Vraag & Antwoord

OS Windows

afsluitprobleem.

12 antwoorden
 • Hallo mijn pc sluiten langzaam af, wie weet wat ik hier aan kan doen bedankt bouwser :)
 • OS?
 • Klik op zoeken, typ in "afsluitprobleem". Staat gegarandeerd wel een oplossinkje tussen!
 • Brigitte wat ben je kort vandaag [ OS? ] Bij het afsluiten zal je pc veel progamma's moeten afsluiten, dus disable hier een stel van in msconfig. :wink:
 • Ik kan me voorstellen dat Brigitte in deze kort was. Het was ook een korte vraag. Ik hamer er nog maar eens op. Als je een vraag hebt, en je verwacht een goed antwoord, wees dan zo volledig mogelijk.
 • Dat bedoel ik. Als het antwoord nl. 2000 is, dan is het een bekend probleem. Zo niet, kunnen we verder gaan nadenken.
 • Hoi Brigitte, je bent net als ik denk ik, een vroege vogel. Van w2k is t inderdaad bekend, werk er zelf mee. Dan is het noodzakelijk, om onnodige zaken die op de achtergrond draaien uit te schakelen. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Laat eerst de vraagsteller, maar met meer info komen.
 • Als het OS win2K is dan is dit de oplossing voor het proleem van langzaam afsluiten. Ik weet dat deze "Beveiligingsupdate voor 329170 (Windows 2000)" een flinke vertraging geeft aan de Win2000 pc. Met name het afsluiten wordt hierdoor flink vetraagd. Dus die update ff verwijderen in software.
 • [quote:c0edeec402="BrigitteW"]Dat bedoel ik. Als het antwoord nl. 2000 is, dan is het een bekend probleem. Zo niet, kunnen we verder gaan nadenken.[/quote:c0edeec402] Wat is dat bekende probleem dan?
 • Simpel, de W2k/XP installatie heeft je BIOS niet herkent als APM. Om dit te forceren (controleer wel in de BIOS of je power settings op APM en/of advanced staat): Start; configuratiescherm;hardware;nieuwe hardware toevoegen; handmatig;selekteer uit de lijst NT/APM. Systeem sluit nu gewoon af.
 • Helaas heeft het bij mij wel altijd goed gewerkt tot "een zeker moment" waarop het ineens veel langer ging duren (denk aan minuten). Het duurt wel lang maar de PC sluit wel uit zichzelf af.
 • Probeer dan hetvolgende eens: creeer een .REG bestandje en plak er hetvolgende in en voer uit: REGEDIT4 [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop] "HungAppTimeout"="5000" [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop] "WaitToKillAppTimeout"="20000" [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management] "LargeSystemCache"=dword:00000001 "IoPageLockLimit"=dword:00020000 "ClearPageFileAtShutdown"=dword:00000000 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters] "EnablePrefetcher"=dword:00000005 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityControl] "Win32PrioritySeparation"=dword:00000026 [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\WOW] "DefaultSeparateVDM"="yes" [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\FileSystem] "NtfsDisableLastAccessUpdate"=dword:00000001 "NtfsDisable8dot3NameCreation"=dword:00000000 "NtfsAllowExtendedCharacterIn8dot3Name"=dword:00000000

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.