Vraag & Antwoord

OS Windows

Schijf formateren zonder OS, hoe?

Anoniem
1freddie
12 antwoorden
 • alex: ik snap je laatste vraag/antwoord niet helemaal/??
  start anders met opstartdiskette op, en typ achter de DOS prompt [b:0dcb034a7b]e:\setup[/b:0dcb034a7b] (waar [b:0dcb034a7b]e[/b:0dcb034a7b] de letter van je cd is) , winsetup scant namelijk je schijf voor de installatie. mogelijk is je schijf beetje genaaid??
  of had je dat allang geprobeerd??

  [edit]
  sorry was ff vergeten datje geen flppy-drive had :oops: :oops:
  [/edit]
 • Ik heb een nieuwe pc gebouwd (http://specs.tweak.to/6533 )met een 2de hands HD van 1.275 GB. Er zat win95 op, maar die kon ik niet starten omdat die was beschadigd. Het installeren van XP lukt niet (zie: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=94797)). Nu wil ik WinME installeren, ik boot vanaf de CDROM. Hoe moet ik mijn schijf formateren?
 • Vanuit het WinME bootmenu kies je optie 2: opstarten met ondersteuning van CDROM. Je komt dan in DOS en schakelt naar de CDROM (de driveletter wordt aangegeven in de laatste regel). Hier ga je naar de map Win9X (commando is: [b:ed7ee3c8d8]cd win9x[/b:ed7ee3c8d8]). Dan intypen: [b:ed7ee3c8d8]format c:[/b:ed7ee3c8d8] en de schijf wordt geformatteerd. Ik ga er van uit dat je al wel een partitie hebt gemaakt?
 • [quote:c3f8c97c9b="Binary"]Vanuit het WinME bootmenu kies je optie 2: opstarten met ondersteuning van CDROM. Je komt dan in DOS en schakelt naar de CDROM (de driveletter wordt aangegeven in de laatste regel). Hier ga je naar de map Win9X (commando is: [b:c3f8c97c9b]cd win9x[/b:c3f8c97c9b]). Dan intypen: [b:c3f8c97c9b]format c:[/b:c3f8c97c9b] en de schijf wordt geformatteerd. Ik ga er van uit dat je al wel een partitie hebt gemaakt?[/quote:c3f8c97c9b]

  Werkt die format c: wel? Ik doe altijd format c:/s/q
  Die q staat voor Quick Format en gaat alleen als je bij je huidige indeling blijft, FAT(32)
  Maar waarvoor de s staat is me een raadsel maar het werkt bij mij! :D
 • mlouage: als je een floppy formateerd met format/s betekent dat dat dos er een opstartdisktte van maakt zal bij een hd wel zelfde zijn
  en format c: betkent dat DOS hem op de standaard manier formateerd met de / functie kun je speciale dingen aan ht formatteren toevoegen als je me begrijpt
 • Dat klopt, maar het heeft totaal geen zin om die /s te gebruiken. Er wordt een systeem op de schijf gezet, maar die wordt door de installatie van Windows direct al weer overschreven.
  Format c: /q kan wel, maar alleen als je een bestaande partitie (opnieuw) formatteert. Na het gebruik van Fdisk zal het beslist niet gaan. Als je problemen vermoedt met je bestaande partities, dan raad ik aan om je partities opnieuw aan te maken en te formatteren (met [b:2c5d10d190]format c:[/b:2c5d10d190] dus).
 • Zet gewoon je cdrom als primary boot, flikker je win cd er in en draaien maar, als het goed is runt de windows set up het automatisch
 • Het lukt me niet om te formateren. Ik heb nl. geen originele WinMe cd. Hij staat op een andere pc op de HD, dat heb ik op een cdrom gezet (bootable) en, omdat mn diskettedrive t niet doet, die erbij gezet (Format stond niet bij WinME op de hd). Als ik wil formateren, dan zegt hij ongeldige Dosversie ofzo.
 • Het enige wat er dan nog opzit is bij www.bootdisk.com kijken of bij www.freedos.org.

  Bij de eerste kan je bootdiskettes downloaden. Ohja, geen werkende floppen drive :cry: . Bij freedos kan je een iso image downloaden met dos erop (ongeveer 20 mb). Daar staan alle tools op die je nodig hebt.

  Part om te paritioneren en Format om te formatteren.

  Ik hoop dat je het hiermee red.

  Anders kan je nog met de XP cd een partitie weggooien, dan een nieuwe aanmaken en die formatteren. Let er dan wel op dat je voor FAT kiest want met NTFS is het onmogelijk om er win 98 op te zetten.

  Groet,

  Stofnest.
 • kun je van niemand een werkend diskettestion een dagje lenen ? of als er iemand nog 1 over heeft.

  maar als je cd bootable is kun je als het goed is de windows setup van de cdrom booten en dan kun je in de setup de hdd formatteren.
 • wat is er mis met je floppy, en kun je niet ff je kast opensloten en een andere/een diskette-drive aansluiten, en dan vanaf diskette booten?

  anders kun je opnieuw die cd branden en ditkeer een paar extra tools erbij op doen zoals format en fdisk en dat soort 'begin' programma's (voor als je de pc aan de praat wil krijgen[os])

  succes
 • hij doet echt raar: format nog niet gebruikt, maar met een ander programma kan hij m niet formateren: Disk Error
  Enne WinXp Setup lukt niet: zie http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=94797

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.