Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe verander ik de file-extension ??

Alexander Online
5 antwoorden
 • Hoe verander ik de file extensie van .mp3 naar .mus ??

  Ik heb al gewoon van .mp3 .mus gemaakt maar dat lukt niet

  please help
 • Als je wilt hernoemen moet je er in ieder geval voor zorgen dat je de huidige extensie ook ziet (evt. mapopties aanpassen). Daarna er met rechts op klikken en voor naam wijzigen kiezen. Verwijder de extensie mp3 en maak er mus van. Nu zal er een meldig komen waarin je gevraagd wordt of je het zeker weet dat je die extensie wilt veranderen. Bevestig met ja en voila!

  Suc6
 • Het bestandstype *.mus (waarsch. afkorting van music) ken ik niet. Uiteraard wel het alom bekende MP3. Maar *.mus zal ongetwijfeld een totaal ander type bestand zijn, dus met zomaar de extensie veranderen ben je er natuurlijk niet. Je zal tenminste over een programma moeten bechikken die dat voor je omzet. Of de bekende programma's zoals WinAmp etc. dat kunnen, weet ik niet.

  Jan de Boer
 • [quote:54436fd73c="J. de Boer"]Het bestandstype *.mus (waarsch. afkorting van music) ken ik niet. Uiteraard wel het alom bekende MP3. Maar *.mus zal ongetwijfeld een totaal ander type bestand zijn, dus met zomaar de extensie veranderen ben je er natuurlijk niet. Je zal tenminste over een programma moeten bechikken die dat voor je omzet. Of de bekende programma's zoals WinAmp etc. dat kunnen, weet ik niet.

  Jan de Boer[/quote:54436fd73c]

  Ik heb het al voor mekaar met de hulp van Sellis thnx

  Het is voor het spel Tony Hawk 3, ik wil mijn eigen muziek in het spel en het gaat net zo makkelijk naar .mus als dat het van .mus naar .mp3 gaat want dan kun je hem in winamp luisteren

  THNX
 • In dat spel gebruiken ze waarschijnlijk gewoon .mp3, maar hebben daar zelf de naam .mus aan gegeven. Daarmee is een .mus bestand dus feitelijk gelijk aan een MP3 bestand. Die vlieger gaat normaal gesproken niet zomaar op; een bestands extensie is eigen aan de data die het vertegenwoordigd. -> een .wav bestand wordt niet ineens een .mp3 bestand omdat je de extensie veranderd; het blijft "intern" een .wav bestand, ondanks dat Windows 'm .mp3 noemt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.