Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

rare foutmelding

x-ero
2 antwoorden
 • ik heb gisteravond windows xp geinstalleerd bij een kennis, nu krijg ik telkens ls ik de installatie cd van de printer / scanner in de cd drive doe de volgende melding:

  [b:dfce0fb676]16-bits windows-subsysteem[/b:dfce0fb676]

  de toepassing heeft geprobeert direct de vaste schijf te gebruiken, hetgeen niet ondersteund kan worden. dit kan een onjuist functioneren van de toepassing tot gevolg hebben
  Kies suiten om de toepassing af te sluiten

  Dit bericht krijg ik ook als ik handmatig via de verkenner het setup bestand van de printer / scanner aanklik.

  Het vreemde is: als ik de office cd in de drive doe kan ik wel word enzo installeren, het zelfde geld voor de twilight cd's (foei ja ik weet het :P )

  Weet iemand misschien hoe ik dit probleem op kan lossen?
 • In Windows 9x was het mogelijk dat een programma direct de hardware benaderde. Dat was vooral in het DOS tijdperk heel normaal, maar werd steeds minder toegepast, omdat dat nogal vergaande rechten vereiste voor die toepassing.
  Binnen Windows 2000/XP is dat helemaal niet meer toegestaan. Die maken gebruik van een Hardware Abstraction Layer, wat inhoudt dat een toepassing in feite communiceert met een programma. En die zorgt dan voor de verdere afhandeling.
  Het lijkt er op dat je een installatie programma gebruikt dat nog steeds op de ouderwetse manier werkt. Het gebruik van 16-bits programma's (tijdperk Windows 3.1) is in Windows XP absoluut niet aan te raden. En in dit geval (direkte hardware calls) al helemaal uit den boze. Je zult ofwel een driver voor XP moeten zien te krijgen, ofwel een dualboot met Windows 98 (waarin dit nog wel mogelijk zou kunnen werken) installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.