Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Moet XP opnieuw activeren??

Armitage
8 antwoorden
 • Hoi,

  Het volgende probleempje:

  Ik had op een PC WinXP geinstalleerd, nu heb ik een snellere pc gekregen en van de beste componenten een gemaakt.
  Ik wil nu WinXP opnieuw installeren, maar als alles er op staat vraagt ie of ik wil activeren of 30 dagen gewoon gebruiken.
  Ik kies activeren (Versie is orgineel), maar dan komt er een melding dat de versie al een keer is geactiveerd (zal van de 1e installatie zijn).

  Iemand een idee hoe dit te verhelpen is?
 • Ja, door te bellen met Microsoft, krijg je zo een nieuwe activeringssleutel
 • Das wel leem,

  Is er geen snellere manier?

  Groeten,
  Armitage
 • 3 maanden wachten. Zolang blijft die entry in hun database staan, althans dat zegt men. Na 3 maanden kun je altijd opnieuw installeren.

  Je belt trouwens met een voicerespons systeem en behalve een lamme hand van het intoetsen van nummers enzo, is er niet veel loos.

  mvgroet Edmond
 • ik heb gehoord dat na een aantal keren installeren een blauw scherm verschijnt met een telefoonnummer dat je microsoft moet bellen om opnieuw te kunen installeren en activeren. Het is niet bij alle cd's zo bij de ene wel en andere niet heb ik begrepen van een vriendin.

  Dus je moet 3 maanden wachten met weer installeren??
 • [quote:38cc9ed30b="Edmond Varwijk"]3 maanden wachten. Zolang blijft die entry in hun database staan, althans dat zegt men. Na 3 maanden kun je altijd opnieuw installeren. [/quote:38cc9ed30b] Volgens dit artikel 120 dagen. http://www.vnunet.com/Features/1126847 :roll:
 • Dit is allemaal al uitgebreider hier besproken, gebruik de zoekfunctie maar. Kort komt het hierop neer dat bij de activering er een koppeling wordt gemaakt tussen de installatiecode en een 'digitale samenvatting' van de hardware in jouw pc. Die koppeling wordt bewaard in een database voor 3 maanden (120 dagen, ook goed). Daarna wordt die koppeling niet weggegooid, Microsoft blijft volgen welke geschiedenis een installatiesleutel maakt, maar wordt de blokkering voor andere hardware wel opgeheven. Dan dus kun je zonder verder problemen via het internet weer nieuw activeren op andere hardware installeren.

  Wil je eerder al op andere hardware installeren is dat in principe niet mogelijk. Maar omdat het wel jouw consumentenrecht is het product te gebruiken moet je dan telefonisch contact opnemen met Microsoft. Het kan dan zijn dat het telefonische voice respons systeem je helpt en een nieuwe code geeft. Het kan ook zijn dat je wordt doorgeschakeld naar een echt mens die even gaat informeren wat er met de vorige installatie is gebeurt, dat je nu al op een andere pc weer wilt installeren.

  Dit alles is mogelijk zonder je naam te noemen of andere privacy gegevens te geven. Althans dat zou het moeten zijn.

  mvgroet Edmond
 • Overigens gana meer bedrijven dit systeem gebruiken. Symantec doet het al in de US bij de online producten. Bijvoorbeeld Professional Edition van Norton AntiVirus 2003 biedt standaard een licentie voor 2 gebruikers/pc's en dat wordt via Product Activering gehandhaafd. De boxproducten volgen later, mogelijk bij de volgende grote nieuwe versie. Voor Europa is de verwachting dat dit later dit jaar geimplementeerd wordt.

  mvgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.