Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP afsluit

Anoniem
no_name
8 antwoorden
 • Er zijn tal van andere topics hier over maar deze keer helpt niks bij mij, windows reboot telkens weer

  -> APM-tabblad heb ik niet
  -> alles wat hier staat http://aumha.org/win5/a/shtdwnxp.htm heb ik al geprobeerd. En wanneer ik dit doe [code:1:f993e5e849]Disabling the “restart on system failure” feature may permit the exact cause to be isolated: Right-click on My Computer, click Properties, click the Advanced tab. Under “Startup & Recovery,” click Settings. Under “System Failure,” uncheck the box in front of “Automatically restart.”

  [/code:1:f993e5e849]
  krijg ik zon mooi blauw scherm te zien, met foutmelding IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL en daarna is een harde reset alleen nog maar de oplossing. De pc wil ook niet meer in slaapstand, dan start ie ook op nieuw op.

  Dit is de foutmelding http://aumha.org/win5/kbestop.php#0x0a.

  hier staat ook iets wat zo moeten helpen, http://support.microsoft.com/?kbid=311806, maar die files kan ik helemaal niet in het register vinden.

  En in het bios heb ik ook al wat geprobeerd met APM/APCI maar niks helpt.

  Oh ja, ik heb eerder nog nooit dit probleem gehad, maar ik heb nu andere voeding en andere hdd op master dan voorgaande keren
 • Ik had ook hetzelfde afsluit probleem als jij.
  Toen vroegen ze aan mij: Heb je er soms Roxio Easy CD Creator erop staan.
  Ik zei ja.
  Toen zeiden ze tegen mij: Gooi dat er eens af, want dat kan het probleem zijn.
  Toen heb ik hem eraf gegooid, et voila de pc sluit gewoon af.
  Dus als je Roxio Easy CD Creator erop hebt staan, gooi dat er dan eens af.
 • …of ev. WinonCD
 • bedankt voor het meedenken, maar ik zei al dat ik alles had gedaan wat op die site stond, dus ook easy cd creator verwijdert, maar het holp niet :cry:
 • Als je alles gedaan hebt, veronderstel ik dat je ook de search gebruikt hebt en http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=542533#542533 gelezen hebt, maar ik vermeld het toch maar even voor het geval dat…
 • search heb ik idd gebruikt, maar op geen 1 manier zie ik APM-tab. Bios heb ik ook al nagekeken. Het is vast weer een bugje.


  oh ja, SP1 heb ik niet, want dat zorgt alleen maar voor foutmeldingen. En dat kan volgens mij toch niet me probleem oplossen
 • http://www.google.nl/search?q=Disabling+the+%E2%80%9Crestart+on+system+failure&ie;=UTF-8&oe;=UTF-8&hl;=nl&btnG;=Google+zoeken&lr;=lang_nl
 • of deze:
  Power the Computer Off After Shutdown (Windows NT/2000/XP) Popular
  This setting controls whether Windows should automatically power down or reboot your computer once it has finished the shutdown process.

  This tweak can be easily applied using WinGuides Tweak Manager.
  Download a free trial now!

  Open your registry and find the key below.

  Create a new string value, or modify the existing value, called PowerdownAfterShutdown and set it to "1" to power off the computer at shutdown, or "0" to reboot.

  Restart Windows for the change to take effect.

  Note: This feature must be supported by the computer's BIOS.


  (Default) REG_SZ (value not set)
  PowerdownAfterShutdown REG_SZ "1"
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVers…

  Registry Settings
  System Key: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
  Value Name: PowerdownAfterShutdown
  Data Type: REG_SZ (String Value)
  Value Data: (0 = default, 1 = power down)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord