Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Items in opstartgroep starten niet op (XP home)

M@rc
8 antwoorden
  • Ik heb een aantal XP home machines in een peer-to-peer netwerk. In C:\Program files\Documents and settings\all users\menu start\opstarten heb ik een snelkoppeling geplaatst naar een exe file op een netwerk share. Nu is het zo dat bij sommige machines deze exe file niet wordt gestart bij het opstarten van windows, onafhankelijk van de user waar ik mee aanlog. Als ik na het opstarten via Start->programma's->opstarten op de snelkoppeling klik, dan start de exe-file wel op. Heeft iemand enig idee?
  • als je een programma installeerd zoals zapro of kazaa of een virusscanner maakt hij toch een verwijzing naar het bestand dat moet worden opgestart, in het register?
    kun je dit zelf ook niet doen?
    (voor jouw programma)

    kijk ook eens in je start menu zelf of hij er wel daadwerkelijk staat, mogelijk verwijderd windows dingen die door gebruikers worden geplaatst in deze map.
    zit bij xphome niet een msconfig functie, waarin je aan kunt zetten of de programma's in de groep opstarten moeten worden geladen? (bij win98 kan dit volgens mij wel weet niet cker maar is wel ergens in te stellen dus zal bij xphome ook wel ergens in te stellen zijn…)
  • [quote:22b66aadb7="turbo-pascal"]als je een programma installeerd zoals zapro of kazaa of een virusscanner maakt hij toch een verwijzing naar het bestand dat moet worden opgestart, in het register?
    kun je dit zelf ook niet doen?
    (voor jouw programma)[/quote:22b66aadb7]
    Kan ik inderdaad wel proberen, via de run services……

    [quote:22b66aadb7]kijk ook eens in je start menu zelf of hij er wel daadwerkelijk staat, mogelijk verwijderd windows dingen die door gebruikers worden geplaatst in deze map.[/quote:22b66aadb7]
    Nee, want als ik eenmaal opgestart ben, staat hij er gewoon in en kan ik hem aanklikken, waarna het opstart
    [quote:22b66aadb7]zit bij xphome niet een msconfig functie, waarin je aan kunt zetten of de programma's in de groep opstarten moeten worden geladen? (bij win98 kan dit volgens mij wel weet niet cker maar is wel ergens in te stellen dus zal bij xphome ook wel ergens in te stellen zijn…)[/quote:22b66aadb7]
    Mmmmm, kan ik vanaf hier niet bekijken, maar ook daar zal ik naar kijken, wordt maandagavond pas, maar ik laat het zeker even weten.
  • als je niet lui bent kun je ook gewoon telkens handmatig dat progamma aanzetten :wink: :roll: :wink:

    voor de domme mensen onder ons:
    dit is dus een grapje
  • Je kan ook een scriptje maken om het progje te laten starten. Wanneer je windows opstart, kun je dit script laten uitvoeren.
  • [quote:de976d73bd="M@rc"]Je kan ook een scriptje maken om het progje te laten starten. Wanneer je windows opstart, kun je dit script laten uitvoeren.[/quote:de976d73bd]
    Jaja, en dat scriptje zet ik zeker in mijn opstartgroep?????
  • :lol: :lol: Neen.
    Ik zoek even op hoe het gaat.
  • [quote:001662a3ee="M@rc"]:lol: :lol: Neen.
    Ik zoek even op hoe het gaat.[/quote:001662a3ee]
    Ik zal toch op de 1 of andere manier datscript moeten laten opstarten, dan kan ik toch net zo goed die snelkoppeling opstarten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.