Vraag & Antwoord

OS Windows

Bestanden terugzetten vanaf cdrom?: Unwise.exe

Anoniem
Passer
7 antwoorden
 • Ik had een heftig virus dat o.a. in unwise.exe zat genesteld. De enigste mogelijkheid dit te verwijderen d.m.v. McAfee was het bestand zelf verwijderen.
  Heb ik dus gedaan, maar nu komt XP steeds met de melding dat dit programma (in het register vermeld) niet gevonden kan worden. Klopt natuurlijk. Wat doet dit programma? Hoe kan ik een veilige kopie hiervan terugzetten op mijn computer, of kan ik het opsporen in het register en gewoon daar verwijderen?
 • Kijk even in je msconfig wat daar mee opgestart wordt. Vermoedelijk vind je er een verwijzing naar die je kan uitvinken.
  Anders: laat eens een register cleaner over het register lopen… (Powertools doet het op dit gebied heel goed)
 • Maar is dat bestand dan schadeloos weg te knikkeren? Weet jij toevallig waar het voor dient?
 • unwise.exe is een bestand waarmee je een programma kan deïnstalleren. Net zoiets als uninstall.exe…

  Waar stond die unwise.exe??
 • Dat weet ik helaas niet meer precies. Hij stond wel uiteindelijk 4x vermeld onder toepassingen onder taakbeheer. Maar als jij zegt dat het een deinstallatieprogramma is kan het ws. wel gewoon weggooien. Zal nog wel een residu zijn van al die spellendemo's die ik ooit eens gedownload heb dan…
 • [quote:23f5aa3b76="moxie"]Dat weet ik helaas niet meer precies. Hij stond wel uiteindelijk 4x vermeld onder toepassingen onder taakbeheer. Maar als jij zegt dat het een deinstallatieprogramma is kan het ws. wel gewoon weggooien. Zal nog wel een residu zijn van al die spellendemo's die ik ooit eens gedownload heb dan…[/quote:23f5aa3b76]

  Zal inderdaad wel zoiets zijn.
  Voor zover ik weet hoort unwise.exe bij wise installer.
 • unwise.exe kan onderdeel uitmaken van een installatie, maar kan ook een trojan zijn. Het nut van het automatisch laten starten van unwise.exe ontgaat me eigenlijk, dus ik zou maar uitgaan van een virusbesmetting, bv. deze:
  http://www.trendmicro.com/vinfo/virusencyclo/default5.asp?VName=TROJ_INOR.D&VSect=T

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.