Vraag & Antwoord

OS Windows

Problemen met printer in windows XP Pro

Anoniem
topslob
5 antwoorden
 • Ik heb een laptop (windows XP Pro) aangesloten op een draadloos accespoint met printerserver (Sitecom broadband Homestation). Op het accespoint is een Brother HL-1230 aangesloten. Als ik vanuit de laptop iets af probeer te drukken geeft deze uiteindelijk de foutmelding dat de printer bezet is. Als ik de laptop uitschakel rolt het af te drukken document doorgaans wel van de printer. :(

  Vanuit een andere PC (windows 98 ) aangesloten op het accespoint heb ik echter geen print problemen. De draadloze vebinding is ook goed. :P

  Wie herkent dit probleem en heeft hierop een antwoord (waarschijnlijk heb ik ergens in XP een vinkje te veel of te weinig staan maar ik weet het niet). :-?
 • Hoe heb je de printer geïnstalleerd? De verwijzing op een netwerk naar een printer gaat via een UNC pad, dus \\servernaam\sharenaam.
  Misschien een keer opnieuw installeren?

  Suc6
 • Thanx voor de snelle reactie :D

  De printer is geinstalleerd via een standard TCP/IP port (volgens de manual van sitecom) waarbij het IP adres van het accespoint wordt gebruikt (poortnaam IP_192.168.123.254).

  Ik heb de printer opnieuw geinstalleerd, helaas geen verbetering :cry:
 • Wat is de sharenaam van de printer? Dan zou je tijdens de installatie van de software het pad als volgt kunnen opgeven \\192.168.123.254\sharenaam printer (niet meer dan 8 tekens)

  Suc6
 • De printer heeft geen share naam. Ik moet volgens de manual de printer als een lokale printer installeren en ipv een lpt poort de TCP/IP port aanmaken. De printer heeft het in eerste instantie ook gewoon gedaan.

  Opvallend is dat het document in de wachtrij altijd tot op enkele tiende van kb naar de printer wordt verstuurd en vervolgens blijft "hangen".

  Als netwerkprinter met \\192.168.123.254\printer instelleren werkt niet, er wordt geen printer gevonden. :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.