Vraag & Antwoord

OS Windows

xp cdrom opstartbaar maken

Anoniem
None
12 antwoorden
 • hallo
  ik heb de orginele cdrom van windows xp op school gekocht. Maar als ik mijn hd heb geformateerd en de cdrom in de cdromspeler stop en in de bios heb ingesteld dat de cdromspeler nummer 1 is is de opstart rij, dan start hij niet automatisch op, hij vraagt dan om een systeem diskette, hij kan de xp cdrom niet opstarten.

  iemand een oplossing

  P.S. ik maak nu gebruik van de 6 installatie diskettes van xp pro
 • Ga naar http://www.bootdisk.com en download een bootfloppy voor xp.
  Let op je hebt 6 floppy's nodig,en kies de juiste Home of voor Pro.

  suc6.
 • weet u ook hoe ik het kan omzeilen dat ik die floppies nodig heb en dat de xp cdrom gewoon bootible is
 • De cd is wel bootable maar xp werkt niet onder DOS, dus je moet wel met die opstart floppy werken , anders heb je geen drivers om je cd-rom aan te sturen. [die zitten normaal wel in DOS] :wink:

  suc6.
 • Je kunt het proces wat versnellen door een win98 floppy te gebruiken maar dan wel met Smartdrive, anders duurt het kopiëren van bestanden een eeuwigheid. Je wandelt dan in de dos-omgeving naar de directory i368 op de CD en je geeft het commando winnt.
 • Weet je zeker dat je wel kunt booten vanaf de cd-speler? Want een originele XP-cd is idd bootable, en als dat ook in de bios zo staat ingesteld, moet het werken. Tenzij de cd-speler zelf daar niet mee overweg kan.

  Dan blijft al gauw alleen de optie met de boot-flops over. Werkt trouwens ook wel, duurt alleen langer.

  Suc6
 • De originele Windows XP CD is wel Bootable vanuit dos!

  Ik gebruik 't altijd zo bij het installeren. Ik formateer eer m'n hd en dan stop ik mijn XP Pro CD er in en dan start hij automatisch op nadat je eerst op een toets moet drukken.


  Dus geen geklooi met die floppies.
 • Er is nog wel een andere optie , zorg dat je 2 partities hebt , de eerste primairy partitie maak je niet groter dan b.v.b 1 Gb
  Vervolgens installeer je W98 op de eerste partitie , vanuit W98 kan je de XP op de andere partitie installeren je krijgt nu wel een dualboot tijdens het opstarten waar je kan kiezen tussen W98 of Xp.
  Als je genoeg ruimte heb op je HDD zou ik hier voor kiezen, nu kan je ook onder W98 werken en is Dos ook makkelijk toegankelijk. :wink:

  Suc6 , laat ff horen of het allemaal lukt.
 • Hmm, ik zou dus absoluut geen dualboot willen hebben alleen omdat je dan beter "in dos" kunt werken. Een eenvoudige bootflop doet wat dat betreft hetzelfde. NTFS en een bootflop zonder extra hulpmiddelen of NTFS en win98 gaan overigens niet samen.
 • Brigitte het is voor ieder weer persoonlijk wat voor OS je hebt , ik heb op een pc een dual-boot op fat32 , als bepaalde progjes niet werken op XP kan ik ze op W98 uitproberen ook met spelletjes deze werken niet allemaal op XP ,en dan zijn de kids weer blij. :D

  Groet Jac
 • [quote:7569b367f1="kippengaas"]hallo
  ik heb de orginele cdrom van windows xp op school gekocht. Maar als ik mijn hd heb geformateerd en de cdrom in de cdromspeler stop en in de bios heb ingesteld dat de cdromspeler nummer 1 is is de opstart rij, dan start hij niet automatisch op, hij vraagt dan om een systeem diskette, hij kan de xp cdrom niet opstarten.

  iemand een oplossing

  P.S. ik maak nu gebruik van de 6 installatie diskettes van xp pro[/quote:7569b367f1]

  Als ie origineel is dan is ie bootable :
  Heb je het bij de SCHOOL gekocht of bij een vriendje die illegaal wat geld probeert te verdienen. Via de SCHOOL dan terug ermee, in het andere geval overtreden we de regels van dit forum dacht ik.

  Je kan toch met die floppies werken, het is een enmalige handeling, dan zit XP erop en kan je gewoon ermee aan de gang dacht ik
 • Ik heb de orginele cdroms op school gekocht (hanzehogeschool) die heeft een afspraak met slim.nl ofzoiets. De cdrom koste 21 euro. Zo wil microsoft zijn toekomstige klanten veilig stellen. Ik kan de cdrom niet terugbrengen want ze ruilen geen software als je het geopend hebt. Ik heb trouwens nog een orginele windows cdrom voor mijn laptop gekocht maar die start ook niet automatisch op. Ik heb een benq cdrom speler

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.