Vraag & Antwoord

OS Windows

Probleem met prullenbak

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit met het volgende probleem. Als ik files weggooi komt er niets meer in mijn prullenbak te staan. Als ik die open wordt vermeld ' de prullenbak bevat geen item'. Toch is dat dan niet zo, want als ik met de rechtermuisknop op het prullenbakicoon klik en klik op 'prullenbak leegmaken' wordt er toch van alles weggegooid. Ik draai onder Norton en die heeft de optie van de beveiligde prullenbak, echter dit heb ik helemaal niet ingesteld. Het vervelende is dat ik nu niet meer kan controleren wat ik allemaal heb weggegooid en kan het dus ook niet meer terugzetten.

  Weet iemand raad?
  bedankt
  Ruurd
 • Er is ergens een optie die je kan aanvinken: bestanden niet naar de prullenbak verwijderen, maar dadelijk verwijderen. Maar waar staat die ook weer? 'k Ga even op zoek.

  O ja: hier is't: rechts op je prullenbak klikken en dan naar eigenschappen. Je merkt het er wel op.

  Verder: er komt in je prullenbak heel wat meer terecht dan datgene wat jij erin gooit. Dus soms is die schijnbaar leeg (ook al staat 'verborgen bestanden tonen' ààngevinkt), maar zitten er nog verschillende mappen in - die als ik het goed heb meestal DC12, DC.., DC.. genoemd worden. Als jij je prullenbak opent en er staat 'niets' in, is hij toch niet steeds leeg.
 • Hallo Passer,
  Bedankt voor de reactie!

  Ik heb al bij de eigenschappen van de prullenbak gekeken maar de optie die jij noemt staat níet aangevinkt, dus dat kan het niet zijn.
  Ik denk dat het te maken heeft met Norton ( dat is een optie om je prullenbak te beveiligen/beheren). Toch heb ik die optie ook uitgezet.
  Snap er helemaal niets van. Als ik nl. probeer om zomaar wat weg te gooien, zie ik het niet terug in de prullenbak. Als ik de prullenbak dan toch leegmaak, wordt gevraagd of ik (b.v.) de 3 files weg wil gooien. Dus er zit dus wel degelijk datgene in wat ik, bij wijze van proef, heb weggegooid. Mmmmmm, misschien heeft iemand anders ervaringen met de Norton prullenbakoptie.
  Nogmaals dank.

  groet
  Ruurd
 • [quote:b4465765ef="Ruurd"] Mmmmmm, misschien heeft iemand anders ervaringen met de Norton prullenbakoptie. [/quote:b4465765ef] Hm, ik heb hier Windows XP Prof en SystemWorks 2003 (Norton CleanSweep, Norton AntiVirus en Norton Utilities)
  Mijn prullebak is ook met Norton Protection. Als ik deze open met de rechter muisknop > Open dan zie ik hier wel de weggegooide bestanden. Bij dubbelklik op de prullenbak opent UnErase Wizard.

  Maar welke versie van Windows en Noton heb jij? :roll:
 • Ik draai onder Windows 2000 Pro en heb Norton 2003. Als ik met de rechtermuisknop klik zie ik echt geen bestanden weergegeven in
  mijn prullenbak, heel vreemd, want ze zitten er wel.

  bedankt voor je reactie
  Ruurd
 • Een PC met Windows 2000 Pro heb ik hier ook. Met of zonder Norton 2003 werkt de prullebak goed. Norton Utilities gebruik ik sinds de eerste versie voor Windows 95, upgrade na upgrade tot aan die 2003 versie. Dus Norton 2003 is waarschijnlijk niet de oorzaak van het probleem. Heb je Service Pack 2 geinstalleerd? Als je nu eens op een lege plek op de Desktop een map aanmaakt en die verwijderd, zie je die dan in de prullebak? Heb je Norton WinDoctor al geprobeerd? :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.