Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Soms de e kwijt

@l
12 antwoorden
 • Een klant van ons brengt regelmatig haar pc terug met de opmerking dat de letter e het niet doet. We hebben de pc gescand op virussen en ongewenste programmatuur maar niets gevonden. We hebben haar een nieuw toetsenbord gegeven maar ook zonder resultaat. Wij hebben de klacht hier nooit geconstateerd!

  Vanmorgen bracht ze hem weer en vertelde erbij dat haar dochter soms de f kwijt is.

  Moet ik dit nu nog serieus nemen? Heeft iemand ooit van een dergelijke klacht gehoord? We hebben er al veel onbetaalde uren in zitten.

  Iemand enig idee?
 • laat haar eens onder de tafel kijken of zo :lol:
 • LOL

  Vergeet hem gewoon in te typen hahahaha!
 • Ze zeurt. Beleefd blijven, anders ben je een klant kwijt, maar vriendelijk uitleggen dat je niets kunt constateren en als ze het niet in de winkel kan reproduceren, kun je haar helaas niet helpen.
 • denk niet dat ze zeurt,
  zoiets heeft al eens eerder op het forum gestaan, ( meen mijn letter n spookt of zoiets heette dat) bleek iets te zijn met een draadloos toetsen bord en slechte ontvangst zender en ontvanger…
 • Ik denk ook niet dat ze zeurt. Het is een oudere dame en ze zal het wel niet verzinnen maar ik kan er niets mee. Het is overigens geen draadloos toetsenbord. Zij wordt er gek van (huilend aan de telefoon) en ik ook, als ik het maar eens constateerde.

  Elke suggestie is welkom!
 • Eigen ervaring:

  ik heb twee schijven: 40Gb (C en d) en 20 Gb (e, f,g)

  Ze werken allebei prima, geen probleem, behalve dan om de (laat ik maar iets zeggen) om de maand, anderhalve maand: dan heb ik gedurende enkele dagen tot een week het probleem dat mijn tweede schijf niet meer herkend wordt. (ook niet in de bios dacht ik zo, maar 'k ben niet zeker- 'k zal er volgende keer eens goed op letten)

  De eerste maal dat hij die niet herkende heb ik gereboot en hij herkende ze terug. Raar, maar waar - èn mijn kast niet open gehad en er ook niet mee gevoetbald of tegen geslagen/getrapt.

  En dat is dus gedurende enkele dagen. Daarna is het probleem weer voor weken voorbij.

  Laatst (een week of drie geleden) had hij het weer: de ene keer wèl herkend, de volgende keer niet. Rebooten helpt dan meestal.

  'k heb al eens een andere kabel gestoken, maar het was dus vorige keer teruggekomen.
  Ondertussen loopt alles al weer enkele weken als een trein. Tot misschien binnenkort?
  'k heb het idee dat het aan een contactje ligt, maar nogmaals: een nieuwe kabel en het probleem keerde toch weer èn de laatste maal ben ik helemaal niet in mijn kast geweest, dus niet met kabels geklooid of zo, en toch was 'het' na enkele dagen weeral voorbij.

  Dit is nu reeds tweemaal voorgevallen. Gelukkig met een tussenpauze van ong. enkele maanden.

  [i:814de7b8e4]Wie meer weet mag meer zeggen![/i:814de7b8e4] - maar: het probleem bestaat dus wel degelijk!
 • Beste Passer,

  Wij hebben het hier over de letter "e" en niet over harddisk "e:".

  In jouw geval zou ik maar een goede backup maken van de e-schijf want vandaag of morgen is het ding voor altijd onbereikbaar.
 • Welk OS hebben we het over? En in welke applicaties raakt ze die letter kwijt. En wat is 'kwijt'? Ze drukt dan op de letter E, maar die verschijnt niet? De rest van de letters wel?

  Ik bedenk me ineens wat; Wat voor type toetsenbord is het? USB, PS2 of DIN-9? Geef haar anders een USB toetsenbord mee ipv een PS2 bijvoorbeeld. Kan bijv. zijn dat dePS2 poort niet helemaal jofel is. Laat haar er ook voor zorgen dat de PC op een geaard stopcontact aangesloten is.

  Kijk of dat het probleem zich dan nog steeds voor doet. Mocht het dan nog voorkomen, dan heb je - lijkt mij tenminste - alles eraan gedaan.
 • Eigenlijk is dit zo'n uitzonderlijk geval, dat het misschien wat speciale aandacht verdient. Als ik me in deze situatie zou bevinden, zou ik er over denken om bij het eerstvolgende telefoontje van deze mevrouw, ook al zou me dat wat kosten, haar te vragen om niets meer te ondernemen, en haar aanbieden om zelf even bij haar thuis te komen kijken.
  Wie weet is het iets met een programma dat zij op zo'n moment draait.

  Jan de Boer
 • ze zit te zeuren
  ze is waarschijnlijk niet helemaal 100% :wink:
  kan zijn dat de aansluiting kapot is asl dat nog niet gezegd is maar denk het 1ste
 • Als het om de letter e gaat, dan heb ik hier ook een ervaring (sorry dat ik hierboven het verkeerde antwoord postte en jullie vraag slecht gelezen had :oops: )

  Enkele jaren geleden wat cola over mijn toetsenbord gespetterd en bepaalde letters werkten ook niet meer: geen contact.
  Dan mijn toetsenbord opengeschroefd, met mineraal water en een penseeltje de contacten gereinigd, alles laten drogen en het ging terug.
  Het kan dus gewoon iets (stofje,…) zijn waardoor de toets geen contact meer geeft.

  Als het natuurlijk met een ànder toetsenbord ook niet lukt is het een àndere vraag.
  Dan zou ik met andere lettertypen eens proberen: toont hij daarmee de e wel dan is het font mogelijk beschadigd/onvolledig. Toont hij ze ook dààr niet dan zou het normaal aan het toetsenbord liggen zou ik denken.

  Trouwens: komt die e wel of niet in beeld als de computer bij jullie staat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.