Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Geheugengebruik

Anoniem
gerben
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben sinds kort van 512 mb ram naar 1 gb ram gegaan.
  Sinds die verandering gebruikt windows xp iets van 700 mb ram, ik snap dit niet omdat hij ineens 700 gaat gebruken terwijl windows xp met 512 mb ook goed liep. Zijn er tools om dit geheugengebruik terug te dringen?

  Greetz,

  Barus
 • Je kan in de task manager ook zien welk programma hoeveel geheugen gebruikt. Misschien dat er daar iets tussenstaat dat niet klopt?

  Maar, het is wel vaag ja. Ik heb er nu ook 1 GB inzitten, maar mijn Win2K komt niet verder dan 190 MB…
  Greetz!!
 • Je zou bijna aan de opgaaf gaan twijfelen. Mijn geheugen wordt met ong. 15% belast wat zo'n 154 Mb betekend. Erg vaag idd.
 • Kijk eens wat AIDA32 aangeeft.

  Dit is een gratis progje .
 • nah wat boeit het hoeveel geheugen windows inneemt als je toch genoeg hebt …

  windows zal toch altijd zelf wel iets in het geheugen gaan zetten …
  en hoe meer in het geheugen des te meer sneller en beter gebruikt kan worden …

  geheugen wat je niet gebruikt … gebruik je dus niet en dus heb je er dan op dat moment niet veel aan … lijkt mij alleen maar beter dat er zoveel mogelijk in het geheugen wordt geschreven … of zie ik dat verkeerd …

  Op zich zie ik ook wel de noodzaak in voor een goeie ram proggert … voor als je geheugen vrij wil maken voor ene bepaalde app…

  ik ben zelf heel tevreden met freeram xp pro 1.31 …
 • Hallo,

  Bedankt voor de reacties,
  Wat ik zei was niet helemaal waar, het programma mindsoft freeram xp gaf aan dat windows xp 700mb gebruikte, terwijl AIDA32 en windows taakbeheer allebei aangeven dat er maar 34% gebruikt word. Een fout van dat mindsoft programma dus.

  Maar sinds ik die 512mb erbij heb gezet, lijkt het soms net of de stroom even uitvalt en hij dus weer overnieuw opstart en in windows aangeeft "windows is hersteld van een ernstige fout". Zelf denk ik misschien dat het aan de temperatuur in de kast ligt sinds ik van 256 mb ram naar 1 gb ging, is de temperatuur in de kast 5 graden gestegen naar 40 graden. Voeding misschien? Wat kan het zijn?

  Greetz,

  Barus
 • [quote:7b5a3d6da1="Barus"]Ik ben sinds kort van 512 mb ram naar 1 gb ram gegaan.
  Sinds die verandering gebruikt windows xp iets van 700 mb ram, ik snap dit niet omdat hij ineens 700 gaat gebruiken terwijl windows xp met 512 mb ook goed liep.[/quote:7b5a3d6da1]
  Microsoft ® Windows XP maakt [i:7b5a3d6da1]gewoon[/i:7b5a3d6da1] efficienter gebruik van al het beschikbare RAM geheugen.

  [i:7b5a3d6da1]Bekijk het zo eens… (de negatieve gevolgen ff niet erbij denken :) )
  Stel je hebt een auto die max. 50 km/u kan rijden. Dan probeer je toch de max. capaciteit eruit te halen. Dan breid je je auto uit zodat deze nu 100 km/u kan rijden. Dan wil je toch ook de max. haalbare uit je auto halen?[/i:7b5a3d6da1]

  Hoe heb je trouwens vastgesteld dat Microsoft ® Windows XP ca. 700 MB RAM gebruikt? Taskmanager is hier niet betrouwbaar genoeg voor.
  [quote:7b5a3d6da1="Barus"] Zijn er tools om dit geheugengebruik terug te dringen?[/quote:7b5a3d6da1]
  Geen applicaties meer opstarten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.