Vraag & Antwoord

OS Windows

[Windows 98]Geen cd-roms bij installeren??!!!

Anoniem
jolo
11 antwoorden
 • Ik heb een probleempje.
  mijn computer liep niet meer lekker en daarom wilde ik alles opnieuw installeren. Ik dus mijn hardeschijf formarteren. En heb daarna opnieuw windows geinstalleerd. Maar ik kon nergens mijn cd-rom drivers vinden. Misschien omdat ik een tijdje geleden mijn bios terug heb gezet naar fabrieksinstellingen? Ik kon nog net een optie gebruiken van mn moederbord die alles terug zet van mn hardeschijf. ik was dus gelukkig niets kwijt.
  Nu heb ik mijn bios geflashed en heb die funcite niet meer op mn hardeschijf terug te zetten. En dus heb ik geen zin om weer het risico te lopen.
  Wie kan hierbij helpen?

  Ik heb een Jetway V266b mobo…
 • Wat voor een CD-Rom speler heb je?
 • Een standaard 52x cd-rom, en een 16x10x32 Samsung brander.
  maar dat zal het niet zijn, want vroeger deed hij het altijd gewoon normaal.
 • Ik neem aan dat je windows '98 hebt geinstallerd vanaf CD?
  Met de opstartdiskette van Windows '98 doen de CD-Rom spelers het wel?
 • ik snap je probleem niet helemaal, maar als je dus opstart vanaf de windows opstart diskette, moet je wel opstarten met behulp van cd-rom. anders vind hij de cd-rom niet
 • nou kijk het gaat zo:
  ik heb niets op mn c: staan.. start mn pc op MET cd-rom ondersteuning via opstartdiskette. Alles gaat goed. Kom in windows.. en het rare is dan dat ik schermen krijg van nieuwe hardware gevonden (com1, com2, serieel, enz.) Maar dan kan ik geen cd-roms bekennen in windows :S
 • Om bij het begin te beginnen, als je PC opstart dan verschijnt toch zoiets als
  [code:1:303842749f]
  Detecting IDE Primary Master
  Detecting IDE Primary Slave
  Detecting IDE Secondary Master
  Detecting IDE Secondary Slave
  [/code:1:303842749f] Wordt je cd-rom speler daar getoont? Daarna zou je cd-rom speler nogmaal moeten zien in een kader, die wordt getoont vlak voor de PCI device listing, als bijvoorbeeld IDE Sec Master : CDROM,UDMA 33

  In Windows 98 Start > Programma's > Bureau-accessiores > Systemwerkset > Systeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur. Wat zie je daar voor een info?
  Contoleer ook Onderdelen > Multimedia > Cdrom. Bij Hardwarebronnen kun je controleren Conflicten/Delen.
 • wally: je start met de opstart diskette, en dan kom je in windows?? :o
  huh??
  hoe kan je nou in win komen als je hd leeg is of bedoel je de setup van win98?
 • [quote:fa8bb13943="turbo-pascal"]wally: je start met de opstart diskette, en dan kom je in windows?? :o
  huh??
  hoe kan je nou in win komen als je hd leeg is of bedoel je de setup van win98?[/quote:fa8bb13943]ik praat uit de postitie van dat ik mn computer leeg had gehaald, en daarna dus met opstart diskette opstarte. Daarna kon ik het installeren en kwam ik windows.
  En jolo: bij beide schermen zie ik me beide cd-roms dat herinner ik me wel. Maar ik niet uitproberen of het dan daar bij probleem oplossingen staat :S want nu kan ik niet meer backup (om bepaalde redenen).. Maar als je denkt dat ik het daarmee oplos….
 • hij bedoeld wat anders jongens….

  Hij heeft Windows geinstalleerd en dan krijg je de wizard's van NIEUWE HARDWARE GEVONDEN (geluidskaart en zo) maar zijn cdrom ziet hij niet.

  Maar dat is niet nodig. Een cdrom hoeft niet geinstalleerd te worden in Windows.
 • nee. duh. had ik ook nog niet door ofzo. tsss..pfff!
  Maar misschien hoor je niet direct na een installatie die nieuwe hardware, want dat doet hij [b:c0e2019ec3][i:c0e2019ec3]tijdens[/i:c0e2019ec3][/b:c0e2019ec3] de installatie.
  En wat was het probleem van mij ook al weer? [b:c0e2019ec3]DAT WINDOWS NIET MEER AUTOMATISCH DIE CD-ROMS INSTALLEERD[/b:c0e2019ec3]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.