Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

installeren windows niet mogelijk

None
27 antwoorden
 • Hallo forummers

  Sinds vandaag ben ik bezig geweest om windows 2000 prof. te installeren.
  Ik heb 2 hd's, nml. C: 2 gB en D: 4GB.
  Op C: stond W98 (upgrade) en op D geen Windows.
  Ik heb eerst D geformatteerd en windows 2000 erop gezet. Dit ging goed.
  Hierna wilde ik C ook formatteren, dat ging goed alleen het opstarten ging niet meer want waarschijnlijk moest er eerst geboot worden op C.
  Ik kreeg ook de melding dat de "bootsector is to be modified" ik heb op y gedrukt.
  Hierna heb ik ook D: geformatteerd en ja hoor nu doet mijn PC helemaal niets meer. Opstart via opstartdiskette gaat goed (ik kan bij mijn CD-Rom), formatteren gaat goed, maar wel telkens de melding van bootsector to be modified, maar de installatie van Windows lukt niet, want ik krijg telkens een zwart blok van 2 bij 10 cm in het beeldscherm en hier blijft de setup van windows op vast staan.
  Ik heb setup geprobeerd met W95/ME/2000 maar de setup blijft vastlopen.

  Hopelijk kunnen jullie mij uit de brand helpen
 • Hoi,
  Waarschijnlijk heb je niet genoeg aan een format.
  Omdat ie de bootsector ook aantast, zou ik zeggen: met FDISK de primaire partitie verwijderen en een nieuwe aanmaken.
  Dan zou het moeten lukken, denk ik.

  Succes, en een groet.
  John.
 • John,

  Dank voor je reactie.

  Ik ben maar een leek op PC gebied en dus wil ik je vragen of je me verder op weg kunt helpen. Partities aanmaken of weghalen met fdisk heb ik nog nooit gedaan en ik heb heb 2 aparte Hd's en volgens mij zijn die niet gepartitioneerd.

  Alvast bedankt

  Rob
 • Kijk hier http://www.breekpunt.nl/artikel.asp?Artikel=297&art=Yes
  en dan ook "even" naar deel 2 van dit artikel.

  Succes :wink:
 • OK,

  Ik weet fdisk te vinden, maar het roept wel de vraag op waarom ik een partitie zou moeten verwijderen of aanmaken. :-?
  Partities zijn nooit aan de orde geweest op deze PC, oftewel wat voor bijdrage kan ik dan van fdisk verwachten. :roll:

  Groet.

  Rob
 • Je gebruikt fdisk toch als je een hd wilt opdelen in meerdere partities?
  Oftewel is fdisk in mijn geval (2 afzonderlijk hd's) wel te gebruiken? :roll:

  Alvast bedankt

  Rob
 • Kijk eens ook naar uitleg op onderstaande link

  http://dlo.khbo.be/opleidingen/informat/WebsiteInformatica092001/modules/werkingcomputer2/FDISK.htm

  Lijkt me precies op jouw situatie (2 harddisken)
 • Waarschijnlijk zal ook fdisk niet naar een oplossing lijden, omdat Windows 2000 standaard NTFS gebruikt. De oplossing is m.i. erg simpel, even een opstartdisktte van Windows 98 erin en typ dan eens:

  [b:eea75dc073]fdisk /mbr[/b:eea75dc073]

  Vervolgens de cd-rom van Windows 2000 erin en dan booten vanaf cd-rom… Dus de pc herstarten en in het bios aangeven dat eerst de cd-rom moeten worden gezocht. In de setup van windows 2000 kun je je hardeschijf fatsoenlijk opdelen, dus eventueel bestaat de mogelijkheid ALLE partities te verwijderen. Nadat je deat gedaan hebt beeindig je de setup (ik meen met F3, maar dat zie je onderin je scherm)

  Nu stop je weer de opstartdiskket erin en boor je vanaf Window 98 schijf naar de setup. Nadat je windows 98 hebt geinstalleerd kun je weer gewoon Windows 2000 installeren.

  Let op: Het is belangrijk altijd eerst Win98 en dan pas Win2K te installeren, niet andersom!
 • my009054

  Ik heb je oplossing getracht te doen, maar mijn win2T prof boot niet vanuit Dos, evenals ME en 95. Ik heb in de bios de juiste bootdirectory aangegeven

  fdisk /mbr werkt wel, want de melding bootsector is to be modified krijg ik gewoon met als keuze y to accept en another key to abort.

  Ik kan mijn harde schijven wel partitioneren, maar ben huiverig om het te doen omdat ik niet weet wat dit voor nut heeft.

  Andere suggesties?

  Groet

  Rob
 • Hoi Rob,

  Ondanks de vele reacties op jouw topic toch nog een tip.
  Je hoeft met FDISK geen partities aan te maken op de schijven.
  Het gaat er alleen om dat je de primaire (opstartbare) partitie verwijdert, en opnieuw aanmaakt (moet je met een nieuwe schijf ook).
  Ik ben ervan overtuigd dat de melding dan verdwijnt, temeer omdat je met fdisk /mbr vooruitgang geboekt hebt. Met het verwijderen van de primaire partitie verwijder je namelijk ook de mbr (master boot record).
  Het enige dat nog overblijft is, dat de schijf opnieuw geformatteerd moet worden. Als je beide schijven gebruiken wilt voor verschillende Windows-versies, moet je inderdaad eerst Windows 98 installeren. Die wil namelijk alleen van C (primaire partitie) opstarten.
  Laat eens weten of je verder gekomen bent.

