Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Outlook Express 6

InZane
4 antwoorden
 • Ik krijg soms bestanden zoals RAR,EML en EXE binnen.
  In de bijlage kan ik deze echter niet openen.
  Wat zijn dit voor bestanden en waarom houdt Outlook deze tegen :evil:
 • outlook houdt die tegen normaal want er kan een virus inzitten.
  Dit valt bij de opties uit te schakelen.

  Greetz,
  Koen
 • Klopt wat Koene zegt.
  Even iets meer uitleg:
  jouw computer weet uit zichzelf niet wèlke bestanden er in bijlagen van je mail zitten en of die veilig zijn of niet. En dus is er een optie die je steeds waarschuwt voor èlke bijlage en die je mail belet van die bijlage onder zijn eigen naam op te slaan.
  Daarom verandert je computer de naam van de bijlage door er een andere extentie aan te geven. (wat zet hij er ook weer bij? sav [/color:009b50adbd]of zo? dus vb. als je een bijlage hebt die 'dokument.exe' noemt, maakt hij er 'dokument.exe.sav van)
  Als je bijlage dan een virus zou bevatten en de extentie is op die manier verandert, dan werkt het virus niet uit zichzelf. Je kan dan zelf het bestand terug hernoemen naar Dokument.exe, maar dan doe je dit dus op eigen verantwoordelijkheid - en je doet dit alleen maar als je zeker bent dat je die Dokument.exe kan vertrouwen!

  Het is uit te schakelen in Extra > opties > beveiliging en daar dan de regel 'Opslaan en openen van bijlagen die mogelijk een virus bevatten niet toestaan' àfvinken. Dan kan je voortaan je bijlagen gewoon openen en/of opslaan.
 • Bedankt alletwee :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.