Vraag & Antwoord

OS Windows

HELP! XP loopt altijd vast!

Anoniem
[Jasper]
5 antwoorden
 • Hey Mensen,

  Ik probeer al een tijdje lang een computer te fixen waarop Windows XP steeds vast loopt. Als de computer veel rekenwerk moet verrichten gebeurt het vaak dat het scherm bevriest en de computer niet meer reageerd :( ! Dit is lang niet altijd zo geweest! Het gaat om een AMD Athlon 800mhz systeem. Ik heb al verschillende malen geformateerd en opnieuw geinstalleerd. Het wil niet werken :cry:.
  Er zit trouwens ook een Acer brander in die een conflict gaf met de CD-Rom speler. Deze brander en CD-rom hebben heel lang goed gewerkt. Om het probleem op te lossen heb ik de brander tijdelijk ontkoppeld van het moederbord. Misschien dat hier de oorzaak van het vastlopen uit is af te lijden!?!?!?

  Ik kom er niet meer uit.
 • Volgende zaken kan je nakijken of proberen indien je dit nog niet gedaan hebt:
  - Kijk ook even de koeling nog werkt.
  - Heb je de nieuwste drivers voor het moederbord geïnstalleerd? (als eerste installeren na je windows)
  - Het zou kunnen dat er iets mis is met de beeldkaart? Of probeer eens andere drivers?
  - Gebruik even het diagnostisch hulpprogramma voor Direct X (start - uitvoeren - dxdiag) Krijg je daar ook foutmeldingen?

  Loopt hij vast bij één bepaalde applicatie of gebeurd het bij meerdere?
 • Aan de beeldkaart zal het niet liggen. Als het beeld bevriest reageerd de computer ook niet meer op toetsenbord en muis.

  Hij loopt trouwens niet vast bij een bepaalde applicatie. Alleen wanneer er veel gerekend moet worden (Pinnacle Studio 8, Canon ZoomBrowser en andere zware programma's).
 • Dan zou ik het geheugen maar eens testen met mem86 en laat ook de kast eens open staan om warmteproblemen uit te sluiten.
 • Kijk ff in het BIOS of download CPUCool om naar je temps te kijken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.