Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

down en upload lopen gelijk (snelheid), hoe aan te passen?

None
21 antwoorden
 • Hoi,

  Ik ben nogal druk met het uploaden van wat spullen, en daarbij wil ik ook gewoon snel internetten. Echter, m'n download snelheid gaat gelijk lopen aan m'n upload snelheid, als ik iets upload.

  Dus als ik upload met een snelheid van 13KBps, dan wordt m'n download snelheid ook 13KBps ipv de gewoonlijk 75KBps.

  Nu weet ik dat het ergens in het register kon worden veranderen (gelezen ergens), maar wat moet ik dan veranderen?

  Alvast bedankt!

  Jochem
 • [quote:7f6f6369f2="XBL"]Hoi,

  Ik ben nogal druk met het uploaden van wat spullen, en daarbij wil ik ook gewoon snel internetten. Echter, m'n download snelheid gaat gelijk lopen aan m'n upload snelheid, als ik iets upload.

  Dus als ik upload met een snelheid van 13KBps, dan wordt m'n download snelheid ook 13KBps ipv de gewoonlijk 75KBps.
  [/quote:7f6f6369f2]
  Om maar even met een quote te komen:

  [i:7f6f6369f2]"2. Is it true that SDSL can guarantee a connection speed or is the provider just making empty claims?

  ADSL = Assymetric DSL (different upload/download speed)
  SDSL = Symetric DSL (same upload/download speed)

  Both uploads and downloads are contended…
  Typical contention 20:1 - your ADSL 512Kbps could (theoretically) drop to 25.6Kbps!
  Of course, it's unusual for all users on the shared node to be using all their bandwidth at the same time…but…

  To be GUARANTEEING 128 Kbps, your ISP has to be offering an uncontended service."[/i:7f6f6369f2]

  bron: What broadband speed is enough?


  [quote:7f6f6369f2="XBL"]
  Nu weet ik dat het ergens in het register kon worden veranderen (gelezen ergens), maar wat moet ik dan veranderen?[/quote:7f6f6369f2]
  Niets, dit zijn gewoonlijk de kenmerken van een (A)DSL verbinding.
 • je moet zorgen dat de upload niet helemaal volop belast wordt. 13 kb upload is namelijk alles wat hij kan geven. als je ervoor zorgt dat hij maar 6-8 kb upload, dan zal je download ook weer sneller zijn.
 • [quote:a9fae792bf="zjarl"]je moet zorgen dat de upload niet helemaal volop belast wordt. 13 kb upload is namelijk alles wat hij kan geven. als je ervoor zorgt dat hij maar 6-8 kb upload, dan zal je download ook weer sneller zijn.[/quote:a9fae792bf]Erm… mijn upload en download snelheden staan 'los' van mekaar. Als ik 128kbit gebruik voor m'n uploaden, dan gaat dat niet van m'n 768kbit download. Ik meende ooit gelezen te hebben, dat het bij windows nog wel eens voorkomt, dat de computer niet sneller wil gaan downloaden, als je upload snelheid is. Want wat dat stukkie daarboven beschreef, heeft niks te maken met mijn probleem.

  Wat daarboven wordt gezegt, heeft te maken met het gebruik van jouw adsl lijn, samen met de hele straat/buurt. Hier hebben mxstream gebruikers geloof geen last meer van, omdat iedereen 'een eigen oprit' heeft.

  En dan nog, als het wel op zou gaan, wat daarboven staat beschreven, dan betekend het dat m'n snelheid maximaal 4,8kilo BYTES (geen bits) per seconde moet zijn.

  Ik neem aan dat, als dat over "een eigen oprit" niet klopt, er om 12 uur 's nachts de verbinding niet door iedereen wordt benut?

  Jochem
 • hoe bedoel je, ik volg je niet helemaal meer :oops: :-?
  ik heb ook adsl van xs4all ook 768/128 en als de upload op zijn max is, is het gewone internet ook heel langzaam.
 • [quote:f9a44a2f68="zjarl"]hoe bedoel je, ik volg je niet helemaal meer :oops: :-?
  ik heb ook adsl van xs4all ook 768/128 en als de upload op zijn max is, is het gewone internet ook heel langzaam.[/quote:f9a44a2f68]Als je een upload van 128 heb, dan betekend dat toch niet dat dat dan van je 768 gaat?

