Vraag & Antwoord

OS Windows

XP kopieren naar andere partitie

Anoniem
jolo
4 antwoorden
 • Mijn HDD is onder verdeeld in 3 primaire partities (en een grote extended partitie met een aantal logische stations). Op partitie 1 staat Windows 98SE en op partitie 3 Windows XP. Ik gebruik Bootmagic als bootmanager en het geheel werkt prima. Het probleem is het volgende. Ik wil de werkende Windows XP partitie naar de 2e primaire kopieren, zodat ik met 1 XP partitie kan experimenteren en altijd een goed werkende 2e XP partitie heb. Ik krijg deze 2e partitie echter niet opgestart. Na het kopieren via Partition Magic 8 start de 2e partitie wel op, maar blijft Windows XP vlak voor het welkomsscherm hangen! Hetzelfde gebeurt als ik de partitie met Norton Ghost kopieer. Als ik hetzelfde met Windows 98 doe gaat alles vlekkeloos, Hoe krijg ik de 2e Windows XP partitie werkend zonder opnieuw te hoeven installeren?
  Overigens is mijn HDD is als IDE-UDMA100 schijf gekoppeld aan de Promise RAID controller van mijn Gigabyte GA-7AVXP moederbord.
 • Indien je Windows XP Prof hebt zou je C:\boot.ini op je eerste partitie, er zo uit kunnen zien.
  [code:1:e92eb234d4]
  [boot loader]
  timeout=30
  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
  [/code:1:e92eb234d4]
  In de Windows XP Prof op de tweede partitie , wijzig je partition(1) in partition(2)
  C:\boot.ini wordt dan
  [code:1:e92eb234d4]
  [boot loader]
  timeout=30
  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
  [/code:1:e92eb234d4]
 • Ik betwijfel sterk of het werkt: je register staat namelijk vol van sleutels die verwijzen naar je dèrde partietie verwijzen. Je kan dus je windows wel kopiëeren naar je tweede, maar alle verwijzingen wijzen in de richting van je derde partitie en je gaat dus nooit in je tweede terechtkomen!
 • Aangezien BootMagic als bootmanager wordt gebruikt zijn bovenstaande reacties niet juist. Door BM worden default namelijk (primaire) partities op hidden gezet, zodat de situatie drastisch verandert. Je kunt wel de partitie kopiëren, maar of het werkt is volledig afhankelijk van de vraag hoe je partities worden gezien. Inderdaad zal de partitieletter identiek moeten zijn, dus is het de vraag of dat het geval is. Als BM alle partities automatisch op hidden zet, dan zal die andere partitie ook gewoon C: worden bij het opstarten, maar vermoedelijk is dat niet zo. Of misschien is de bootsector van deze partitie onjuist en zou je met [b:99337132bc]fixboot[/b:99337132bc] vanuit Recovery Console dit alsnog moeten regelen. Aangezien echter WinXP wel begint te starten zal dit het probleem niet zijn en blijft de eerste mogelijkheid over. Even checken dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.