Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

harde schijf op hol ?

60+
14 antwoorden
 • :roll:
  De mijne is een Pentium4 1.5GHz 256 Mb = XP = Norman Virus + FWall.
  Zoek me kapot waarom na enkele minuten niksdoen de schijf als een gek gaat reutelen en als ik een tikje tegen de muis geef weer stopt.
  Windows beheert geheugenruimte, ook wordt er niet gescanned en ik ben off-line.
  Heb dit nog nooit meegemaakt.
  Who knows ?

  gerard
 • systeemherstel welke een copietje maakt? Norton met z'n vracht timed tasks?
 • In ieder geval hoort dit in een ander forum.
 • Ik heb exact hetzelfde probleem. :roll:

  Als ik de PC gewoon aan laat staan, dan begint de harde schijf spontaan te "lopen". Ik heb van alles geprobeerd, inclusief back-ups en opnieuw wndows XP installeren, maar het heeft tot op heden niets uitgehaald. het is wel erg lastig, omdat je telkens de schijf opnieuw moet defragmenteren. Er schijnt wel een programmaatje te bestaan waarmee je de leeskop kunt parkeren. Maar ik kan hem maar nergens vinden op het internet.
  Ook als ik dan een klein tikje tegen de muis geeft, begint de schijf te stoppen met lezen {lees er een puinhoop van maken}. Maar ook wanneer ik een toets indrukt. Wat dat betreft lijkt het wel een "Runaway harddisc" :lol:


  Oja, ik heb een P3/1000 mhz, Asus CUSL2-m, Maxtor 5400/ 20gig, onboard geluid en videokaart.[size=18:4fbb768e45][/size:4fbb768e45][size=24:4fbb768e45][/size:4fbb768e45]
 • Waarschijnlijk in de opties van de viruscanner het scannen geactiveerd als de PC een x aantal min. niets doet.
  Je virusscanner scant dus gewoon de hele harddisk.
 • Beste Ruud


  Ik heb de Norton 2003 virusscanner, maar ik kan nergens een optie vinden waar ik bijv het "automatisch scannen" uit of aan kan vinken.

  Of zie ik misschien iets over het hoofd? :roll:

  Er is wel de optie "automatic live update" maar deze controleert alleen maar eens in de zoveel tijd of er een update is.


  Kees
 • Waar die optie zit bij Norton weet ik zo niet uit mijn hoofd. RTFM ?
 • Ik heb zelf ook Norton Antivirus 2003, maar ik kan in de opties t nergewns vinden :(
  Heb je het al geprobeerd met Norton eraf? of ie dan normaal doet?
 • Hallo Ruud/OuweRot en Egslim,

  Een schrale troost dat ik niet de enige ben, maar wel frappant dat we beiden XP hebben en ik alleen Norman (geen Norton !).
  Ben alle scanopties goed nagegaan en dat kan het m.i. niet zijn. Er is wel (ergens) een optie om - na bepaalde tijd inactief - de harddisk uit te schakelen. Denk dat ik daar maar naar op zoek ga.
  Wat het forum betreft (Egslim) mijn excuus, maar ik kon 'harde schijf'of 'hard disk' nergens vinden. Waar vind u dat ons probleem thuishoort ?

  Vr. gr.
  Gerard :-?
 • Als Indexeren aan staat zie je ook vaak een grote activiteit van de harddisk om niets…
  Indexeren betekent dat er een index bestand wordt gemaakt en bijgehouden van alle programma's en bestanden op de harddisk. Dit zou zoek acties versnellen.
 • http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;313300
  Als je MSCONFIG draait, wat staat er allemaal in 'opstarten' ?
 • en bij je scheduled tasks (weet het zo gauw ni in het nederlands)? Ik ging er ff heen, omdat ik een batch filetje had gemaakt, die op gezette tijden moest worden uitgevoerd. Daar zag ik dat er standaard, als de computer buiten gebruik iets met pc health wordt gedaan. Er stond ingestelt, als de gebruiker de computer weer ging gebruiken, het pc health moest worden gestopt. Als je begrijp wat ik bedoel…

  Jochem
 • [quote:157c732c44]en bij je scheduled tasks (weet het zo gauw ni in het nederlands)? [/quote:157c732c44]

  Dat heet "Geplande Taken". Bij mij staat in de Geplande Taken ook 2 dingen van PChealth, maar daar staat een kruisje bij, dat het uitgeschakeld is…

  Overigens heb ik geen ID wat PC health zou kunnen zijn! Aan de naam lijkt het een soort onderhoudsprogramma..
 • [quote:f61f7b19ee="Alexander Online"]Aan de naam lijkt het een soort onderhoudsprogramma..[/quote:f61f7b19ee]
  Het is een programmaatje dat informatie verzameld over je pc status. Waar-ie het dan voor gebruikt? Waarschijnlijk om bepaalde dingen te onderhouden, of zoiets.

  Jochem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.