Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Chat logs van MSN verwijderen??

J.J.M.Kuijper
11 antwoorden
 • Als mijn kinderen op msn geweest zijn dan kan ik het bij chat logs terug vinden.
  Nu heb ik deze map al eens een keer verwijdert maar Xp maakt 'm telkens weer opnieuw aan.
  Hoe kan ik deze permanent verwijderen zonder dat xp deze map weer opnieuw aanmaakt.

  Jos
 • Is er geen optie in MSN die het aanmaken van chatlogs uitschakeld, als je die uitschakeld zou MSN ook geen map meer aan moeten maken, en ben jij van je probleem verlost
 • Open windows messenger, ga naar tabblad Plus! - Preferences - Logging - Chats en haal dan het vinkje weg bij Log Instant Message By Default.


  Willem
 • [quote:1af40af0a4="willem V"]Open windows messenger, ga naar tabblad Plus! - Preferences - Logging - Chats en haal dan het vinkje weg bij Log Instant Message By Default.[/quote:1af40af0a4]

  Dit werkt inderdaad alleen als je Messenger Plus! gebruikt. Bij de aankomende MSN6 worden ook alle logs opgeslagen als een XML bestand. deze kan je gewoon in het opties menu uitzetten… maar waarschijnlijk heb jij het inderdaad over de logs van MSN plus
 • M,n dochter heeft laatst msn plus geinstalleerd, dus zal het daar wel van komen.
  Hiervoor had ik er nooit geen last van , dus ik heb nu jullie advies opgevolgd en die optie uitgevinkt.

  Bedankt; Jos
 • [quote:b669d8e825="maardiweb"][quote:b669d8e825="willem V"]Open windows messenger, ga naar tabblad Plus! - Preferences - Logging - Chats en haal dan het vinkje weg bij Log Instant Message By Default.[/quote:b669d8e825]

  Dit werkt inderdaad alleen als je Messenger Plus! gebruikt. Bij de aankomende MSN6 worden ook alle logs opgeslagen als een XML bestand. deze kan je gewoon in het opties menu uitzetten… maar waarschijnlijk heb jij het inderdaad over de logs van MSN plus[/quote:b669d8e825]

  Ik kom er nog even op terug want het bleef een paar dagen weg, maar nu staat chat logs weer vrolijk in mijn documenten.
  Het gaat nog steeds over msn plus.
  Ik heb het al een paar keer verwijdert en ook jullie advies opgevolgd om het uit te vinken en dat staat nog steeds uit, maar even goed maakt ie de map aan.
  Hebben juliie nog meer suggeties??
 • Welke msn versie en van welke msn plus versie maakt ze gebruik ???

  Als je het programma heb verwijderd dan kan het misschien in het register aangepast zijn.

  Bij mij werkt het gewoon als ik m uitvink. Hij logt mijn gesprekken dus niet meer. Ik snap alleen niet zo zeer wat het probleem is. De files worden toch niet zo groot.. zijn maar txt bestandjes.
 • Ik heb het programma niet verwijderd, alleen uitgevinkt.
  De kinderen gebruiken msn 5 plus en de grootte van de files maakt mij niet uit.
  Ik wil gewoon niet dat ze bij de chatlogs kunnen kijken, want dan kunnen ze van elkaar zien wat ze bespreken over het net en ik wil het zelf ook niet zien.
 • Als ik even probleemtechnisch denk en "eromheen denk" zou ik het volgende doen, namelijk de map op "verborgen" zetten.

  (Rechtermuisknop, eigenschappen, verborgen, OK)
 • Had ik ook al aan gedacht, maar er moet toch een andere manier zijn.
  Als het niet anders kan dan ga ik maar voor die optie.
 • Maar, als je die map verwijderd ben je toch ook je chatlog kwijt?

  Anders kan je ook nog denken aan een opstartscript. Zo gebeurt, gewoon even in kladblok een paar regeltjes typen die ervoor zorgen dat ie iedere keer die map verwijderd, bijvoorbeeld:

  [code:1:6dafbcd80c]
  @echo off
  title Inlogscript
  cd c:\locatienaardemap /y
  erase c:\locatienaardemap\*.* /y
  exit
  [/code:1:6dafbcd80c]

  Die @echo off dient ervoor dat niemand ziet wat er eigenlijk gebeurt
  De /y achter de opdrachten betekent dat eventuele vragen met YES moeten worden beantwoord Zo'n opstartscript is natuurlijk altijd handig; omdat je er wel meer opdrachten in kan huishouden… Denk hierbij aan internetgegevens wissen, cookies verwijderen, temp-map legen, eventuele netwerkshares mounten ed.

  Succes…:P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.