Vraag & Antwoord

OS Windows

xp freedos en verborgen partitie

3 antwoorden
  • ik installeerde xp-pro op mijn gloednieuwe systeem. nadat de pc was opgestart vanaf de cd horend bij mijn asus p4pe moederboord is er een dualboot gemaakt met xp en met freedos. via de bootini kon ik de dualboot verwijderen. de installatie van freeboot heeft echter ook geleid tot het aanmaken van een verborgen partititie (w:). deze zie ik niet met de xp-schijfcontrole. wel met part.magic 8.0, maar dan alleen als ik de schijf in een ander systeem hang. als ik PM8 of driveimage wil starten krijg ik de melding: init failed: error 100. partitition table is bad. vervolgens willen deze programma's niet verder starten. wie kan me vertellen hoe ikdeze partitities kan verwijderen en part. mag weer kan laten werken? p4 asus4p4e, 2x 120gb
  • Ik neem aan dat de cd van het mobo de dualboot heeft gemaakt. Volgens mij kan je het beste alles opnieuw installeren. Verwijder eerst met fdisk de partitie of logisch station. [url=http://www.gmctips.be/computer/dos/fdisk2.html]HIER [/url] staat hoe je dat kan doen. Als je klaar bent met formatteren stop je de opstart floppy's voor Xp erin , deze kan je [url=http://www.bootdisk.com/] HIER [/url] downloaden als alles goed gaat kan je nu met de Xp-cd alles opnieuw installeren.
  • dat is de weg van de minste weerstand. het probleem is dat dit telkens optreedt als ik opstart met deze cd erin. zou je zeggen: doe dat dan niet, maar op die manier begrijp ik niet hoe het werkt. inmiddels heb ik ook mijn systeem geinstalleerd en gefinetuned. dat verander je niet weer 123. ergo: joe kan ik het nu achteraf veranderen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.