Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

info gebruiker/opstart etc. kwijt?

moxie
11 antwoorden
 • Opstartproblemen: XP start niet meer gewoon door en blijft hangen op een leeg bureaubladscherm zonder andere opties dan via ctrl-alt-delete het taakscherm op te roepen, vervolgens explorer.exe te quiten en dit bestand vervolgens opnieuw aan te roepen via "nieuwe taak uitvoeren". Vervolgens komt het bericht dat de gebruikersinstellingen niet geladen kunnen worden en XP start door in een default instelling (lelijk blauw terwijl ik het teruggezet had naar classic) waarbij alle gebruikersinstellingen kwijt zijn. Alle e-mailadressen etc. zijn pleite en bij zowel Outlook als IE moet ik me helemaal opnieuw aanmelden.

  Ergens kan hij dus de oorspronkelijke gebruikersinstellingen niet meer vinden. Systeemherstel werkt niet, want de opgeslagen herstelpunten zijn ook al pleite.

  En dan weet ik onder Windows niet meer waar ik het moet zoeken (Ik heb een hekel aan de Mac, maar daar staan dat soort instellingen ten minste nog netjes in één mapje: effe overzetten en je bent klaar…)

  XP opnieuw installeren gaat ook al niet via gewoon overschrijven want dan zegt hij dat er nog een ander programma is wat eerst nog geinstalleerd moet worden, wat dus niet zo is. Helemaal opnieuw installeren vanaf cdrom lijk nu de enigste optie, maar dan zegt XP dat hij ook alle instellingen + evt. de map Mijn Documenten in zijn geheel zal verwijderen.

  Een heel verhaal, hopelijk is het duidelijk zo.

  Heeft iemand een andere optie voor me? :(
 • Probeer eens of dit iets oplevert:

  Je kan de integriteitvan je systeembestanden controleren doormiddel van sfc /scannow (ingeven bij ‘uitvoeren’ in startmenu)

  Zorg ervoor dat jij je xp-cd bij de hand houdt in geval dat je een corrupt systeembestand zou hebben.
  Als het werkt en als je foute systeembestanden hebt, zal xp ze terug goed zetten.

  veel succes
 • Hij heeft alles gescand maar geeft geen fouten weer. Hij geeft eigenlijk helemaal niks weer, ik weet niet of dat normaal is? Maar zo te zien geen fouten.

  Weet je misschien waar XP zijn gebruikersinstellingen opslaat? Of misschien nog een andere suggestie?

  ps. Als hij opgestart is via zijn default opstellingen en ik sluit windows daarna af, zal hij de volgende keer toch alle info weer kwijt zijn, ook die ik in de tussentijd even weer ingesteld had. Hij onthoudt dus blijkbaar geen enkele instellingen meer…. :evil:
 • Mail kun je zien in het programma zelf waar het opgeslagen wordt.
  Verder kun je alle persoonlijke instellingen vinden onder documents en settings\%username%

  Suc6
 • Misschien werkt dit.
  Je kan je profiel in document and settings hernoemen naar gebruikersnaam.old. Doe dit wel onder een ander account, bijvoorbeeld administrator. Log daarna weer in onder de niet werkende naam. Er wordt een nieuw profiel aangemaakt. Als het werkt, kan je je spullen vanuit je oude profiel, gebruikersnaam.old, kopieren naar je nieuwe profiel, gebruikersnaam.
 • Of je kopieert onder het adminaccount de settings nar default user. Verwijdert het originele account en daarna opnieuw inloogen. Het nieuwe account wordt dan gebaseerd op de default user. Wel even de documenten en mail overzetten dan.
 • Voer eens een repair-installatie uit. (is met behoud van data)
  http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.
 • http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm
 • Hee, iedereen bedankt alvast, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Alvorens een complete nieuwe installatie te doen met bovenstaande tips nog even het volgende:

  Hij start nog steeds niet door naar het bureaublad. De achtergrond krijg ik wel te zien, maar nog geen icoontjes etc. Ik moet nog steeds via taakbeheer eerst explorer.exe quiten en vervolgens opnieuw opstarten.

  Ik kreeg wel nu voor het eerst de melding dat het bestand windows/prefetch/unwise.exe-35c875a.pf onleesbaar of beschadigd is.
  Wat doet dit bestand, en hoe kan ik dit anders vervangen door een nieuwe versie. Ik krijg het niet van de windows cdrom, maar misschien kan iemand mij dit bestand toesturen? Of werkt dit niet zo simpel?
 • [quote:408e0c05ef="moxie"]
  Ik kreeg wel nu voor het eerst de melding dat het bestand windows/prefetch/unwise.exe-35c875a.pf onleesbaar of beschadigd is.
  Wat doet dit bestand, en hoe kan ik dit anders vervangen door een nieuwe versie. Ik krijg het niet van de windows cdrom, maar misschien kan iemand mij dit bestand toesturen? Of werkt dit niet zo simpel?[/quote:408e0c05ef]

  Windows XP gebruikt prefetch om bestanden in de toekomst sneller te kunnen openen, zo'n prefetch-bestand wordt aangemaakt zodra je een bestand opent.
  Ze komen, zoals je al zei, in de C:windows/prefetch/ -folder.
  Volgens mij is het niet erg als dit bestand beschadigd is. Ikzelf verwijder elke week alles wat in die map staat, je kunt het 'prefetchen' zelfs uitschakelen, dacht ik.
  Maar wanneer krijg je die melding, bij het opstarten, of als je iets probeert te deinstalleren (aangezien het om unwise.exe gaat)?
  Als je het bij het opstarten krijgt, moet je ff kijken bij start - uitvoeren - msconfig of ie daarbij staat, zo ja haal het vinkje weg.
 • Hoi Ludere,

  Misschien moet je anders mijn eerste berichtje even lezen om te zien wat er fout gaat. Het gaat in elk geval om mijn accountinstellingen die pleite zijn, iets wijzigen in het accountscherm maakt niks uit, en hij start wel gewoon door, maar blijft hangen bij een leeg bureaubladscherm (hoewel ik momenteel weer dat XP-landschapje voor me heb). Maar er verschijnen dus geen icoontjes/taakbalk etc.

  De melding over dat unwise krijg ik meestal niet, maar zo ja dan op dat moment.
  En UNWISE is dus niet zo'n belangrijk bestand, want dan probeer ik dat gelijk, hoewel ik me afvraag of ik dan alles weer te zien krijg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.