Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP; blauw scherm na schone install !!

De huismeester
9 antwoorden
 • Help! Ik heb weer eens geformatteerd omdat Win98 totaal niet wilde draaien op m'n PC. Ik formatteer in NTFS en wil XP Prof gaan installeren. M'n CD-Rom speler wilde de CD al niet lezen maar m'n brander had er wel zin in. Tenminste totdat hij de 'benodigde bestanden' ging kopieëren voor de installatie. Daar kon hij enkele bestanden niet lezen en heb er zelfs enkele over moeten slaan (een paar deden het gewoon na het afwisselen van verschillende kopieën van de Windows CD), waaronder:

  [b:3dc03b037d]swenum.sys
  stream.sys
  icstream.dll[/b:3dc03b037d] (die laatste weet ik niet zeker).

  Die heb ik dus over moeten slaan maar de installatie ging nog gewoon door. Totdat ik op een gegeven moment continue meldingen kreeg tijdens de installatie dat de CD-Rom speler niet geinstalleerd kon worden o.i.d. en datzelfde kreeg ik nog een paar keer te horen maar dan over een disk-drive. Heel vaag allemaal want na een paar keer op OK klikken ging de installatie netjes door en ronde af. Toen XP uiteindelijk wilde booten kon het eigenlijk niet missen: het gevreesde "Blue Screen of Death" met daarin zo'n standaard foutmelding met onderin beeld de dump:

  [b:3dc03b037d]0x0000007B (0xF8968640, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)[/b:3dc03b037d]

  Ik heb op de site van M$ gezocht maar kon niks vinden daarover. Overgins zitten er geen krassen op de CD en met de reservekopie ervan heb ik evenmin succes. Hoe los ik dit op of moet ik dan toch weer terug naar Win98, als dat laatste het geval is krijg ik de neiging over te stappen op Linux of voor mijn part DOS ofzo want dat is ook een ramp. :evil:

  Alvast bedankt, Michel.

  edit: Ik heb ook alle hardware los-/eruit gegooid die niet nodig is en alleen de bootschijf erin laten zitten maar zoals verwacht hielp dat ook niet.
 • Gewoon opnieuw proberen :wink:

  Doe het deze keer met de opstart floppy's van www.bootdisk.com
  Als je alle 6 de floppy's heb gebruikt dan werkt de cd-rom wel , en kan je via deze installeren
 • Je klinkt/lijkt zeker van je zaak. :wink: Wat doen deze flops dan precies zodat mijn CD wel zou werken?
 • Ze zorgen ervoor dat je cdrom drive wordt opgepikt en dat er alvast enkele ensencieele (vast weer een typ fout…) installatie bestanden in je computer worden gezet.

  Jochem
 • De opstart floppy's zijn gemaakt als vervanging als er geen dos op zou zitten , zoals je weet is xp eigenlijk zo gemaakt dat dos overbodig is.

  Dit wordt de toekomst volgens Bill G.

  Je kan het zo zien dat het eigenlijk een w98 opstart disk is met ondersteuning van alle drivers voor aansturing van dvd en cd-rom device.
  En ondersteunt nog meer welke nodig zijn om op te starten via de xp-cd .

  Groet Jac
 • Het lijkent mij eerder een moederboord BIOS probleem
  met WinXP - waar je moederboord heeft niet de laatste nieuwe drivers en dat geeft conflicten met het lezen van je cd rom. Update dus naar de laatste nieuwe versie.

  Verder zag ik ook dat je een Gigabyte moederboord had, Klopt dat?
  Als dat zo is, dan moet je als de xp drivers niet werken er win 2000 drivers opzetten.
  Ik heb dat probleem al een paar keer gehad in mijn familie, ik kreeg toen ook dezelfde foutmelding, na het installeren van de win 2000 drivers loopt alles weer als een zonnetje.
  Raar maar waar.
 • Win2k drivers in WinXP is misschien wel best handig…..maar niet als je helemaal geen WinXP krijgt geinstalleerd.

  Of je bedoelt die drivers voor je CD-Rom op die flops. Dat ga ik dan ff proberen. De WinXP floppies hebben namelijk geen succes. :cry:
 • [quote:4d4de108c9="Boerke87"] 0x0000007B
  Ik heb op de site van M$ gezocht maar kon niks vinden daarover. [/quote:4d4de108c9]
  En de info van de Microsoft Knowledge Base? :roll:
 • Die had ik er als eerste op nageslagen maar kon daar niks bruikbaars vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.