Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstart cd

De huismeester
3 antwoorden
 • Hoe maak ik een opstart cd waarop ik allelei hulpprogrammas verzamel en waarmede ik ook de setup van de originele Winwows Xp Sr1 kan starten zonder de melding te krijgen "dit werkt alleen onder windows".
 • Bijvoorbeeld: http://www.duspinnst.com/bootcd.htm

  Het internet staat hier vol mee, dus probeer de volgende keer Google eens…
 • Per email ontvangen:

  Vermoedelijk heb ik me niet helemaal duidelijk gemaakt met mijn vraag om een opstart-cd.

  De bedoeling is eigenlijk dat ik met bv. een ( dos) diskette van Win Xp Sr1
  opstart, een fdisk, format of een virusscanner laat lopen, en dan eveneens de setup van Win Xp Sr1, die in een ander cdrom steekt, te runnen. Dit lukt dus niet met een gewoon opstart diskette van Win Xp Sr1.
  Indien ik over een degelijke diskette beschik is het vervolgens een makkie om daarvan een opstart cd te maken met allerhande hulpprogrammas en zelfs de dir. I386 van Win Xp Sr1.

  Hopelijk is mijn verzoek nu duidelijk en….weet je eveneens de oplossing.

  Groeten.

  Gabriel.Schrauwen

  ——

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nut niet zo zie van een virusscanner terwijl je nog moet gaan partitioneren, formatteren, installeren…
  De Opstartdiskettes van WinXP zijn dus [i:dbf9865759]geen[/i:dbf9865759] DOS diskettes, want dan zou je ook niet met NTFS kunnen werken. En dat kan dus wel.
  Het is helemaal niet moeilijk om met bv Nero een DOS bootable CDROM te maken met allerlei tools, en ook kun je dan WINNT (vanuit DOS) starten. Ook Fdisk en Format zijn geen probleem. Je moet dan gewoon de I386 map op de CDROM hebben staan. Of je die onder DOS kunt slipstreamen met SP1…, dat weet ik niet.
  Stond er deze maand niet een tooltje on ComputerTotaal voor het maken van een opstartmenu? Of was dat toch c't….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.