Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

upgrade van 98 naar Xp zijn er problemen?

katrien
4 antwoorden
 • Als ik mijn bestaande win98 configuratie op mijn pentium III 500, 256 mb en 10 G harde schijf wil upgraden naar winXP, Kan ik dan al mijn geinstalleerde software probleemloos blijven gebruiken?

  of is het verstandiger om de hele boel te formateren en een schone installatie van xp te doen om vervolgens alle software opnieuw te installeren (waar ik natuurlijk helemaal geen zin in heb!)

  Verder vraag ik me af of bovengenoemde configuratie probleemloos werkt met xp of dat hij soepeler zou blijven werken met de vertrouwde '98
 • Deze configuratie loopt soepeler met Windows 98SE of Windows 2000 dan met XP, die wil naast veel geheugen ook een snelle CPU.

  Bij een upgrade van Windows 98SE naar Windows 2000/XP moet je er eerst voor zorgen dat je van alle hardware en randapparatuur de drivers bezit voor Windows 2000/XP. Doe dit ook als je een clean install doet met Windows 2000/XP.
 • Tekst verwerking software zoals Microsoft Word2000 kan zonder problemen gebruikt worden in Windows XP. Software die met hardware werkt, zoals Nero, zal altijd eerst gedeïnstalleerd moeten worden alvorens Windows XP te installeren. Ook Windows 98 drivers, die je hebt geïnstalleerd, behoren eerst te worden verwijderd.
  Voor de Windows programma’s die diep in het systeem ingrijpen, zoals Norton Utilities en – Antivirus zijn Windows XP versies vereist. Waarschijnlijk is dit al zoveel werk, dat je net zo goed, nadat je documenten zijn gebackuped, Windows XP schoon kunt installeren.

  Hier de mening van iemand die geprobeerd heeft te upgraden van Win98 SE naar Windows XP. http://www.freeonline.nl/?oid=734
 • Gelukkig; ik was even aan het twijfelen maar heb nu al reden genoeg om gewoon bij mijn vertrouwde os te bliijven!
  Het is overigens geen wens om over te stappen, in tegendeel!, het is meer omdat ik een laptop heb aangeschaft waarop Xp kant en klaar geiinstalleerd staat. Ik wil wel graag probleemloos bestanden uit kunnen wisselen, vandaar.
  Weet iemand misschien of de MX serie (Dw, Fw en Freehand) van Macromedia probleemloos op Xp kan draaien of kan ik meteen het hele circus opnieuw aanschaffen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.