Vraag & Antwoord

OS Windows

Problemen met booten van Win2K/WinXP Pro

Anoniem
InZane
6 antwoorden
 • Hallo mensen,

  Sinds vanmiddag heb ik een probleem met Mijn PC (zie onder). Partitie-indeling: [list:84c996931c]C: Windows XP (schijf 1)
  D: Windows 2000 (schijf 1)
  E: Data/Games (schijf 1)
  F: Data (schijf 2)
  G: Swap-partitie (schijf 2)[/list:u:84c996931c]Ik heb een 8cm case-fan bijgeplaatst en een geheugen-plankje van 512 MB. Hierna probeerde ik Win2K te booten (ik heb een dual-boot systeem). Bleef hangen in het boot-scherm. Blauwe balk is op ongeveer 70%. Doet niets meer. Windows XP liep wel door, maar liep vast na het inloggen. Had alleen maar het geluids-icoontje in de system tray. Daar moet ook Norton Anti-virus en Norton Personal Firewall komen, en natuurlijk het netwerk-icoontje. Wat bleek? IDE-kabel van 2e HDD zat los… Vastgezet en opnieuw geboot. Werkt nog niet. Wat blijkt? Primaire partitie van 2e schijf is ineens tussen C: en D: gezet. D:-partitie is dus opgeschoven en E: geworden, enz.

  Geheugen-module en case-fan er uitgehaald/ontkoppeld. Weer geprobeerd, werkt niet. Gelukkig heb ik hier e.o.a. rescue-CD liggen waarmee ik Partition Magic 7 vanuit het RAM kan starten. De primaire partitie van schijf 2 in een logische veranderd. Drive-letter-volgorde is nu weer in orde… *phew*

  Maar goed, de beide Windows-versies willen niet meer goed doorstarten… :x

  Als ik Win2K in veilige modus start, dan loopt het allemaal prima door!! Herkend dan ook gewoon het volle pond aan RAM-geheugen. Kan gewoon werken. "Laatst goedwerkende configuratie" werkt niet. Gestart met boot logging. Loopt op precies hetzelfde punt vast (denk ik). Genereert een trace.dbg op C: maar die is leeg…

  Iemand!?

  [update]Net even geprobeerd nadat ik de BIOS teruggezet had naar Factory Default Setting, maar dat mag ook niet baten…[/update]
 • wellicht rigoreus:
  Alle partities verwijderen
  Win 2000 installeren
  daarna WinXP installeren en met partition magic weer parties zoals beschrevn aanmaken.

  Ik denk dat er ergens toch iets goed beschadigd (software matig) is
 • kijk eens in je bios of je geheugen wel op de zelfde cas snelheid staat :wink:
 • //windowsXP-PRO, Dacht ut nie… Als Windows wel in veilige modus start, maar niet in gewone modus, dan ga ik niet me hele PC kaal trekken en opnieuw installeren!! Dat is me de eer te na… Ik werk nu al met deze Windows 2000-installatie sinds mei 2001. Dat laat ik me niet zomaar afpakken… :wink:

  //plextor, kan kloppen. Ik heb hier even naar gekeken, maar zoals ik het kan zien, kan ik het alleen maar instellen voor het gehele RAM, en niet per module? Tevens heeft het een maand lang goed gewerkt, en heb ik het na het optreden van de problemen ook nog met alleen de 2 'oude' modules geprobeerd.

  Ik heb net weer even een goed poging gedaan. En wat denk je!? HET WERKT WEER!!! Yahoo!!! :D:D:D:D:D

  Enige verschil met vanmiddag is dat de PC een aantal uur is uitgeweest, en ik heb de AGP-poort teruggezet naar 1x. Die stond na de Factory Default Setting gewoon op 4x… Maar dat mag met een GF4 440MX toch niet de oorzaak zijn geweest??

  We kijken het ff aan… In ieder geval hartelijk bedankt voor het meedenken mensen!!

  Greetz!!

  [update] GVD!! Windows boot wel, maar er is geen land mee te bezeilen… MMC.exe kan niet gestart worden, komen ineens piepjes uit de systeem-speaker ipv uit de boxen… Die 512 MB-module er maar weer uit gehaald. Nu weer hetzelfde probleem als in het begin van de middag: Blijft hangen in boot-scherm… Veilige modus: Sisoft Sandra kan niets openen. Kan niet eens de Driver-CD van het Asus moederbord starten…. :( Ik heb nu een geheugen-tester gestart. Ik zie het morgen-ochtend wel…[/update]
 • Nou, hier weer wat meer info… Memtest gaf geen fouten aan en had het geheugen tot 8400% getest. Swap-files in beide OS'en weer op eigen schijf gezet en 2e HDD ontkoppelt. Zelfde situatie.

  Toen bedacht ik me ineens dat ik met mijn vorige moederbord (MSI K7 Pro) gruwelijk veel problemen met Win2K had gehad op het moment dat ACPI geactiveerd was in plaats van APM.

  Hier gezocht in BIOS, kwam het niet tegen. Wel kwam ik een Interrupt Mode tegen, keuzes APIC en PIC. Volgens de handleiding houdt APIC in dat het OS 'allows to distribute interrupts routing to other than the 16 IRQ's'. Ik vond dat enigzins eng klinken en heb het dus maar op PIC gezet. En nu lijkt het te werken. SiSoft Sandra kan gewoon weer alles opvragen en het geheugen wordt ook prima herkend.

  Ik heb nu wel een wat ander vraagje. Er zitten in mijn systeem nu dus 3 geheugen-plankjes, 2x 256 MB en 1x 512 MB. Toen alleen die 2x 256MB er in zat was de Cas Latency van het geheugen 2.5. Nu is dat 2 geworden. Op zich alleen maar mooi, want dat is sneller. Maar kan dit voor problemen gaan zorgen?

  Greetz!!
 • [quote:c9ff71b33f="Anakin"]Ik heb nu wel een wat ander vraagje. Er zitten in mijn systeem nu dus 3 geheugen-plankjes, 2x 256 MB en 1x 512 MB. Toen alleen die 2x 256MB er in zat was de Cas Latency van het geheugen 2.5. Nu is dat 2 geworden. Op zich alleen maar mooi, want dat is sneller. Maar kan dit voor problemen gaan zorgen?

  Greetz!![/quote:c9ff71b33f]Ja dus… :( In Win2K na een aantal herstarts alleen maar BSOD's op ntoskrnl.exe en nv4_disp.dll…. In BIOS het geheugen handmatig maar op 2.5 gezet, en in Win2K in veilige modus de Detonator-drivers even opnieuw geinstalleerd.

  We kijken het weer aan…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.