Vraag & Antwoord

OS Windows

Gebruiker kan niet inloggen via XP op domein

Anoniem
Sellis
7 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik was een pc aan het installeren (OS XPPro) voor een gebruiker. Voordat ik alles geconfigureerd had, heeft deze gebruiker een keer proberen in te loggen (is onduidelijk of dat ook gelukt is). Nadat ik de pc volledig geconfigureerd heb middels een installatieaccount en daana met het admin account alle instellingen van het installatieaccount gekopieerd heb naar de settings van de default user, kan iederen inloggen, behalve eerder genoemde gebruiker. Zij wordt geweigerd.

  Nu heb ik eens eerder hier gelezen dat deze gebruiker dan geblokkeerd kan zijn en dat dat ergens in groepsbeleid (gpedit) op te heffen is. Destijds ging het volgens mij om een admin-account. Nu heb ik gezocht, maar kan deze draad nergens meer vinden. Wie weet waar ik dit vinden kan?
 • probeer eens het volgende:
  start/uitvoeren: Control Userpasswords2
 • Leonardo: Zal ik aankomende week (is namelijk op m'n werk) zeker eens uitproberen.

  Cokatana: Deze gebruikers zijn niet lokaal aangemaakt. Gebruiker logt in op domein. Dan wordt er normaal gesproken wel een profiel aangemaakt in de vorm van usernaam.domeinnaam, maar de gebruiker staat nog steeds niet bij de lokale gebruikers.

  Ik laat het vervolg weten. Alvast bedankt!
 • Kleine aanvulling nog: als je opstart in veilige modus (tijdens opstarten f8 indrukken) dan wordt het inloggen als administrator automatisch als keuze mogelijkheid geladen.
  [b:5a2433b401]start/uitvoeren: gpedit.msc is de groeps editor[/b:5a2433b401]
  [b:5a2433b401]start/uitvoeren: fsmgmt.msc geeft alle shares etc. [/b:5a2433b401]
  [b:5a2433b401]start/uitvoeren: services.msc geeft alle services[/b:5a2433b401]
 • Ik heb de pc's zo geconfigureerd dat er altijd een inlogscherm komt waar je elke gebruiker in kunt voeren, dus geen lijst waaruit ik moet kiezen oid. In ieder geval hartelijk dank voor de hulp Leonardus!
 • Dit laatste is standaard. ALs je inlogt op een domein geeft XProf altijd het "oude bekende" inlogscherm. De van XP bekende login met die namen en foto's is voorbehouden aan inloggen stand alone en in een werkgroep (wat weer niet echt inloggen is).

  mvgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.