Vraag & Antwoord

OS Windows

langzaam opstarten en krakend geluid

21 antwoorden
  • een vriend van mij heeft een probleem met zijn pc, en ik heb hem beloofd jullie te raadplegen :D dus: als hij zijn pc start gaat alles vrij normaal (hij heeft trouwens windows ME), maar dan komt hij bij dat scherm waar het Windows ME logo staat, daarna is er een dikke 30 seconden een zwart scherm te zien. dan start de pc verder door naar windows, en bij de 'windows tune' klinkt het geluid erg krakerig en stotend. ik heb al eens iets gelezen hierover en zag daar iets staan van een servicepack verwijderen maar die staan er niet eens op, de pc is nooit via windows update geupdate! ik merkte eerder wel, en dit vond ik nogal raar, dat als je de 3dkaart drivers deinstalleerd en opnieuw opstart het geluid wel goed is :-? . de systeem specs. : Pentium 4 1.33ghz 512mb ECC ram 60gb hdd Geforce 2 TI SB Live! geluidskaart Windows ME hebben jullie enig idee hoe het kan dit deze pc zo slow opstart? en waarom hij dat krakende geluid maakt?
  • [quote:2164a91f30="ric0209"]een vriend van mij heeft een probleem met zijn pc, en ik heb hem beloofd jullie te raadplegen :D dus: als hij zijn pc start gaat alles vrij normaal (hij heeft trouwens windows ME), maar dan komt hij bij dat scherm waar het Windows ME logo staat, daarna is er een dikke 30 seconden een zwart scherm te zien. dan start de pc verder door naar windows, en bij de 'windows tune' klinkt het geluid erg krakerig en stotend. ik heb al eens iets gelezen hierover en zag daar iets staan van een servicepack verwijderen maar die staan er niet eens op, de pc is nooit via windows update geupdate! ik merkte eerder wel, en dit vond ik nogal raar, dat als je de 3dkaart drivers deinstalleerd en opnieuw opstart het geluid wel goed is :-? . de systeem specs. : Pentium 4 1.33ghz 512mb ECC ram 60gb hdd Geforce 2 TI SB Live! geluidskaart Windows ME hebben jullie enig idee hoe het kan dit deze pc zo slow opstart? en waarom hij dat krakende geluid maakt?[/quote:2164a91f30] ik zou er win xp/2k opzetten windows me is in 1 woord een brok ellende
  • ik persoonlijk zou eerst alle updates is binnenhalen want dat maakt ME niet het beste OS maar zeker stukken beter dan zonder alle updates. daar zitten mischien ook patches bij voor zijn probleem. en maak de geluidsstekkertjes enz even goed schoon en duw ze goed vast [mischien achterhaald maar is vaak oorzaak krakend geluid]
  • ik zei er al bij dat het geluid weg was als ik de 3dkaart drivers verwijder, dus dat heeft niks met kabeltjes te maken. en mijn ervaring is dat je met de updates je pc alleen trager maakt. niemand anders ideen?
  • Is die PC altijd al zo'n "Trage Starter" geweest of is dit de laatste tijd pas? Hoeveel % van de processor is (zonder dat er andere programma's meedraaien) in gebruik? Groet :wink:
  • [quote:9509c60331="ric0209"],ik zei er al bij dat het geluid weg was als ik de 3dkaart drivers verwijder dus dat heeft niks met kabeltjes te maken. en mijn ervaring is dat je met de updates je pc alleen trager maakt. niemand anders ideen?[/quote:9509c60331] ik zei er al bij dat het geluid weg was als ik de 3dkaart drivers verwijder :o krakende geluid opgelost dan toch :lol:
  • //casinowit quote: ik zei er al bij dat het geluid weg was als ik de 3dkaart drivers verwijder krakende geluid opgelost dan toch[/i] we gaan nu toch niet intelligent doen hier he? als ik de 3dkaart drivers verwijder heb ik kl*te beeld (duuhh). en ik bedoelde dus het dat het geluid op zich weg was, maar het krakende geluid is weg! dus niet opgelost :lol: //@| nee de pc is niet altijd een trage opstarter geweest, in het begin had ik hier geen last van, toen begon ie imeens traag te worden en ik dacht dit te kunnen oplossen door een frsh install, nou niet dus :( . hij is nog steeds traag, snap er niks van :-?
  • niet gelijk boos worden nu :wink: heb je al een andere videokaart geprobeerd daar lijkt het probleem te zitten :roll:
  • Het lijkt me toe dat het inderdaad in je videokaart ligt of n de drivers voor de videokaart, probeer beiden eens te vervangen
