Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

ondersteund windows 98 512 mb ram??

gerben
12 antwoorden
 • hallo,
  ik hoor van jullie de mening dat windows 98 512 mb ram NIET ondersteunde maar mijn vader zegt dat dat volgens hem gewoon moet kunnen.
  Wie zegt de waarheid??

  Koen
 • het heeft toch niets met je os te maken maar met de chipset op je mobo.
  zo als vx 256mb bx 512mb tx 256mb dacht ik :oops:
 • heb ik je dit niet laatst op msn vertelt? of was jij dat niet (denk, denk :roll: )

  win98 en win98se ondersteunen tot en met 250 mbram.
  Je kunt bij Start–>Uitvoeren–>MSConfig tabblad opstarten en dan geavanceerd, instellen tot hoever het geheugen moet worden gebruikt.
  ('Geheugen beperken tot: 'aantal'mb.')
  Je kunt hier je volle gehuegen invoeren en dan zou windows in principe al het ingevoerde geheugen moeten gebruiken, maar het lijkt me sterk dat windows het geheugen op dat moment opeens wel 'begrijpt'/'aankan'…
  dit weet ik nniet helmaal cker

  ga er maar vanuit dat win98se en win98 niet verder gaan dan 250 mbram

  [edit]
  nee liteon, als je moederbord/chipset het niet aankan werkt het sowieso niet maar win 98 doet het dus niet hoger dan 250mbram
  en wtf houdt je 2e zin in :o ??
  [/edit]
 • Neen, toch niet.
  Bij meer dan 512MB gaat W98 rare kuren vertonen, zoals beschadigt register bij het opstarten enz.
  Dit resulteert uiteindelijk in een complete systeemcrash.
  In de knowledge base van Microsoft kan je uitleg hierover terugvinden.

  Eddy

  edit:
  Voor Turbo Pascal:
  W98
  W98SE
  ondersteunen 512MB
 • ja het is gwoon tot 512 ram in je pc… meer niet bij 98se..
 • hmmz mijn pc werkte wel met 320 mb ram, die 250 mb is waarschijnlijk van het virtueel geheugen, oftewel een deel vd hdd dat hij gebruikt als het ram vol zit.

  ik zie geen reden waarom win 98 geen 512 aan kan :s
 • Die reden is er toch echt wel. Dat heeft te maken met de manier waarop Windows het geheugen aanspreekt. De grens voor Win98 ligt inderdaad op 512, terwijl die voor WinXP op 4 Gb ligt. Een klein tipje van de sluier staat hier beschreven: http://support.microsoft.com/support/kb/articles/Q253/9/12.asp
 • Het maximum is bij mijn weten inderdaad 512 MB. Het heeft zoals het KB artikel aangeeft te maken met de aansturing van het virtuele geheugen. Maar wanneer ik het nog eens goed nalees, zou je dus wel meer dan 512 MB moeten kunnen gebruiken, mits je de maxfilecache instelt op een getal lager dan 512 MB. Of zie ik dat nou weer verkeerd?
 • ik draai thuis 3 machines op win98se en ze hebben 256, 384 en 512 mb en da 2 laatste draaien merkbaar soepeler bij games. Spel staat sneller op, bij exit uit spel ben je sneller terug in windows. 512 mb is volgens mij ook de grens. bij P-ii-p3 en p4 mobos.

  Zoals Plextor aangeeft is het afhankelijk van de chipset hoever windows het geheugen cached. Biij P-1 systemen is de grens 64 MB behalve als je een mobo had met een HX chipset (die ging tot 512mb)
 • Als je alleen maar Win98 draait, dan heeft het installeren van [i:489983f2ae]meer[/i:489983f2ae] dan 512 Mb uiteraard weinig nut. Maar met een dualboot met XP natuurlijk wel. En dan zul je inderdaad één van de in de KB gemelde acties moeten ondernemen om het probleem in Win98 te corrigeren. Het kan dus wel, maar je moet het niet gebruiken…. (in Win98 dan).
 • ik kan er voor €65 euro xp home bij krijgen.

  Moet ik dat dan doen?
 • eddy_x: ik krijg regelmatig van die achterlijke 'register terugzetten' meldingen/acties als ik de pc aanzet, gewoon op een willekeurige dag :cry:
  licht(donker:P) dat dan aan het feit dat ik 512 mbram heb??

  noepzor: ik zie geen reden waarom win 98 wel 512 aan kan :s

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.