  En stel dat dat wel zo is, dan heb je nog steeds 640 over, en dat gaat sneller dan 13kbps…

  Jochem
 • ja, maar jij hebt dat probleem toch ook? en wat h4xX0r is dus het omgekeerde:XBL schreef:

  Nu weet ik dat het ergens in het register kon worden veranderen (gelezen ergens), maar wat moet ik dan veranderen?

  h4xX0r:
  Niets, dit zijn gewoonlijk de kenmerken van een (A)DSL verbinding.

  :roll:
 • Mijn probleem is: Als ik upload met 128kbit/s (bits) (16 kbps (bytes) theoretisch, en 13 in de praktijk) dan download ik ook met 128kbit/s. Stop ik echter het uploaden, dan trekt de download snelheid weer aan naar 480kbit/s (bits) (60kbps (bytes)) of meer.

  Dit houd dus in, dat m'n download snelheid gelijk gaat lopen aan m'n uploadsnelheid. Dit moet natuurlijk niet, en (heb ik ooit gelezen in een computer totaal) is aan te passen met een registery key.

  Jochem
 • Als je aan het downloaden bent moet je ook pakketjes versturen die aangeven dat alles goed aangekomen is.
  Is al eens een ander draadje over geweest: klik
 • We zullen eens kijken of als [b:4952bb0228]Edmond Varwijk[/b:4952bb0228] dat nog weet in welke C!T, oh Meneer Varwijk bent u daar :wink: :o .
 • had ik toch gelijk dus :D (ik weer blij) nou ja eigelijk niet, was wel leuk geweest als ik hier geen last meer van had
  nou ja de upload wordt bij ons binnenkort verdubbeld :D kan ik 25 kb/s uploaden en 80 kb/s downloaden, maar dus niet tegelijk :P
 • [quote:f7a0686575="XBL"][quote:f7a0686575="zjarl"]je moet zorgen dat de upload niet helemaal volop belast wordt. 13 kb upload is namelijk alles wat hij kan geven. als je ervoor zorgt dat hij maar 6-8 kb upload, dan zal je download ook weer sneller zijn.[/quote:f7a0686575]Erm… mijn upload en download snelheden staan 'los' van mekaar. Als ik 128kbit gebruik voor m'n uploaden, dan gaat dat niet van m'n 768kbit download.
  [/quote:f7a0686575]
  Je upload snelheid heeft weldegelijk invloed op je download snelheid (bij een niet-symmetrische verbinding). Vraag me alleen niet hoe dit technische gerealiseerd is.
  [quote:f7a0686575="XBL"] Ik meende ooit gelezen te hebben, dat het bij windows nog wel eens voorkomt, dat de computer niet sneller wil gaan downloaden, als je upload snelheid is.[/quote:f7a0686575]
  Dit heeft niets te maken met het operating systeem.
  [quote:f7a0686575="XBL"] Want wat dat stukkie daarboven beschreef, heeft niks te maken met mijn probleem.[/quote:f7a0686575]
  Ja, oke. Dat is weer iets anders…
  [quote:f7a0686575="XBL"]
  Wat daarboven wordt gezegt, heeft te maken met het gebruik van jouw xdsl lijn, samen met de hele straat/buurt. Hier hebben mxstream gebruikers geloof geen last meer van, omdat iedereen 'een eigen oprit' heeft.
  [/quote:f7a0686575]
  of je nou "een eigen oprit" oprit hebt of niet, het verhaal blijft hetzelfde. De techniek wordt zowel bij ADSL, kabel, etc. gebruikt. (xDSL)
  [quote:f7a0686575="XBL"]
  En dan nog, als het wel op zou gaan, wat daarboven staat beschreven, dan betekend het dat m'n snelheid maximaal 4,8kilo BYTES (geen bits) per seconde moet zijn.
  [/quote:f7a0686575]
  ??
  [quote:f7a0686575="XBL"]
  Ik neem aan dat, als dat over "een eigen oprit" niet klopt, er om 12 uur 's nachts de verbinding niet door iedereen wordt benut?[/quote:f7a0686575]
  uhm, ja.
 • als ik met 13 kb aan het uppen ben, trek ik nog gewoon minimaal een download van 40-60 met een 768/128 hiero ….


  met mijn andere verbindingen( 8 en 1.5 ) heb ik het eigenlijk nog nie uitgeprobeerd …. :o
 • Ik meen me te herinneren dat dat door het TCP-protocol kwam, als je een uploadstream hebt lopen dat dan je downloadstream niet groter kan zijn. ofzo.
 • ik heb me het apelazarus lopen zoeken, want ik weet zo 100% zeker dat er een tweakje voor was om dat op te lossen….

