Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Locatie toevoegen in dialoogbox File>open etc.

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Beste Allemaal,

  In de File>Open dialoogbox heb je aan de linkerzijde een rijtje met knoppen om snel naar locaties te springen zoals Desktop etc., ik zou daar graag een locatie toevoegen.

  Kan iemand mij de juiste procedure vertellen, zal wel in het register moeten gebeuren ;-(

  Thx,
  Orlando
 • Je kunt geen locaties toevoegen, maar je kunt ze wel wijzigen. Dat kan met het programmaatje TweakUI.
 • Beste pd,

  Thx, maar het moet kunnen! Ik heb een keer een beschrijving gelezen maar kan het niet meer vinden. Ik gebruik Win2000.

  Gr. Orlando
 • :D

  Waar heb je het over, je explorer, outlook, word,excel, etc.
 • thx Kieko, ik heb het over de standaard windows dialoogbox die verschijnt als je bijvoorbeeld File > Open kiest of File > Save. Als het goed is in elke applicatie.
 • Ik hoop dat je dit bedoelt:

  Openen- en opslaandialoogvenster in office aanpassen:
  Open in de het register HKEY_CURRENT_USER \Software \Microsoft \Office \10.0 \Common \ OpenFind \Places.
  Selecteer als eerste de sleutel UserDefinedPlaces en kies in het menu Bewerken voor Nieuw / Sleutel. Verander de naam van deze sleutel bijvoorbeeld in Voetbalvereniging. Selecteer deze pas gemaakte sleutel en kies voor Bewerken ? Nieuw ? Tekenreekswaarde. Typ dan Name en druk op Enter. In het rechterscherm van de registereditor verschijnt nu onder Standaard de sleutel Name. Dubbelklik op Name en geef als waardegegevens de naam van deze verwijzing zoals je deze wil zien bij in de vernieuwde dialoogvensters voor Openen en Opslaan (bv Voetbalvereniging).
  Selecteer in het linkervenster opnieuw de aangemaakte sleutel Voetbalvereniging enmaak een nieuwe tekenreekswaarde aan genaamd Path. Dubbelklik ook op deze en geef als waardegegevens de map naar waar u wilt verwijzen. Bv C:\Mijn documenten\Voetbalvereniging.
  Herhaal deze stappen voor iedere verwijzing die je in de Openen en Opslaan-vensters wilt weergeven.
  Let op: er kunnen maximaal maar vijf koppelingen in de lijst staan?je zal dus van degene die er standaard in staan een aantal moeten verwijderen.
  Ga naar HKEY_CURRENT_USER \Software \Microsoft \Office \10.0 \Common \ OpenFind \Places \StandardPlaces. Selecteer bv de sleutel Favorits. Kies voor Bewerken ? Nieuw ? DWORD-waarde. Geef de waard als naam ?Show?.
  Dubbelklik erop en controleer of deze de waarde 0 heeft. Zoniet verander dit. Herhaal dit voor elke standaard koppeling die je uit het dialoogvenster Openen en Opslaan van documenten in Microsoft Office wilt verwijderen.
 • Top! :lol:
  Dat is het!


  Thx,greets,
  Orlando

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.