Vraag & Antwoord

OS Windows

verkeerde verwijzing in mn register

Anoniem
J.A.Maurer
4 antwoorden
 • Een vage kennis van mij heeft mij een mailtje gestuurd met een bijlage genaamd bier.exe. Bij het openen van dit bestandje sloeg mijn Norton virusscan alarm dat het hier om een virus ging. Aangezien Norton het bestand niet kon verwijderen/herstellen heb ik het bestandje verwijderd.

  Met als gevolg dat ik nu elke keer dat ik mn computer opstart een melding krijg dat het bestand c:\windows\bier.exe niet gevonden kan worden. Direct daarna weer een melding: de verwijzing in het register "open=c:\windows\bier.exe" kan niet worden gevonden oid.

  Heeft iemand een idee hoe ik dit uit mn register kan halen, heb al geprobeerd om te zoeken in mijn register met behulp van REGEDIT maar er wordt totaal niets gevonden.

  Zijn er andere programmas die het probleem kunnen oplossen.

  Mijn OS is trouwens XP home
  en nee, systeemherstel kan ik niet doen….

  WIE KAN MIJ HELPEN??

  Joost
 • Start, uitvoeren, msconfig. Kijk eens goed na waar ie zo graag het bestand wil laten starten. En verder is het natuurlijk stom om zo'n bestand te openen, maar daar ben je inmiddels zelf al achter.
 • [b:f9ff7e8ef6]Regcleaner[/b:f9ff7e8ef6] kan je hier bij helpen. Gebruik is net zoals met Regedit geheel voor eigen risico.

  Ook kun je [b:f9ff7e8ef6]/[/b:f9ff7e8ef6] eens proberen, zoekt o.a. het register na op bekende niet relevante entries, zoals van virussen en spyware. Schrik niet van het aantal spyware wat aanwezig is op je PC, dit hoort er gewoon bij maar weghalen is wel aan te raden.

  Nog een raad als laatst, open nooit zomaar mailtjes van vage vrienden of kenissen, heeft mij al menig herinstallatie van Windows opgeleverd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.