Vraag & Antwoord

OS Windows

Blauwe schermen met Windows XP

7 antwoorden
  • Wie o wie helpt mij met de volgende problemen; Ik ben in het bezit van een computer met de volgende onderdelen: Moederbord Asus A7V333 512 mb geheugen 2x Maxtor 80gb in Raid opstelling Ati Radeon 9000 videokaart met 128 mb geheugen Sounblasterlive 5.1 geluidskaart Realtek netwerkaart Asus voeding 300 watt. Voorheen had ik nooit problemen totdat ik ben overgestapt op XP met servicepack 1 en alle benodigde updates, ik kan nu niet normaal werken hij geeft continue blauwe schermen met de volgende teksten: irql_not_or_less of page_fault_in_nonpaged_area, verder met een ongekend lange lijst met codes. Verder is het niet mogelijk om bijvoorbeeld nieuwe drivers te installeren. Wie o wie helpt mij ik kom er nu echt niet meer uit.
  • Als je effe zoekt in dit forum dan zie je dat er meerdere topics zijn met dit probleem en ook de oplossingen erbij. Maar goed ik ben in een goede bui, want het is zondag :wink: . 9 van de 10 keer verschijnen deze meldingen door defect geheugen of je moet je drivers updaten naar de nieuwste versie. Wat bedoel je trouwens met het is niet mogelijk om nieuwe drivers te installeren ? test je geheugen met het progje memtest. http://www.memtest86.com
  • [quote:74b7b1e4e5="De huismeester"]Maar goed ik ben in een goede bui, want het is zondag :wink: .[/quote:74b7b1e4e5] Ow, nou ik ben op zondag nooit in zo'n goede bui. Zeker niet als het al avond/nacht is.
  • [quote:18db7f8917]De huismeester schreef: Maar goed ik ben in een goede bui, want het is zondag . Ow, nou ik ben op zondag nooit in zo'n goede bui. Zeker niet als het al avond/nacht is.[/quote:18db7f8917] Dit is dus ook geschreven voordat feyenoord moest spelen, want reken maar dat ik na de wedstrijd in een verschrikkelijke bui was.
  • Nou memtest gedaan, en alles is ok. De driver die ik bedoelde is de nieuwe van ATI. Op het moment dat ik deze open dan,............yes, blauw scherm. Ik raak zo langzamerhand helemaal gefrustreerd van deze k.t computer.
  • Deze foutmelding: irql_not_[b:64c4fa6d64]equal[/b:64c4fa6d64] or_less wijst idd op een geheugenfout. Het testen met memtest geeft met die foutmelding bijna nooit problemen. Ik heb het hier 2 keer gehad en de oplossing was: Het geheugen eruit halen en opnieuw erin steken. //huismeester. Ik heb na de wedstrijd gisterenavond de plantjes in de tuin water gegeven. Dat schijn namelijk te helpen bij het verwerkingsproces :lol:
  • [quote:5e16270c4d]//huismeester. Ik heb na de wedstrijd gisterenavond de plantjes in de tuin water gegeven. Dat schijn namelijk te helpen bij het verwerkingsproces [/quote:5e16270c4d] Bedankt voor de tip, ik ga het gelijk proberen, want ik ben er nog steeds niet overheen. Trouwens Spiderned zogauw hij de drivers van zijn kleurenkaart erop gooit dan krijg hij problemen. De foutmelding is inderdaad je geheugen daar heb je gelijk in, maar omdat het pas begint als hij de nieuwste drivers van ATI erop gooi dacht ik eerder daar aan. Nou staat er in de zeer uitgebreide faq van red dragon, dat de nieuwste drivers van ATI problemen kunnen geven o.a. blauwe schermen als je een spel zit te spelen. Ik weet alleen niet of dat geld voor windows zelf, red dragon raad in ieder geval aan om andere drivers te downloaden, ik dacht versie 30.82 om de problemen op te lossen, ik weet niet zeker of dat in dit geval ook een oplossing is.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.