Vraag & Antwoord

OS Windows

Rare Windows installatie

3 antwoorden
  • Het volgende vreemde geval doet zich voor. Ik ben inmiddels ten einde raad en op zoek naar een goeie therapeut. Ik ben op iemands PC Windows 2000prof aan het installeren. Nu heb ik dat in mijn leven toch al minstens tien keer gedaan, en dat ging altijd als volgt: - Windows installeren - CD er uit en reboot - Video settings (Scherm resoluties en kleuren) aanpassen - Internet op en de nieuwste driver downloaden. (Kabel internet en de netwerkkaart was al herkend) Pas daarna ging ik verder met het installeren van de overige software. Waar het dit keer anders gaat: Achtergrond informatie: omdat twee eerdere pogingen ook al fout gingen, heb ik m.b.v. Delpart.exe de complete HD gewist. - De installatie wizard meldt twee gevonden partities van ruim 8 gig elke (De HD is maar 4.4 Gb groot en bovendien heb ik zojuist alle partities gewist met delpart huh?) waar wil ik op installeren? Ik kies dan maar gewoon de bovenste partitie - Of ik wil formateren? Ja, NTFS graag - Installatieproces verloopt verder goed. - CD er uit, reboot. - Vraag: welk besturings syteem wil ik starten? Windows2000 op C: of onbekend besturingssyteem op C? (Huh?!) - Doe maar Windows 2000 op C dan. - Opstarten van Windows loopt verder prima. - Rechtsklik op desktop, naar de video settings. Ik kan max 16 kleuren kiezen op een resolutie van 600*800 - Internet dan maar op en drivers downen. "de "would you like to connect to the internet wizard vraagt me een inbelnummer in te voeren. Hij had echter de netwerkkaart en kabel allang moeten herkennen, doet ie anders ook altijd. - Windows explorer, de properties van C: Jawel, ik heb ruim 8 Gb tot mijn beschikking. De eigenaar van de betreffende PC kan dan misschien geen Windows installeren, maar weet echt wel dat zijn harde schijf echt niet groter is dan 4,4Gb. Ik heb lang geleden ook ooit een PC gehad die erg raar deed tijdens windows installaties, en die bleek achteraf een rotte HD te hebben. Dus ik heb hier discscan maar eens overheen gejaagd, maar die vind geen problemen.
  • Blijkbaar vindt de setup van Windows 2000 nog gegevens (in elk geval partities) op de schijf. Misschien dat ik er naast zit, maar vermoedelijk heb je de wijzigingen die je met DELPART hebt aangebracht (het deleten van de partities) niet echt doorgevoerd. Je moet met FILE > SAFE de wijzigigen opslaan voordat ze echt worden uitgevoerd. Feitelijk wordt alleen de partitietabel gewist, maar voor de verdere gang van zaken zou dat zeker voldoende moeten zijn.
  • Ok, we maken het verhaal nog fantastischer Fysiek aanwezig in de computer: 1 HD van 4,4 Gb Ik heb voor de zekerheid met delpart alles nog eens er af gegooid en er goed op gelet dat ik alles gesaved heb. Als ik nu nogmaals kijk met delpart dan zie ik in mijn scherm: Harddisk 1: no partitions found Harddisk 2: no partitions found Ik kan verzekeren dat er absoluut maar eentje in zit. Ik snap er echt helemaal niks meer van.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.