Vraag & Antwoord

OS Windows

elke gebruiker zijn eigen beelscherminstellingen?

Anoniem
m.c.glas
5 antwoorden
 • Wie helpt me op het goede spoor?

  Ik heb mijn Win XP zó geïnstalleerd, dat mijn kinderen, vrouw en ik elk hun eigen gebruikersaccount hebben. Onder Win 98 was het zo, dat elke gebruiker zijn eigen beeldscherminstellingen kon hebben, bv. de één 800 x 600 pixels en de ander 1024 x 768 pixels. Bij XP krijg ik dat niet voor elkaar, en dat irriteert me nogal, want elke keer als mijn kinderen het beelscherm op 1024 x 768 hebben gezet, moet ik het weer terugzetten, want ik vind een wat groter lettertje wel lekkerder lezen….!

  Hoe kan ik het regelen dat elke gebruiker zijn eigen beelscherminstellingen kan hebben?

  Alvast bedankt,

  Marco Glas
 • [quote:9dcea3150c="m.c.glas"]Onder Win 98 was het zo, dat elke gebruiker zijn eigen beeldscherminstellingen kon hebben, bv. de één 800 x 600 pixels en de ander 1024 x 768 pixels. [/quote:9dcea3150c]

  Dat heeft nooit gekunnen bij Windows 98, wat jij waarschijnlijk bedoelt is het pictogrammetje onderin de taakbalk waar je erg snel van resolutie kan wisselen. Dat kun je volgens mij bij XP ook weer terugzetten door Geavanceerd in het Beeldschermmenu te kiezen (in het configuratieshcerm bij beeldscherm en dan aanpassen en dan geavanveerd..)
 • Bedankt voor je reactie; bij mijn win98 kon het wél, echt waar!

  En dat pictogrammetje terugzetten wil ik ook eigenlijk best wel, maar waar vind ik die precies? Ik kan bij mijn XP na Configuratiescherm - beeldscherm kiezxen uit 6 tabbladen; en ik kan geen tabblad vinden waar ik onder "geavanceerd" een resolutie-pictogram in de taakbalk kan zetten.

  Maar daarmee is mijn beginprobleem nog niet opgelost: heeft er nog iemand suggesties?

  Alvast bedankt,

  Marco
 • Okee, het zijn 5 tabbladen….

  Marco
 • Ik heb wel een programma (gekregen van rwilligen, Quikres) dat een pictogram in je taakbalk zet. Een klik erop en je kunt je resolutie wijzigen naar een vooraf ingestelde resolutie. Heel makkelijk en niet zo omslachtig. Als je hem wilt hebben, stuur ff een pm.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.