Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windowsmap Nethood

None
3 antwoorden
 • Herkent iemand het volgende verschijnsel?
  Ik heb een netwerkje met drie PC's. Op één ervan staat Windows ME geïnstalleerd. Geen probleem. Wat ik mij echter afvraag is dit: Na een tijdje staan in de verkenner in de Windowsmap Nethood alle gedeelde parties van de andere twee PC's vermeld, althans als ze ooit vanaf deze locatie zijn benaderd. B.v. als "c op pc 2", "c op pc 3" enz. Automatisch staan deze dan ook, zoals is bedoeld, als snelkoppelingen vermeld onder "Mijn netwerklocaties". Op zich best handig, vooral als deze partities eigen namen hebben, Zoals "Annie op pc 2" etc.

  Maar het "naar die andere PC's gaan" door middel van die snelkoppelingen leidt bij mij erg vaak tot een vastloper. Hoef niet opnieuw op te starten, ik kan volstaan met taak beëindigen, maar ondertussen wel wat lastig. Soms lukt het wel, maar dan duurt het minstens drie keer zolang als gewoonlijk. Ik gebruik daarom altijd de iets omslachtiger weg via "Volledig netwerk" enz., en ik wil daarom die hele Nethood wel kwijt.

  Geen groot onoverkomelijk probleem dus, maar weet iemand nu, of er een manier is (registersleutel?) om na het leegmaken van de map Nethood, wat op zich probleemloos kan, er voor te zorgen dat deze zich niet automatisch meer vult?

  En (vraag in de aanhef) herkennen anderen dit?

  Jan
 • ik weet niet of die register sleutel bestaat. Maar dat je in nethood niet op de icoontjes kunt drukken is denk omdat de andere pc's intussen een ander ip adres hebben gekregen. En windows ze niet meer kan vinden.
  Ik weet niet of je dynamische ip's heb maar dan kan je proberen de ip's vast te zetten.
 • [quote:cadd7b6776="paulverkerk"]ik weet niet of die register sleutel bestaat. Maar dat je in nethood niet op de icoontjes kunt drukken is denk omdat de andere pc's intussen een ander ip adres hebben gekregen. En windows ze niet meer kan vinden.
  Ik weet niet of je dynamische ip's heb maar dan kan je proberen de ip's vast te zetten.[/quote:cadd7b6776]Dat is het punt helemaal niet. De PC's in het netwerk hebben een vast IP-nummer. Ik kan gewoon op de icoontjes drukken, het werkt ook wel, maar veel trager, en zoals ik zei, het leidt nogal eens tot een wachten tot je een ons weegt. Daarom vroeg ik of iemand dit herkent, en of iemand een tip heeft om die hele Nethood inactief te maken.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.