  • ik was niet boos, alleen een beetje geirriteerd omdat ik jullie intelligenter inschatte ;). maar goed, er zat eerst een Geforce 2MX in, bij deze kaart was dit probleem er ook al, dus daar ligt het echt niet aan. ik dacht eerder dat het aan de irq's zou kunnen liggen, want de videokaart deelt er 1 met de lan-kaart. en er zijn nog 3 andere die ook weer met lekaar delen, kan nu effe niet zien wat dat ook alweer was, maar dat wil dus zeggen 3x het zelfde nummer! lijkt me toch wat veel :-?
  • Dat krakend geluid komt meer voor bij ME en 98(SE). Hij is dan gewoon nog zo hard aan het denken dat hij het geluid niet soepel speeld. De drivers gebruiken denk ik net genoeg om het geluid fijn te laten spelen. Timo
  • ligt dat echt aan ME? das raar, want dat gehuegen is toch echt ECC 512mb geheugen, volgens de verkoper bij ons in de buurt is dit zeer snel geheugen dus... dat gebruikt hij toch wel bij het opstarten of niet? en de processor is dan wel weer niet erg snel :-? is er niemand die een echte oplossing weet ipv. een oorzaak ?
  • [quote:5b52e28c48="ric0209"]ik was niet boos, alleen een beetje geirriteerd omdat ik jullie intelligenter inschatte ;). maar goed, er zat eerst een Geforce 2MX in, bij deze kaart was dit probleem er ook al, dus daar ligt het echt niet aan. ik dacht eerder dat het aan de irq's zou kunnen liggen, want de videokaart deelt er 1 met de lan-kaart. en er zijn nog 3 andere die ook weer met lekaar delen, kan nu effe niet zien wat dat ook alweer was, maar dat wil dus zeggen 3x het zelfde nummer! lijkt me toch wat veel :-?[/quote:5b52e28c48] Dat delen maakt niet zoveel uit voor de meeste apparaten. Alleen voor videokaarten geeft het vaak problemen. Ik zou die netwerkkaart in een anders slot gooien! [quote:5b52e28c48="ric0209"]ligt dat echt aan ME? das raar, want dat gehuegen is toch echt ECC 512mb geheugen, volgens de verkoper bij ons in de buurt is dit zeer snel geheugen dus... dat gebruikt hij toch wel bij het opstarten of niet? en de processor is dan wel weer niet erg snel :-? is er niemand die een echte oplossing weet ipv. een oorzaak ?[/quote:5b52e28c48] De snelheid van het geheugen heeft er weinig mee te maken. Kan wel zijn dat je hdd nog zo actief is dat het geluid begint te haperen. Ennuh ECC geheugen is trouwens niks sneller. ECC wil alleen zeggen dat je reepje foutcorrectie heeft ;)
  • ja dat wist ik, van dat foutcorrectie, maar dat zijn pc800 repen en ik heb gehoord dat die snel zijn :-? niet zo snel als de DDR maar toch snel zat :D maar goed, jij denkt dus dat het aan mijn hdd ligt, een snellere misschien een goeie optie? deze is n 60gb 7200rpm, die veel geluid maakt :D, heeft t wel zin om deze te vervangen?
  • iemand die mij nog kan helpen???
  • Ik denk niet dat het helpt. Win is gewoon zo gemaakt dat alles tegelijk laad. RAID zou hoogstens helpen maar denk niet dat dat echt handig zal zijn (duur). Als je er echt af wil moet je toch XP (2k) installen, die heeft het niet. Maar wil je ME houden zet gewoon het opstart geluid uit. Timo
  • het gaat me niet alleen om het opstart geluid, ook om de prestaties en de lange opstart tijd :-? of heeft dit ook met ME te maken, want voordat hij naar windows gaat staat er echt een dikkke 30sec een zwart scherm, dat lijkt kort, maar begin maar s te tellen :D. niemand die een idee heeft waar dit aan kan liggen, of word het gewoon tijd voor XP?
  • [quote:d19b14a3bd="tengelgeer"]RAID zou hoogstens helpen maar denk niet dat dat echt handig zal zijn (duur). [/quote:d19b14a3bd] RAID duur? Dat is juist hartstikke goedkoop!
  • Nou ja, je bent toch zo'n 100 /150 euro kwijt voor een setje. Ik vind dat geen goedkope oplossing om me opstart geluid vloeiend te laten lopen. Timo
  • als je er nog niet uit bent neem gewoon xp of ander os maar dus geen ME ik heb hier 98SE loopt als een treintje en op een andere pc van me xp die loopt ook geweldig (allebei snel opstartten en snelle prestaties) als je bij ME wilt blijven verander dan je opstart bestanden, ze zeggen dat dat helpt bij ME want je bent 1vdvelen die last van ME hebben :wink: (win.ini, system.ini) ik moet toegeven dat ik hier verder nix van weet maaar en kennis van had zelfde prob. als jij en daar werkte het gewoon veel uitschakelen (uiteindelijk is hij tog maar overgegaan op xp :roll: )

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.