Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

na defragmenteren ben ik tweede hdd kwijt?

None
12 antwoorden
 • :( ik ben een XP gebruiker en tot grote vreugde echter nu een nieuw probleem; er was nog circa 20% ruimte op de 2e hdd maar eens in de zoveel tijd wilde ik gaan defragmenteren; heb dat laten doen en toen is mijn 2e hdd van 60 gig "kwijt"; hoe krijg ik die terug? opnieuw XP installeren maar ik wil perse die gegevens niet kwijt er staat ook nog een GHOST image op en enige geripte muziek-dvd die ik wil gaan branden op mijn dvd brander
  wie kan mij helpen?
  bvd
 • Een rechtstreekse oplossing heb ik niet, maar wordt je tweede hd nog in je Bios herkend?
  (en ondertussen komt jouw vraag weer even terug omhoog en ziet misschien iemand anders toch weer een lichtje :D )
 • in antwoord op jouw vraag het volgende: in de bios staat :
  primary master: user type hdd wdc western digital 80 gig
  primary slave: auto hdd wdc western digital 80 gig
  secondary master sony dru 500
  secondary slave : pioneer dvd

  boot sequence: 1: ide hdd wdc 80 gig
  2. atapi cd rom
  3. removable device

  heb inmiddels opnieuw geupdate en de computer start wel sneller op maar nog niet zoals vroeger en sluit wel sneller af. maar 2e hdd nog niet gevonden!
  kan iemand mijn nog helpen?
  bvd
 • Ligt het aan mij of wordt je primaire schijf 2 keer gedetecteerd?? Je 2e schijf was toch maar 60 GB??

  Misschien eens opnieuw laten "auto-detecten" in BIOS?

  Ook vreemd: 1e schijf is user-configured en 2e is auto-detect? Nog vreemder is dat schijf is "verdwenen" terwijl het OS nog actief was… Of zat er een reboot tussen de defragmentatie en het "kwijt zijn"?

  Greetz!!
 • ook nog een vraagje: je hebt die tweede schijf gedefragmenteerd. Vergis jij je niet: heb je ze toevallig niet geformateerd? (want - ik denk even in het wilde weg - als je ze dan nfts geformateerd hebt en je windowsschijf is fat32, dan zal hij ze nooit herkennen.

  en ook de dingen die Anakin opmerkt komen mij vreemd voor…
 • [quote:1ef7024c11="Passer"]als je ze dan nfts geformateerd hebt en je windowsschijf is fat32, dan zal hij ze nooit herkennen.[/quote:1ef7024c11]Pardon my french, maar dit is volgens mij klinkklare lulkoek… Dat kun je gewoon door mekaar gebruiken.
 • [quote:1a21e364d8="Anakin"]Pardon my french, maar dit is volgens mij klinkklare lulkoek… Dat kun je gewoon door mekaar gebruiken.[/quote:1a21e364d8]Sorry, maar ben ik nu seniel aan het worden?
  Een nfts-schijf kan je vanuit Fat32 toch niet lezen dacht ik (tenzij je natuurlijk met nftsdos gaat werken, maar dat weten er niet zoveel)
  :-? :-?
 • [quote:8a8b00e331="Passer"][quote:8a8b00e331="Anakin"]Pardon my french, maar dit is volgens mij klinkklare lulkoek… Dat kun je gewoon door mekaar gebruiken.[/quote:8a8b00e331]Sorry, maar ben ik nu seniel aan het worden?
  Een nfts-schijf kan je vanuit Fat32 toch niet lezen dacht ik (tenzij je natuurlijk met nftsdos gaat werken, maar dat weten er niet zoveel)
  :-? :-?[/quote:8a8b00e331]K, klopt, maar je moet wel ff je termen goed ordenen. Als je in het OS Windows XP zit, welke op een FAT32-schijf zit, dan kun je gewoon een NTFS-schijf benaderen.

  Als je onder het OS DOS 6.22 werkt, dan kun je inderdaad niet zomaar een NTFS-schijf benaderen.

  Het heeft dus met het actieve OS te maken, en niets met de bestandsindeling van een schijf.
 • NTFS-schijf kan je vanuit Fat32 niet lezen.

  Vergelijkbare stellingen hoor ik wel vaker, maar zij gebaseerd op de foutieve veronderstelling dat FAT32 een actief proces is dat geen toegang heeft tot NTFS. Dat is volledig verkeerd. FAT32 is een protocol, d.w.z. een afspraak om gegevens op een bepaalde manier in te delen. De actieve factor is het besturings-systeem. En Windows XP kan zowel FAT16, FAT32 als NTFS partities maken, en [i:ecb4976268]dus[/i:ecb4976268] ook lezen.
  Inderdaad, DOS en Windows9X (gebaseerd op de DOS shell) kunnen geen NTFS partities maken of lezen. En ook Windows NT/2000 kan niet zomaar alle versies NTFS partities lezen, dat hangt weer af van het geïnstalleerde Service Pack.
 • thnx, Binary en Anakin [size=9:0f6ac8ccc7](hoop dat je 'klopt' niet op dat seniel worden sloeg :) )[/size:0f6ac8ccc7], 'k zat dus goed fout… :oops:

  Misschien terug naar de oorspronkelijke vraag van hwielandt die een stuk van zijn tweede hd kwijt is?
 • [quote:cfd169ec63="Passer"][size=9:cfd169ec63](hoop dat je 'klopt' niet op dat seniel worden sloeg :) )[/size:cfd169ec63][/quote:cfd169ec63]'T gaat wel enigzins off-topic ja, maar goed, moet kunnen op z'n tijd. Toch? 'K heb ergere dingen gezien! :wink:

  Dat 'klopt' sloeg trouwens op op het gebruik van ntdsdos… :D

  Greetz!!
 • Probeer es Drive Rescue

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.