Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Voe veel RAM nodig bij XP en 2000

XBL
16 antwoorden
 • Ik hen ben Comp met 128 MB RAM, 800 MHz.

  Is het verstandig om hier Xp op te zetten? Heb gehoord dat je daar minimaal 256 MB RAM moet hebben, is dat ook zo bij 2000 of is daar 128 MB genoeg?

  Pieter
 • Het is wel sterk afhankelijk van wat je wilt gaan doen. Maarre 128MB is genoeg. Minder kan wel, maar dat werkt niet prettig, voor XP is 96MB het minimum en Win2000 werkt ook op 64MB (zelf getest) maar vraag niet hoe. Het kan zijn dat ik het woord prettig voor Windows 2000 te ruim interpreteer …
  Zelf gebruik ik 256 MB en op mijn langzaamste computer K6-3/400 maar 192 MB. Zelfs dat werkt voor Windows XP prettig, mijn broer heeft een systeem met 128MB en ik hoor hem niet klagen.
  Als je een trage harde schijf gebruikt, of veel grafisch werk doet of veel toepassingen tegelijk wilt doen, tja, dan is wat meer geheugen erg prettig. Het advies van 512MB of meer, tja, er zijn zoveel factoren die een rol spelen …
 • Ik heb ook Xp pro op een oude bak (800Mhz 128 @ 100 dacht ik)
  Spellen lopen niet of langzaam.
 • [quote:ed1f8098f1]Ik hen ben Comp met 128 MB RAM, 800 MHz.

  Is het verstandig om hier Xp op te zetten? Heb gehoord dat je daar minimaal 256 MB RAM moet hebben, is dat ook zo bij 2000 of is daar 128 MB genoeg?

  Pieter[/quote:ed1f8098f1]
  Vertel eens wat je met je pc gaat doen, dan wordt het wat makkelijker oordelen.
 • [quote:a6565c45fe="pieterbijl"]Ik hen ben Comp met 128 MB RAM, 800 MHz.

  Is het verstandig om hier Xp op te zetten? Heb gehoord dat je daar minimaal 256 MB RAM moet hebben, is dat ook zo bij 2000 of is daar 128 MB genoeg?

  Pieter[/quote:a6565c45fe]

  XPPRO SP1, 512MB, P3/550 werkt als een tierelier. Met 256 schoot het al niet op.
 • Wat ik met die PC wil doen?

  Bij een studie WerktuigBoukunde heb ik een paar grote programma's, voor namelijk technische teken programma's, maar die werken nu ook gewoon onder w98.

  En natuurlijk tekstverwerken en internetten
 • Misschien is windows Nt 4.0 een optie voor je ? Dit werkt namelijk vele malen sneller als windows 98 ennuh tis nog stabiel ook.

  Nadeel is dat je kans hebt dat je niet alle software kan draaien , maarja je kan ut proberen.
 • [quote:816afc2b3b]Bij een studie WerktuigBoukunde heb ik een paar grote programma's, voor namelijk technische teken programma's, maar die werken nu ook gewoon onder w98. [/quote:816afc2b3b]
  Dan heb je zeker meer dan 128MB nodig. vooral als je AutoCAD gebruikt, om dat lekker te laten lopen, raad ik je geheugen te nemen tussen de 256 en 512. Vast niet minder.
 • Ik heb de ervaring dat XP zelfs bij 256mb WinXP niet lekker loopt, na een schone installatie wel natuurlijk. Maar installeer je na verloop van tijd nieuwe programma's en gaat er steeds meer op de achtergrond werken, begint het al aardig traag te worden.

  Ter vergelijking, vandaag installeerde ik Microsoft Visual Studio.NET, eerst op een P4 2.0ghz 256mbram ddr, dit duurde 2,5 uur.

  Later installeerde in het programma op mijn computer, AXP 2400+ 512mbram 333Mhz. Dit duurde 50 minuten.


  Overigens gebruikt WinXP hier al 200+ mb van het ram geheugen. 128mb is dus echt alleen bedoeld als tekstverwerker.
 • daar heb je wel gelijk in hoor elgerv …..

  maar vergeet niet dat windows xp ( vooral ) altijd wel wat vind om je ram mee te laten vollopen ….

  en voor de werkbaarheid is het ook gewoon beter zoveel mogelijk van je ram vol te hebben staan, des te meer gaat dan des te sneller …

  als ik een tijdje aan het pc en ben heb ik van de 512 mb ook nog maar 100 over maar gooi ik dan freeram xp ertegenaan wordt dat verdrievoudigt omdat de op dat moment nutteloze dingen eruit gehaald worden …. die dingen zouden dus weer langzamer gaan lopen … terwijl er dan wel weer meer ram over is voor 'nieuwe ' dingen …

  tis gewoon puur een wisselwerking… heel veel ram vrij hebben ….
  HEB JE NIETS AAN… ram moet gebruikt worden om er voordeel van te hebben ….

  maar idd hoor, xp oopt al op 100+ ram, maar echt lekker vanaf 512

  ligt eraan wat je doet … en aangezien ik heel veel tegelijkertijd doe ….

  is zelfs die 512 x pc2700 te weinig …soms :wink:
 • [quote:c98550fa20="Chrusher"]Misschien is windows Nt 4.0 een optie voor je ? Dit werkt namelijk vele malen sneller als windows 98 ennuh tis nog stabiel ook.[/quote:c98550fa20]

  Tis stabiel
  Tis sneller dan windhoos 98

  maar je kunt je hardware grotendeels weggooien, de drivers zijnner vrijwel niet, etc, etc, etc…
 • [quote:b803c2a3f9="webspider"]r je kunt je hardware grotendeels weggooien, de drivers zijnner vrijwel niet, etc, etc, etc…[/quote:b803c2a3f9]

  Da week niet maarruh.. ik heb nooit kunnen achterhalen waar de apparaatbeher van windows nt zit :P Iemand ?
 • Het is misschien wel aan de praat te krijgen maar als ik jou was kwam er gewoon '98 second edition op.

  Succes :wink:
 • Ik heb XP pro erop met 1Gb intern geheugen maar als ik normaal van alles doe (internet/grafisch wat dan is het max geheugen in gebruik meestal nog onder de 200Mb. Met 256 moet je dus van alles kunnen doen.:)

  btw de 1Gb is voor renderen in 3D nog niet genoeg.:p
 • [quote:00dad1c9be]Misschien is windows Nt 4.0 een optie voor je ? Dit werkt namelijk vele malen sneller als windows 98 ennuh tis nog stabiel ook.

  Nadeel is dat je kans hebt dat je niet alle software kan draaien , maarja je kan ut proberen.[/quote:00dad1c9be]

  Stabiel?
  Dan moet je Linux nemen!

  Ik koop gewoon wat extra mem en zet er iig een Linux distro bij!

  Maar iig bedankt voor jullie reaties, maar toch is linux als 2e besturings systeem aan te raden, en na een tijdje wil je niet anders meer, doe je alleen de erg speciale progjes onder windhoo$

  Pieter
 • wagnas : misschien is de tweak dan wat voor jou om eerst alles in je ram te laden en daarna pas je swapfile te gaan gebruiken ….

  progje wat dat heel fijn en simpel kan doen voor je met uitleg is :

  speedxp

  dat zou ervoor moeten zorgen dat je performance redelijk wat omhoog gaat en dat je je ram ook bij normaal gebruik wat effectiever gebruikt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.