Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Registerproblemen

Obiwan_kenobi
4 antwoorden
 • Ik heb twee problemen met het regsietr in windows xp prof.

  1. Ik kan geen .reg bestanden meer importeren. Op de een of andere manier is de koppeling verdwenen. Hoe kan ik dit herstellen?

  2. Als ik met mijn muis over verschillende openstaande vensters ga wordt het venster waar de muis op staat automatisch actief. In het register staat echter ActiveWindowTracking op 0 (uit). Ik kom er maar niet achter hoe ik dit fenomeen uit kan schakelen. Ik heb er erg veel last van bij vensters in vensters. Sommige kan ik hierdoor niet benaderen omdat ze automatisch naar de achtergrond verdwijne.

  Wie kan mij helpen?

  Obiwan :wink:
 • Een rechtstreekse en directe oplossing weet ik niet, maar vermits er niemand op schijnt te antwoorden, kan je dit misschien eens proberen:

  a. Je kan de integriteit van je systeembestanden controleren doormiddel van sfc /scannow (ingeven bij ‘uitvoeren’ in startmenu) Wel je wxp-cd bij de hand houden. In geval dat je een corrupt systeembestand zou hebben)

  b.
  (softwareinstellingen blijven behouden)
  booten van XP-cd
  bij het eerste keuzescherm kiezen voor de installatie (Nu zeker NIET voor de Repair kiezen)
  Wanneer de gebruikersovereenkomst verschijnt druk je op F8.
  Kiezen voor Repair
  Borreltje of tas koffie ingieten en rustig afwachten

  Windows wordt nu als upgrade over je vorige versie gezet. Al je gegevens blijven staan, maar je moet wel de windows settings terug nazien: pagefile, herstelgegevens en dergelijke worden opnieuw op standaard gezet.

  'k hoop dat iets toch lukt!
 • Misschien is dit iets voor jou:
  1:
  1. Extra -> Mapopties -> Bestandstypen -> Nieuw -> invullen '.REG'
  2. Geavanceerd -> Typ in 'Registervermeldingen'
  3. Klik in dat venster op 'Nieuw'
  Actie = &Samenvoegen
  Toepassing = regedit.exe "%1"

  DDE gebruiken = aan
  Toepassing = regedit
  Onderwerp = System

  Klik op OK

  2:
  [size=9:77738b0cf9]
  Verteller gebruiken om geluidsondersteuning te bieden bij de schermweergave
  Verteller is een hulpprogramma waarmee tekst in spraak kan worden omgezet. Het programma is bedoeld voor gebruikers die blind of slechtziend zijn. Verteller kan worden gebruikt met Kladblok en Wordpad, met de programma's uit het Configuratiescherm, met Internet Explorer en met het bureaublad en installatieprogramma van Windows. In andere programma's bestaat de kans dat Verteller niet goed werkt. Verteller leest voor wat er op het scherm te zien is: de inhoud van het actieve venster, menuopdrachten of de tekst die u hebt getypt. Op uw computer moeten tekst-naar-spraak-mogelijkheden zijn geïnstalleerd voordat u Verteller kunt gebruiken. Verteller is niet in alle talen beschikbaar en wordt momenteel alleen ondersteund in de Engelse versie van Windows XP. Verteller beschikt over een aantal opties waarmee u de manier waarop schermelementen worden voorgelezen, naar eigen wens kunt aanpassen.

  Klik op de gewenste opties in het dialoogvenster Verteller:
  Klik op Gebeurtenissen op het scherm melden om nieuwe vensters, menu's of snelmenu's te laten voorlezen wanneer deze worden weergegeven.
  Klik op Getypte tekens uitspreken om getypte tekens te laten voorlezen.
  [b:77738b0cf9]Klik op Muisaanwijzer naar het actieve item verplaatsen om de muisaanwijzer het actieve item op het scherm te laten volgen.[/b:77738b0cf9]
  Klik op de knop Stem om de snelheid, het volume of de toonhoogte anders in te stellen.
  [/size:77738b0cf9]
 • bedankt voor jullie reactie. Ik ga ze in volgorde van verstrekkendheid uitvoeren.

  Obiwan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.