<@|%B|<D$|<t$|;C}N<iO||@|X|;B|T[/code:1:06f89688bd][/quote:06f89688bd]
  [/quote:06f89688bd]
  KERNEL32.DLL is een vrij cruciaal systeembestand. Het feit dat er iets mis is met dit bestand geeft niet veel goeds aan.
  [quote:06f89688bd="Hein Calis"]
  Het Kernel-probleem was in feite de aanleiding om eens de virusscanner te updaten en over alle partities heen te halen, dat was flink schrikken. De scanner identificeerde het als Win32.Parite.b en trof het in zo'n 650 bestanden aan, allemaal .exe- en .scr-files. [/quote:06f89688bd]
  [quote:06f89688bd="SOPHOS anti-virus"]
  [i:06f89688bd]"Once W32/Parite-B has been executed it will remain in memory, infecting every PE and SCR file on every drive and network share.

  The main viral code will be dropped to a randomly named TMP file in the Windows temp directory. The file is 172Kb in size."[/i:06f89688bd]

  http://www.sophos.com/virusinfo/analyses/w32pariteb.html
  [/quote:06f89688bd]
  [quote:06f89688bd="SOPHOS anti-virus"]
  [i:06f89688bd]"Infected files may not always be restored to their original state. A file that has been disinfected cannot be guaranteed to function correctly. In order to recover files to their original state, they should be subsequently restored from backups, new media or a clean computer."[/i:06f89688bd]

  http://www.sophos.com/support/faqs/pedis.html
  [/quote:06f89688bd]

  Het lijkt me duidelijk. Dit wordt een complete herinstallatie.
  Indien je een bootable disk/CD-ROM hebt zou ik daarmee opstarten en alles er compleet afgooien. En opnieuw installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.