Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Mijn documenten op een andere schijf met partition magic 8?

philipo
4 antwoorden
 • Sinds kort Partition Magic 8 geïnstalleerd op me computer (win XP met 120 gig)
  Nu heb ik aparte partities gemaakt voor programma’s (D), films (M), muziek (N) en mijn documenten (P).
  Nu worden veel programma’s automatisch op c: gezet in program files. Nu wil ik het mapje mijn program files op D zetten, is deze verwijzing te veranderen?
  Ook in deze computer staan onder bestanden op deze computer twee mapjes waaronder 1 mapje met Documenten van Philipo wat een verwijzing heeft naar C:\Documents and Settings\Philipo Dit wil ik dus nu veranderen naar Partitie P, waar ik de partitie Mijn documenten van heb gemaakt. Hoe kan ik dit veranderen?
  Verder wou ik nog met Drive mapper twee mappen omwisseln. Maar dat wil ie niet meer doen. Moeten de mappen leeg zijn als ik mappen wil verwisselen. Dus van partitie M, N maken en van partitie N, M?
  Want eerst was het veranderen van een letter voor een partitie geen probleem.
  Alvast bedankt,
  Philip
 • Veel vragen, hopelijk kan ik ze allemaal beandwoorden. Ik ga er ff vanuit dat je xp draait.

  Eerst ff over die drivemapper. Je wil de letter van de partitie veranderen? Dat moet je niet met drivemapper doen. (drive mapper is ervoor als de letters veranderd zijn en er wijzigingen zijn gemaakt aan partities met bv progies). Om de letter te veranderen ga je naar systeembeheer => Schijfbeheer (uit me hooft, nu op 98 :(). Daar kan je de letters veranderen. Ik denk dat je daar zelf wel uit komt.

  Dan de Program.. op D:. Die optie zat in TweakNow (PowerPack) 2003 (zijn er ook andere, misschien weet iemnad er nog 1). Met dat progie kon je dat veranderen. Misschien, maar dat weet ik ff niet zeker kan je daarmee ook My docs doen. Zo niet, moet je voor iedere gebruiker een map aanmaken (LET OP, de eigennaar status. Weet je neit hoe, vraag ff) Klik dan (onder de gebruiker) op My docs rechts, eigenschappenen verander de locatie. Copy dan zelf de inhoud van de oude docs naar de nieuwe map.

  Ik hoop dat ik geholpen heb.

  Timo
 • Dank je Timo,
  Ben alweer een stukje verder gekomen inderdaad.
  De partities staan nu op de juiste plaats zoals ik ze wil hebben en via Tweak XP pro kan je inderdaad via systeem en bestand en dan via systeem mappen de plaats wijzigen.
  Het enige wat me nog niet lukt is via deze computer de bestanden op deze computer te weizigen. Deze verwijst nog steeds naar C:\Documents and Settings\Philipo. Ook via rechtermuisknop is de locatie niet te veranderen. Misschien dat iemand nog weet waar of hoe ik dit zou kunnen veranderen. Via Tweak XP kon ik het ook nog niet echt vinden.
  Alvast bedankt,
  Philipo
 • [quote:9789c13144]Ook via rechtermuisknop is de locatie niet te veranderen.[/quote:9789c13144]

  Ik heb het pas nog gedaan door:
  rechtermuisknop op mijn documenten. Dan bij doel de [c:] in [p:] veranderen.
  Ook kun je 'verplaatsen' doen.
  Dit werkt niet ??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.