Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

meerdere scijven aanmaken (bijv D: E: G: H: )

None
18 antwoorden
 • ik wil meerdere schijven maken bij windowns 98 SE (bijv D: E: G: H: )  :-? :(
 • Dat heet partioneren en doe je met FDISK.
  Voordeel: gratis en wordt meegeleverd bij je windows.
  Nadeel: niet echt gebruiksvriendelijk en je schijf is meteen helemaal leeg, dus de volgende stap wordt een nieuwe installatie.

  Je kunt ook aan de slag met programma 's als Partion Magic, Acronis e.d.
  Voordeel: gebruiksvriendelijk en je data op de schijf blijft intact.
  Nadeel: Je moet het kopen en ze zijn meestal engelstalig.

  Als je op het forum zoekt naar "partitioneren", voind je nog veel meer info.
 • Je wil je schijf opdelen in verschillende partities neem ik aan. Een goed programma hiervoor is Partition Magic. Jammer genoeg is het geen freeware. Het programma werkt onder windows en je kan de schijf opdelen in meerdere partities (stukken) zonder dataverlies.

  Een andere optie is het bij DOS behorende FDISK. Hier staat iets van in de windows faq. Nadeel van Fdisk is dat je helemaal van nul moet beginnen.

  hmhmhm ik ben weer net te laat: Peter isme voor. :P
 • Was ik je net voor hè ? :wink:
 • [quote:74ca1e04a0="Peter Vooges"]Was ik je net voor hè ? :wink:[/quote:74ca1e04a0]

  Ja, ik had het al gemerkt. Mijn bestuit staat vast: ik ga een typcursus volgen. :wink:
 • LOL
 • http://www.amazingtechs.com/tutorials/fdiskall.htm
 • Zo, dat is dan duidelijk…… :P
 • Ahum, ik zie hier allemaal gezeur of fdisk, maar je kunt het ook heel simpel doen in het standaard ingeboude computerbeheer van XP. (Systeembeheer -> Computerbeheer) Ga daar naar Schijfopslag -> Schijfbeheer. Daar kun je eenvoudig nieuwe partities maken.
  Justenelfring, dit had je ook met de helpfunctie van XP kunnen vinden!
 • Ja, je hebt gelijk, maar als je het eerste bericht had gelezen had je dit antwoord waarschijnlijk niet gegeven…… :wink:
 • [quote:bcbfdd9573="Peter Vooges"]Ja, je hebt gelijk, maar als je het eerste bericht had gelezen had je dit antwoord waarschijnlijk niet gegeven…… :wink:[/quote:bcbfdd9573]HAHAHAHAHAHAHA… ow sorry… nee, ik lach je ni uit… ik vin dat alleen zo'n komische opmerking. Ik zit hier ff met 2 vrienden van me, en we lagen h e l e m a a l[/color:bcbfdd9573] in een deuk! Echt, zo droog…

  Jochem
 • [quote:c97d94b05c]Ja, je hebt gelijk, maar als je het eerste bericht had gelezen had je dit antwoord waarschijnlijk niet gegeven…… [/quote:c97d94b05c]
  Oei, ach ja, drank verslapt de aandacht :oops:
 • [quote:1c9859968a="Johnny321"][quote:1c9859968a]Ja, je hebt gelijk, maar als je het eerste bericht had gelezen had je dit antwoord waarschijnlijk niet gegeven…… [/quote:1c9859968a]
  Oei, ach ja, drank verslapt de aandacht :oops:[/quote:1c9859968a]Drank maakt meer kapot dan je lief is. Zelf je vermogen om logisch te lezen ;)

  Jochem
 • //offtopic

  Drank maakt meer kapot dan je lief is en..
  Liefde maakt meer kapot dan drank goed kan maken :lol:

  //offtopic
 • Zullen we maar weer ontopic gaan?

  Ik denk zelf dat het het beste is om gewoon een partitie programma te kopen, of je wil je hele schijf leeg hebben met fdisk…

  Zo'n programma kost echter wel veel, en copieren mag ni (voor lezers van die topic van mij op het games board).

  Jochem
 • [post]
  [off-topic]
  Drank maakt meer kapot dan je lief is
  [edit]
  Drannk is eerder op dan je lief is
  [/edit]
  [/off-topic]

  [ontopic]
  Helemaal met XBL eens, als je je gegevens wilt behouden, zal je en programma moeten kopen. (zijn natuurlijk meerdere wegen naar rome ;) ) Het lijkt me wel verstandig om alleerst een backup van je hele schijf te maken. Een kleine stroomuitval/crash/etc. en je kunt in de weer met recovery tools. Dat kun je beter voorkomen.
  [/ontopic]
  [/post]
 • [quote:f33e19e2a2="Johnny321"]Ahum, ik zie hier allemaal gezeur of fdisk, maar je kunt het ook heel simpel doen in het standaard ingeboude computerbeheer van XP. (Systeembeheer -> Computerbeheer) Ga daar naar Schijfopslag -> Schijfbeheer. Daar kun je eenvoudig nieuwe partities maken.
  Justenelfring, dit had je ook met de helpfunctie van XP kunnen vinden![/quote:f33e19e2a2]Misschien mosterd na de maaltijd, maar topicstarter had het over W98.
  Johny321, dit had je kunnen zien als je het topic gelezen had! 8)

  :oops: en ik zie nu dat al dat slap gelul daar dus ober ging :oops:
 • [quote:9224091ec2="M@rc"]Ja, ik had het al gemerkt. Mijn bestuit staat vast: ik ga een typcursus volgen. :wink:[/quote:9224091ec2]Je moet es wat van die online programmaatjes proberen, werkt echt! Zo heb ik het ook geleert.

  Jochem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.