Vraag & Antwoord

OS Windows

CDROM driver laden in MS DOS mode

5 antwoorden
  • Ik wil in de "echte" ms dos modus een algemene CD ROM driver laden en dus een drive letter aan de drive toekennen, waardoor ik hem in DOS kan benaderen. Ik weet hoe dat met een bootable diskette moet (door de opdracht device in config.sys), maar hoe doe ik dat vanuit de prompt als ik de pc dus niet met een diskette heb opgestart.
  • Het probleem is dat je commando's uit config.sys niet handmatig kunt laden. Wel de commando's die in autoexec.bat staan. Wil je dus in staat zijn om toch handmatig de driver te laden, dan moet je vooraf de driver al hebben geïnitialiseerd in config.sys tijdens het opstarten. In Win9x is dat niet zo moeilijk: dat betekent dat je de regel in config.sys gewoon standaard geladen moet hebben tijdens het opstarten. Dan kun je eenvoudig de regel die anders in autoexec.bat staat nu in DOS invoeren.
  • ga naar www.bootdisk.com zet die op een flop . klaar
  • wa j ook kunt doen is gwoon 1 bootdisk 4 windows maken......... doe die in de computer en je kan je cdrom speler gwoon in dos gebruiken........... (i no, het is maar een tijdelijke oplossing, but it works :wink:)
  • Mensen, als je vanaf een harde schijf een CD-ROM-driver wil starten, dan gebeurt dat Precies hetzelfde als vanafe diskette... En wel middels de volgende regel in autoexec.bat:[quote:312a3ddcad]<<locatie>>\MSCDEX.EXE /D:NCI000[/quote:312a3ddcad]en de regel in config.sys:[quote:312a3ddcad]DEVICE=<<locatie>>\SomeName.SYS /D:NCI000[/quote:312a3ddcad] Op de Win98-diskette, aangeraden door plextor zul je daar tegenkomen dat de device-name (/D: als parameter in autoexec.bat) BANANA is en dat in de config.sys de CD1.sys aangesproken wordt. Tevens zijn er daar nog 3 andere drivers (CD2.sys t/m CD4.sys) aanwezig, dus je kan ook nog e.e.a. testen. Wil je zelf de driver-letter toekennen dan moet je in de autoexec.bat ook nog de parameter /L: toevoegen. Meer info over MSCDEX, autoexec.bat en config.sys kun je vinden op [url=http://www.google.nl/search?q=autoexec.bat+mscdex.exe&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=nl&btnG=Google+zoeken&lr=]Google[/url]. Greetz!!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.