  Grtz,
  John.
 • Hallo John,

  Ik denk dat het er allemaal niet beter van is geworden. C is D geworden en uiteindelijk heb ik het weer goed (denk ik).

  Ik heb de primaire partitie van C verwijderd en daarna er weer voor de 100 % erop gezet.
  Nu blijkt D ook primair te zijn (ik weet niet of dat ook zo hoort te zijn omdat ik 2 losse schijven heb). Hoewel de PC aangeeft dat er maar 1 schijf actief is (C).

  Dit is op zich nog niet zo erg, want ik krijg windows er nog steeds niet op en dezelfde fout komt nog steeds terug.
  Ik heb geen w98 (alleen een upgrade) ik doe dit allemaal met ME.

  Fdisk /mbr doe ik na het formateren.

  Tot nu toe geen succes.
  Ik ben maar gestopt, want ik weet het niet meer.

  Groet

  Rob
 • [quote:7cc97f3975="tram7"] Ik heb setup geprobeerd met W95/ME/2000 maar de setup blijft vastlopen. [/quote:7cc97f3975]
  Zou je dit vastlopen wat specifieker kunnen beschrijven? Omdat het installeren eerder dus wel is gelukt, wordt dit vastlopen wellicht veroorzaakt door later toegevoegde hardware. Weet je nog welke nieuwe hardware je hebt toegevoegd sinds de laatste geslaagde W95/ME/2000 installatie. Zodat je die nieuwere hardware tijdelijk verwijderd. Indien nodig zorg je ervoor dat je een minimale configuratie overhoud, met alleen 1 videokaart in het moederbord en 2 harddisken en 1 cdrom/dvdrom.
  Als je Win98 en Win2000 geïnstalleerd hebt, plaats je één voor één je hardware weer terug. Elke keer nadat je hardware hebt toegevoegd en de bij behorende driver hebt geïnstalleerd, test je het Systeem. Zorg ervoor dat zowel je videokaart en geluidskaart een eigen IRQ krijgen. :)
 • Jolo, dank voor je reactie.

  Ik heb geen nieuwe hardware toegevoegd.

  Het vastlopen van de setup is als volgt.
  Booten vanaf de CD-Rom gaat goed. De wizard van windows start goed op.
  Er wordt eerst gechecked of alles in orde is en je ziet de voortgangsbalk naar de 100% lopen. Als de 100 % gehaald is hoor je na 5 seconden een klein beepje en een zwart blok van 2 (v) bij 10 (h) cm verschijnt op het scherm en er gebeurd verder niets meer (vastloper).

  Kan je bijlages meesturen op dit forum, dan kan ik het laten zien?

  Groet,

  Rob
 • Kun je in de bios van je pc checken of de 'bootsector-protection' of 'virus-protection' (of hoe dat ook mag heten) aan staat ?……gezien de melding die je krijgt lijkt het er op dat dit aanstaat.

  Mocht het aanstaan, zet het dan eens uit en probeer opnieuw te installeren.

  Suc6

  Ruud
 • [quote:32183b3512="tram7"]Kan je bijlages meesturen op dit forum, dan kan ik het laten zien? [/quote:32183b3512] Het meesturen van bijlagen naar dit forum kan niet. Ofwel je kopieert de tekst naar het invul formulier van het forum, of als je deze tekst te groot vind dan upload je het naar een openbare website, en plaatst een link naar deze tekst.
 • Ruud,

  Toppie man. :P :P :P
  De installatie gaat weer als een speer. Hier was ik nooit opgekomen; ik zag mezelf alweer naar de reparateur gaan of een nieuwe HD gaan kopen.
  :wink:

  Heeft de functie van virus-protect in de Bios nog wel een functie of dien ik die na de installatie weer op on te zetten?

  Ik ben natuurlijke uitermate tevreden (mijn dochter ook) dat het op deze manier is opgelost.
  Uiteraard bedank ik ook alle anderen die me terwille zijn geweest :D :D :D

  Groetjes

  Rob
 • :)

  Het is natuurlijk geen alternatief voor een goede virusscanner maar het kan geen verder geen kwaad om het weer aan te zetten (behalve als je windows gaat installeren :wink: ).

  Zie het maar als een extra slotje op de deur.


  Ruud
 • volgens mij zorgt het er ook enigzins voor dat je geen bootvirus krijgt. maar ik vraag me af hoe ie van de nieuwste virussen op de hoogte blijft…?
 • [quote:840cac8c90="janjantjes"]volgens mij zorgt het er ook enigzins voor dat je geen bootvirus krijgt. maar ik vraag me af hoe ie van de nieuwste virussen op de hoogte blijft…?[/quote:840cac8c90]

  Het heeft helemaal niets met virusscannen te maken…[b:840cac8c90]elke[/b:840cac8c90] schrijfactie op cilinder 0, sector 0, (de bootsector) wordt door het bios onderschept en vervolgens wordt je de vraag gesteld of je dit wel of niet wilt.

  Het biedt dus geen enkele bescherming tegen bijv. bestandsvirussen die bestanden overschrijven of deleten of wat dan ook….

  Ruud
 • Rob,

  wat heb je nu geinstalleerd? Zowel Win-98 als Win-2000 of een van beiden… Het is natuurlijk een uitdaging om beiden erop te zetten :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.