  en die is hiero voorbijgekomen … grrrrrrrrrr :evil:

  op zich is het trouwens ook al zo met sdsl… dat je wel bv een up en een down van 1 mb hebt …. maar niet tegelijk …

  dus je max 1 mb uppen als je alleen upped …

  Maar ik heb er nooit wat voor hoeven veranderen bij mijn adsllen, daar wordt de up gewoon ( + ene beetje ) van je down afgetrokken …

  we gaan door met zoeken 8)
 • [quote:66b679ac1c="FoXiERotjEknoR"]ik heb me het apelazarus lopen zoeken, want ik weet zo 100% zeker dat er een tweakje voor was om dat op te lossen….  op zich is het trouwens ook al zo met sdsl… dat je wel bv een up en een down van 1 mb hebt …. maar niet tegelijk …

  dus je max 1 mb uppen als je alleen upped …

  Maar ik heb er nooit wat voor hoeven veranderen bij mijn adsllen, daar wordt de up gewoon ( + ene beetje ) van je down afgetrokken … [/quote:66b679ac1c]
  Bij een upload hoort ook altijd een download en vice versa.

  Hie r staat enige technische info.
 • [quote="h4xX0rHie r staat enige technische info.Ik kan wel engels, maar m'n technische engels is niet om van naar huis te schrijven… Wat wordt hier bedoelt?

  Jochem
 • tuurlijk ….

  als vb om dus iets te gaan downen … moet je al zowieso de opdracht uppen …. maar ik bedoel als je bv voor je website iets aan het uploaden bent en tegelijk ergens anders een download hebt lopen, dan zou imho bij een adsl de up gewoon van de max down afgetrokken worden ( meestal met nog wat extra verlies is mijn ervaring )

  Maar dus bij sdsl kun je dus tegelijkertijd (bij een 1 mb sdsl) 1 mb uppen en daarbij ook 1 mb downen? of is 1 mb de max ( dus dan 512 up en 512 down, teglijkertijd ) ???

  NAh ik weet gewoon zeker dat xbl in principe gewoon bij zijn up heel wat meer tegelijkertijd zou moeten kunnen dowen dat het nu het geval is …
  IK heb er ooit zelfs tweaks voor in de rondte zien vliegen, want er waren er meer die als ze de max up gebruikten, dat de down zakte naar het nivo van de up ( 2 x 12 is 24 van de 50-80 wat zou moeten kunnen ) …
 • [quote:52661d5b79="FoXiERotjEknoR"]NAh ik weet gewoon zeker dat xbl in principe gewoon bij zijn up heel wat meer tegelijkertijd zou moeten kunnen dowen dat het nu het geval is …
  IK heb er ooit zelfs tweaks voor in de rondte zien vliegen, want er waren er meer die als ze de max up gebruikten, dat de down zakte naar het nivo van de up ( 2 x 12 is 24 van de 50-80 wat zou moeten kunnen ) …
  [/quote:52661d5b79]Dat is dus mijn probleem, down niveau zakt naar het up niveau. Jij zegt dat er tweaks voor zijn ([i:52661d5b79]IK heb er ooit zelfs tweaks voor in de rondte zien vliegen[/i:52661d5b79]), of bedoel je ermee dat het niet nodig is?

  Ik heb toch echt dat probleem, want zodra het uploaden klaar is, dan trekt m'n download speed weer terug naar de 70.

  Jochem
 • lol het heeft ff geduurd, maar ik heel toevallig kwam ik een stukje erover tegen in een maandblaadje …


  ze adviseren eerst om maar een download accelerator progje te gaan gebruiken … en een verwijzing naar een link die platligt  er staat inderdaad ook bij dat er wat aan te doen valt, middels het veranderen in het register van je default receive window .voor xp verander je deze sleutel :
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlset\Services\Tcpip\Parameters

  klik rechts op parameters en dan nieuwe Dword waarde :
  de naam : GlobalMaxtcpWindowSize en geef het de waarde 00007fff

  werkt dat niet goed genoeg probeer dan de waarde van 0000ffff …

  Ik heb geen zin om die voor 98se en co er ook nog bij te zetten, omdat jochem xp heeft ( d8 ik tenminste )

  mocht iemand het toch willen weten stuur ff mail of pb dan gooi ik een scan van die pagina ertegenaan …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.