Vraag & Antwoord

OS Windows

Alle databestanden en Documents & Settings op D:\

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hoe kan ik er in XP voor zorgen dat de knop My Documents in de Open dialoog gaat verwijzen naar D:\My Documents.

  Hoe verplaats ik Documents & Settings naar D:\

  Ik wil namelijk alle aan verandering onderhevige data op D:\ plaatsen voor backup doelstellingen en een image maken van C:\ na afloop van een schone installatie. Als ik die bij problemen terugzet, dan wil ik niet van alles kwijt zijn, omdat allerlei programma's onder de motorkap gegevens op C:\ zetten.
 • De Map 'My documents' kan je eenvoudig verplaatsen door een rechtsklik op deze map en voor eigenschappen te kiezen. Bij doel vul je de nieuwe locatie in waar de map my documents wil onderbrengen. (ok klik op verplaatsen).

  De map 'documents and settings' kun je niet verplaatsen.
 • En als je dat voor alle gebruikers wilt dat als ze ingelogd hebben "mijn documenten" automatisch verwijst naar bv de h-schijf? Ik heb al gezocht in het register en alle waarden veranderd maar toch komt die weer op C:\Documents and Settings\<<gebruiker>>

  In gpedit.msc kan ik ook nix vinden.. Misschien dat ik ergens overheen kijk..
 • Op http://www.ntfaq.com/Articles/Index.cfm?ArticleID=16099 staat ook beschreven.

  Echter er staat:

  [quote:2eabc9843c]You can also redirect these folders using a Group Policy Object (GPO)–look under User Configuration, Windows Settings, Folder Redirection. Right-click a folder, and select its redirection.[/quote:2eabc9843c]

  Maar ik kan die Folder Redirection niet vinden. Kijk ik niet goed?
 • Heb je mijn tip geprobeerd? Start - rechtsboven zie je de map My documents. Rechtsklik erop en het vervolg van mijn hierboven beschreven verhaal…..
  Doe dit voor elke gebruiker die aangemaakt is.
  Document en Settings kun je niet verplaatsen.
 • Bij mij is het aanpassen van de plaats van My Documents prima gelukt.
 • Uhm, ik ga niet op 40000 keer het documentpad aanpassen (200 computers x 200 gebruikers). Anders moeten ze het zelf maar handmatig doen..

  Edit: ik heb zelf al wat gevonden, alleen nog ff testen of dat werkt.
  http://www.microsoft.com/windows2000/techinfo/reskit/samplechapters/dsec/dsec_pol_dbyy.asp staat dat folderdirections niet werkt voor lokaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.