Vraag & Antwoord

OS Windows

Unerase

Anoniem
Cross
8 antwoorden
 • hallo,

  ik heb een uurtje geleden mijn computer geformateerd maar ben voor het formateren vergeten een backup te maken van mijn documenten. Nou heb ik dit een tijdje geleden wel gedaan en deze op de d schijf gezet, deze heb ik later weer verwijderd en niet een nieuwe backup neergezet. Nu wil ik deze files terughalen, voor zover mogelijk in iedergeval. Ik heb het al geprobeerd met de unerase van norton, met disk investigator en recover4all. Al deze programma's vinden alleen maar de net verwijderde bestanden en niet bestanden die voor het formateren zijn verwijderd terwijl ik alleen de c schijf/partitie heb geformateerd en verder niks gedaan heb met de d schijf/partitie.

  heeft iemand nog goeie ideeen om deze bestanden toch terug te krijgen?
 • De zwakte van unerase is dat als er nieuwe data overheen geschreven word het meestal weg is of niet meer geheel aanwezig, ik denk dat je je data kwijt bent.
 • oke, dat zou jammer zijn..

  maar recover4all herkent ook bestanden die al volledig overschreden zijn..

  het rare is dat het alleen maar bestanden zijn die nadat windows opnieuw geinstalleerd is, terwijl ik de d schijf niet geformateerd heb.
 • Misschien moet je die programma's ook nog even loslaten op de C schijf, je weet maar nooit.

  [b:a44fc1fe52]Een tip:[/b:a44fc1fe52] Je kunt de map Mijn Documenten ook verplaatsen naar D, zo raak je geen data kwijt als je onverhoopt C weer moet formateren.
  Kies de Eigenschappen van de Mijn Documenten icoon op je desktop, maak op D een nieuwe map aan (Mijn Documenten misschien :roll: :wink: ) en zoek deze op met bladeren, druk op OK of Toepassen en alle documenten worden nu opgeslagen op D.
 • ook wanneer ik ze loslaat op de c schijf wordt er niks gevonden wat voor het formateren verwijderd is..

  idd wel een handige tip alhoewel het niet echt onverhoopt formateren was maar meer dat ik vergeten ben om een back-up te maken van deze bestanden.
 • Kijk eens even op de volgende site:
  http://www.uneraser.com/undelete.htm

  Dit is een amerikaans bedrijf die veel van dit soort software maakt.

  Ik heb zelf met succes op de pc van mijn zoon al zijn data (m.n. werkstukken e.d. van school) teruggehaald na een mislukte poging om
  een nieuwe partitie te maken.

  Succes
  Peter
 • Ik weet het antwoord niet, maar ik vind die sig van ODF wel zeer grappig :D

  Jochem
 • active uneraser is een perfect programma, ik heb nu voor het eerst mijn oude bestanden weer terug gezien :D

  alleen wil ik ze nou terughalen dan is het 50 dollar betalen, ik vind dit eigenlijk wel een beetje veel voor die ene keer dat ik dit nodig heb..alternatieven?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.