Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Maximale HD partitie onder DOS

None
5 antwoorden
  • Ik wil een FAT32 partitie aanmaken om daarop een image (ghost) te bewaren van mijn XP systeem. Deze partitie moet onder DOS te benaderen zijn. Wie weet hoe groot deze partitie maximaal mag zijn? Ik heb al e.e.a. geprobeerd: 3.83 Gb wordt correct gezien door DOS, maar 7.79 Gb niet meer.

    Ferdi
  • Bekijk http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;310561 maar eens
  • Maar welke DOS hebben we het hier over? Als je een gewone Win98 opstartdiskette gebruikt om naar DOS te booten, dan kun je gewoon FAT32 gebruiken om een partitie aan te maken. En die kan eigenlijk net zo groot zijn als je harde schijf (tot 2 TeraBytes).
    De "ouderwetse" DOS is een ander verhaal…
  • Uit mijn hoofd is een de nax bestandsgrote 4 Giga bij FAT32
  • Ja natuurlijk, hoewel het in de praktijk meestal zelfs maar 2 GB is. Maar dat was de vraag niet. En het doet er ook niet zoveel toe, omdat je dan gewoon een gesplitte imagefile krijgt als hij nog groter wordt. Op die manier kun je vrijwel onbeperkt grote partities imagen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.