Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

xp groeit naar bijna 4 gig

Anoniem
frans vaarwerk
9 antwoorden
 • sinds enkele dagen heb ik xp professional geinstalleerd. tot mijn grote verbazing is de partitie waarop het bestruringsysteem geinstalleerd is, al bijna 4 gig groot. de program files van geinstalleerde programma's staan nota bene op een andere partitie?
  is dat normaal!!
  gr ad koch
 • [quote:869d5418d7]tot mijn grote verbazing is de partitie waarop het bestruringsysteem geinstalleerd is, al bijna 4 gig groot.[/quote:869d5418d7]Goh,

  Wat vreemd dat een partitie meegroeid!! :wink:

  Maar goed, wat je even kan bekijken zijn de volgende mappen:

  - X:\<<WINDOWS>>\temp
  - X:\Documents and settings\<<user>>\Local Settings\Temp
  - X:\Documents and settings\<<user>>\Local Settings\Temporary internet files\Content.IE5

  Waar X: staat voor de drive waarop XP geïnstalleerd, <<WINDOWS>> voor de installatie-directory en <<user>> voor het userid dat gebruikt wordt om mee in te loggen.

  Al deze mappen kunnen leeggemaakt worden, zonder dat het het systeem beschadigd. Je zal waarschijnlijk in die laatste directory de melding krijgen dat de index.dat niet verwijderd kan worden. Dit is niet erg.

  Misschien heb je een vrij groot intern geheugen in de pc zitten, en is de grootte van de swap-file (pagefile.sys) niet aan banden gelegd?

  Maar wel vreemd hoor. Ter vergelijking, mijn WinXP-installatie vergt op dit moment 2,7 GB, maar het is mijn game-OS, dus weinig geinstalleerde programma's. Mijn "werk" doe ik nog steeds onder Win2K.

  Suc6!
 • bedankt voor je tips, scheelt toch weer een halve gig aan schijfruimte. blijft dat ik van mening ben dat xp wel erg veel nodig heeft. ik ben namelijk win 98 gewend.
  de snelheid van xp laat trouwens ook te wensen over als ik het met mijn goed getunde 98 se vergelijk!!
  gr ad koch
 • Dat laatste houdt natuurlijk wel verband met je hardware. Voor XP gelden toch zwaardere eisen als voor 98. Dus als je XP op dezelfde machine hebt geïnstalleerd, zou je inderdaad iets kunnen merken.
 • Nou, dat weet ik nog zo net niet.
  Het blijkt namelijk dat XP op een gelijkwaardige machine beter loopt dan met een ander besturingssysteem (win9x/me)
  Het geheugenbeheer en zo.

  Post ff je configuratie, misshien dat het dan wat duidelijker wordt waarom hij zo veel trager is.
 • start -> burro acc. -> systeemwerkset -> schijfopruiming -> (klik de partitie waar xp op staat aan) -> meer opties -> systeemherstel -> opruimen.

  XP maakt graag herstelpunten aan en deze kunnen in totaal in de gig's
  lopen. Nu blijft alleen het laatste herstelpunt over.

  Succes :wink:
 • [quote:d955582508]sinds enkele dagen heb ik xp professional geinstalleerd. tot mijn grote verbazing is de partitie waarop het bestruringsysteem geinstalleerd is, al bijna 4 gig groot. de program files van geinstalleerde programma's staan nota bene op een andere partitie?
  is dat normaal!!
  gr ad koch[/quote:d955582508]
  Na een paar dagen heb je geen GB aan herstelpunten! Ik heb na een jaar net 600 MB.
 • Ik heb even die tip uitgevoerd systeemherstelpunten opruimen…. mijn xp was ruim 5,28 gig groot.. en toen ruimde ik systeemherstelpunten op bij systeemwerkset -> opruimen -> meer opties -> herstelpunten opruimen.
  en nu is het maar 2,66 gig groot! wat een goede tip! herstelpunten zijn handig maar nemen erg veel ruimte in. Je kunt ook ergens in opties met schuifje regelen dat er minder punten aangemaakt worden zodat het minder ruimte inneemt.
 • Je kunt bij het tabje schijf-opruiming ook een vinkje zetten bij tijdelijke
  internet bestanden…wel opletten met cookies of je wachtwoordfen anders bij de hand houden (Bijv. van dit forum)

  Groet :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.